מחר הניתוח

GoldSnow

New member
מחר הניתוח

אני כל כך מתרגשת, חרדה, לחוצה ומבולבלת.
זה כל כך לא מאפיין אותי! אני בנאדם אופטימי ורגוע, אבל במקרה הזה אני מאבדת את הראש!
איך מרגיעים את כל סבך הרגשות הזה?
אני גם בחוסר מודעות מאוד גדול לגבי אחרי.
איך יעבור הניתוח? האם יהיה בסדר? ואיך בכלל אראה אחריו?
בניגוד להרבה אנשים שיכולים לפתוח באבחה אלבומים ישנים- להשוויץ ולהראות "הנה, ככה אני רוצה לשוב ולהראות", לי אין
זיכרון בתור מבוגרת רזה. הפעם האחרונה שהייתי במשקל "תקין" היה בגיל 10...

אני בהיפר. אני שוקלת את הניתוח כבר כ- 3 שנים, ופתאום הוא כבר פה. מחר.
מצד אחד זה סוג של הגשמת חלום, מצד שני אולי לא ניסיתי את כל האופציות הקיימות?
בדיאטת החלבונים כרגע הורדתי בסביבות 4 קילו (אני לא יודעת מספר מדוייק כי המשקל בבית שלנו לא תקין לגמרי).
כשאמא שלי שמעה על כך היא ישר אמרה לי שאם רק הייתי ממשיכה עם זה, הייתי יכולה להרזות בלי ניתוח.
מצד אחד די קשה לי כרגע עם הדיאטה, אז אני יודעת שלא הייתי יכולה להתמיד בה לטווח ארוך, אבל מצד שני מה שהיא אמרה עדיין מצליח לחלחל עמוק.
אולי קפצתי למים מוקדם מדיי?

כפי שניתן לראות- אני בבלבלות.
תודה על ההקשבה,
ואני מתנצלת שהכל נכתב בצורה מעורבבת שכזו. פשוט התיישבתי על הפורום וכתבתי את מה שעל ליבי.

אנצל את תשומת הלב לשאול- מישהו מכיר דיאטנית בריאטרית באיזור חיפה?
מן הסתם לא אצליח לקבוע אצלה תור לעוד מספר ימים, אז איך בעצם אני עוברת מכלכלה נוזלית לכלכלה רכה? אני מחליטה מתי שבא לי?

והדבר השני- לא ראיתי כאן שום דבר בנוגע להתייחסות לצלקות.
האם יש משחה יעילה שניתן למרוח עליהן בשביל שהן ייתאחו בצורה המיטבית? אצלי בכללי פצעים נרפאים בצורה לא מעולה,
אז חשוב לי לא להשאר עם המון סימנים בולטים....

דבר נוסף- קניתי ויטמינים ללעיסה של ילדים. בחנתי את רשימת המרכיבים, וראיתי שכל הויטמינים קיימים אך בכמות פחותה בחצי
מהויטמינים ה"רגילים" שיש לי.
חשבתי לקחת 2 כדורים ביום בשביל להשלים לכדורים שאני לוקחת כבר חודש, אבל בתחתית האריזה יש אזהרה "אין לעבור על המינון
המומלץ". והמינון המומלץ הוא כדור ליום...
מה דעתכם? לקחת אחד או שניים ליום?

בהצלחה. את הויטמינים לילדים לוקחים 2 כדורים

ליום! אלו הן הוראות הרופאים והדיאטניות.
מאחלת לך המון הצלחה.

galגל555

New member
כל התחושות שלך טבעיות לגמרי

גם אני הרגשתי בלבול גדול יום לפני הניתוח וזה טבעי וברור כי את הולכת לבצע ניתוח משנה חיים.
אני רוצה להוסיף שגם אחרי הניתוח, בזמן שהיו לי עדין כאבים חשבתי לעצמי למה בכלל הבאתי את זה על עצמי מבחירה... אבל זה עובר ממש במהירות עם השיפור המהיר בהרגשה.
את יכולה להיות שלמה עם עצמך עם המהלך כי בעצמך אמרת שמגיל 10 לא היית רזה... בוודאי ניסית מאז לעשות דיאטות שונות וזה לא צלח.
הדיאטה הנוכחית שעשית היא רק התחלת הדרך והניתוח הוא כלי להמשך הירידה במשקל, רק שהפעם יש סיכוי גדול הרבה יותר שתגיעי בשלום אל היעד- להיות רזה.
מצטערת שאני לא מכירה דיאטניות באזור חיפה.
לגבי הכלכלה לאחר הניתוח- את אמורה לקבל בבי"ח הנחיות איך להתנהל עם האוכל ויש גם תפריטים באתר מלב"י לאחרי הניתוח.
לגבי הוטמינים- ההנחיות מומלצות לילדים- אדם מבוגר לוקח 2 כדורי מציצה/ לעיסה ביום כדי להגיע למינון הנכון.
מאחלת לך המון בהצלחה ושיעבור בקלות!!!
בכל מקרה- אנחנו כאן לתמיכה בכל שאלה ואי הבנה...

