מחר בגרות

מחר בגרות ../images/Emo13.gif

אהלן, אני ניגש מחר לבגרות של ה-2 היחידות הראשונות מתוך 5 במדעי המחשב. לומד פסקל ודי מרוצה מהלימודים ומאיך שהולך, אבל בכל מקרה יש לי שאלה קטנה לגבי שיטת הבדיקות של הבגרויות.. באחד המבחנים שלי המורה כתבה שאלה: "כתוב פונקציה המקבלת 3 מספרים שלמים שונים זה מזה, הפונקציה תחזיר את המספר השני בגודלו". עשיתי את המבוקש, הכנסתי את 3 המספרים למערך ומיינתי אותו. הדפסתי את התא השני. היא אמרה שלא הייתי צריך להסתבך עם מיון ובלה בלה בלה ושבבגרות עלולים להוריד לי נקודות על הארכת השאלה. האם באמת קיים כזה דבר? הרי הפונקציה מבצעת את המבוקש בסופו של דבר! למה שירדו לי נקודות? :| בבקשה תנו דעתכם! תודה

lim1989

New member
ניקוד...

יכולים להוריד לך נקודות על יעילות.. אבל אני לא מאמינה שיורידו לך יותר מנקודה או שתיים.. הרי זה עובד.. ויש שיטה קצרה יותר..

איפה הימים..

שיכלנו להפגין ידע והמורים יגידו 'וואוווווו זה תלמיד רציני!' היום מורידים נקודות על כל שטות :\

gilatb1

New member
במחשבים זה הפוך

כמה שתכתבי פחות-הם יתלהבו יותר [כל עוד זה נכון..]

ron369

New member
ובכן...

אם יעילות היא הבעיה, אז כל מה שאתה צריך זה להשתמש ב"חציון". זה מוצא לך את המספר האמצעי בגודלו, בסיבוכיות של O(n) בלבד. יש אלגוריתם ממש מגניב שעושה לך את זה.

Amitus

New member
אני עדיין

תוהה למה אתה צריך להכניס שלושה מספרים למערך?! חוץ מזה שמיון מערכים ירד במיקוד כך שכבר מעכשיו תיקח את זה בחשבון.. דבר שני ..אתה היית צריך שהפונקציה תקבל 3 מספרים ותבדוק מי מהם גדול מאחד וקטן מהשני ו..זהו בעיקרון אגב..גם אני עושה את זה מחר אבל ב-C..אז בצלחה..לשנינו :)

Amitus

New member
אז כלום

פשוט שישקול אם השאלה מחייבת דרך פיתרון של מיון או שלמעשה אפשר בדרך אחרת

The Albatross

New member
עד כמה שאני יודע,

לא מורידים על חוסר יעילות בכלל. ולמרות זאת, חבל על הזמן שלך. אם אפשר לקצר, קצר.

למעלה