מרים 882

New member
בהצלחה!

לא הייתי מחזיקה מעמד ב 3 שנים של מחשבות
מהרגע שחשבתי עד שנותחתי עברו 5 חודשים.

מיטל90210

New member
בהצלחה

גם מרים לא החזקתי שלוש שנים

מרגע שהחלטתי עד הניתוח עבר נראה לי ארבעה חודשים אולי אפילו פחות.

* בהצלחה , תרגישי טוב .

shalhevet3

New member
איזה כייף לך...

אני עם דמעות בעיניים כי אני כל כך מבינה את התחושות שלך...
אני רק מקווה שלא יקח לי 3 שנים עם הפחד שקיים אצלי...
תשתפי בבקשה כל שלב שאת עוברת ואם את רוצה אפילו אצלי בפרטי...
אולי זה יעזור לי קצת עם הפחד להתחיל...
תודה רבה והמון בהצלחההההה

ליבי3617

New member
בקצרה לגבי הדיאטנית

יש כמה דיאטניות באיזור חיפה.
לאיזו קופה את שייכת?

ולגבי הצלקות, אני לא מרחתי שום דבר והצלקות שלי נראות בסדר גמור.
לא מכירה קרמים שמאד עוזרים, אבל אולי אני אישית פחות מכירה ויש

אגב, גם אחרי הניתוח הפלסטי שעברתי לא מרחתי כלום והצלקת (8 וחצי חודשים אחרי) נראית כאילו זה פס של הבגד ולא צלקת של ניתוח.

raven2000

New member
בהצלחה. אצלי מחרתיים.

איך עבר הניתוח? תספרי אם התאוששת.
אני משום מה חושש רק מההרדמה עצמה. איך הולך תהליך ההרדמה? מוזר שזה הדבר היחיד שמטריד אותי.
מקווה להיות כבר אחרי.

GoldSnow

New member
טוב, יומיים אחרי...

הגעתי לבית החולים ביום חמישי בערב (ערב לפני הניתוח) על פי בקשה של הצוות. התבאסתי שיש לי לילה נוסף לשהות בבית החולים, אבל סמכתי עליהם.
בדיעבד אולי זה היה קצת מיותר, כי לא ישנתי באותו הלילה ב-כ-ל-ל.
ביום הניתוח- מבשרים לי שאני שלישית בתור. התאכזבתי קלות כי אחרי לילה ללא שינה- אף אחד לא רוצה לשמוע שיש לו עוד 3-4 שעות לשקוע במחשבות.
בכל מקרה- הניתוח עצמו עבר בסדר. למי ששאלה- ההרדמה דווקא הייתה הכי פחות מלחיצה לטעמי...
התעוררתי כמה שעות אחרי ובכיתי שכואב לי, אז הביאו לי משככי כאבים.
אני חייבת לציין לטובה את האחים שהיו בחדר ההתאוששות. הם היו מקסימים וממש הקשיבו לכל מה שהיינו צריכים.
אנשים שם ישנו כמו בולי עץ, רק אני בקושי ישנתי /:
אחרי כמה שעות הורידו אותנו מהמיטה ואמרו לנו ללכת לשירותים ולהסתובב קצת. היה בסדר יחסית.
כמובן שכל הזמן היינו מחוברים לאינפוזיה וקיבלנו משככי כאבים.
יום למחרת (שבת) כבר אמרו לנו לעלות למחלקה עצמה, והנחו אותנו לשתות קצתקצתקצת מים.
זה מבחינתי היה יום המשבר שלי. כל היום הייתי כואבת ודואבת ושאלתי את עצמי למה עשיתי את זה ולמה לא ניסיתי עוד אופציות לפני.
בדיעבד אני יכולה לומר שהנקז כבר אז התחיל להציק לי ולכן גם התפתלתי בכאבים.
כל היום לא הצלחתי לישון או אפילו לשכב במיטה- כל פעם שניסיתי היה לי קוצר נשימה והרגשתי כאילו הנקז יושב לי בדיוק על הריאות.
הצוות כאן היה מקסים וכן ניסה לעזור עם אקמול, וולטרן ואופטלגין, אבל לי אישית זה לא עזר.
בסוף אחת האחיות הביאה לי כיסא נוח ושמה ישנתי 4 שעות בלילה.
קמתי היום- הכאב מהנקז היה בלתי נסבל. ניסינו לברר מתי המנתח מגיע לבדוק- אבל כוון שהוא היה בניתוחים חדשים, היה להם קשה לענות על השאלה.
בזמן הזה הדריכו אותנו לשתות קצת תה וקצת מרק פושר. לארוחת בוקר וארוחת ערב הביאו לנו לבן.
בנתיים הנקז התחיל להכאיב גם לשותפה שלי לחדר, ושתינו התמרמרנו ביחד.
בכל מקרה, בשעה 6 המנתח קפץ בהפתעה (אמרו לנו שהוא יגיע רק ב 8)
ולי אישית הציל את הנשמה כשהוציא את הנקז. פתאום הצלחתי אשכרה לנשום ולא לחרחר ברדידות.
וזהו :) אני לא מאמינה שזה כבר מאחוריי.

יש לי כמה שאלות! אני אשמח לעזרה.
1. כשאני אוכלת/שותה, לכמה שניות יש הרגשה של האוכל עובר בושט ואז יש כמה שניות של כאב כאילו הקיבה מופתעת מכך שהכניסו לה אוכל. זה תקין? זה די מלחיץ.
אגב אחרי שאני מכניסה משהו אני מגרפצעסת (חח סליחה על הבוטות). זה גם בסדר?

2. יש משהו לעשות עם החור של הנקז? אמרו לי רק לחכות שהוא ייסגר. בנתיים בכמה שעות שהגעתי הביתה חששתי להכנס להתקלח...

3. יש דרך ללכת לישון במיטה מבלי להיות בכאבים?

4. קיבלתי אומפרדקס- 2 ליום במשך חודשיים. שמעתי פה שצריך לנסות ולהפחיד בכמות עם הזמן. זה נכון? לא אמרו לנו על זה כלום..

5. מאז שהגעתי הביתה אני מתה להכנס למיטה, אבל אני בכזו טרומה מהיומיים האחרונים שאני ממש מפחדת. זאת למרות שכאמור הנקז כבר הוצא...

galגל555

New member
איזה כיף שאת אחרי...

ובתשובה לשאלותייך:
1. מה ז"א כשאת אוכלת?? יומיים אחרי הניתוח את לא אמורה לאכול!!! רק נוזלים שיכולים לכלול מרק צח ושתיה, הרבה שתיה מכל סוג ועדיף בשלב זה מתוקה(אם אין בעיה של סוכרת) כדי להוסיף אנרגיה לגוף.
תשתי לאט מאוד וזה מאוד טבעי שהקיבה עושה קולות וכן יש גרפסים רבים....יכול להיות שגם יהיו כאבים בכל מיני מקומות עקב הגז שהוחדר לבטן בזמן הניתוח- זה עוזר שהולכים ככה הגז משתחרר מהגוף מהר יותר.
2. לי שמו גזה קטנה על החור של הנקז כי היתה קצת יציאה של נוזלים ביום- יומיים הראשונים כדי שלא יתלכלכו הבגדים ואחר"כ נתתי לזה להגליד פתוח.
3. אם את מרגישה כאבים- אין צורך לסבול- קחי משכחי כאבים- ניתן אופטלגין בנוזל אם קשה לך לבלוע כדורים. לי לא היתה בעיה לבלוע אופטלגין בקפסולות.
4. בחודשיים הראשונים קחי את האומפרדקס עפ"י ההוראות שקיבלת כי זה מפחית את החומציות בקיבה וזה עוזר להחלמתה. אולי אחר"כ תוכלי לנסות להפחית (הכל בתיאום עם הרופא).
כנסי למקלחת בכיף ואחר"כ למיטה- בהתחלה אולי מתעוררים מכל תזוזה, אבל לא תאמיני איך יש שיפור אדיר בכל יום שעובר.
ושיהיה לך בהצלחה ענקית- עשית את המעשה הנכון לעצמך ולעתידך!!!

GoldSnow

New member
תודה!

אגב עכשיו אני שמה לב לכמה טעויות בהודעה... ככה זה כשרושמים דרך הסלולרי...

1. התכוונתי ללבן ולמרק
חלילה לא לאוכל-אוכל. אני מקווה שהקיבה תקבל בצורה יפה יותר אוכל בימים הקרובים.
2. + 5. זהו שזה משגע לי את השכל! הנקז כל כך כואב! לא הצלחתי בסוף לישון במיטה ונרדמתי בסלון בחצי שכיבה ל 4 שעות.
זה שיפור כלשהו כי לפני כן גם זה לא יכלתי לעשות, אבל אני מרגישה כאילו יש לי ממש פגיעה פנימית מהנקז הארור.
3. צודקת. אני אנסה לבדוק היום מה המינון שנתנו לי לאופטלגין.

ושוב תודה :)
אני מקווה שבשבוע הקרוב אני ארגיש טוב יותר ובאמת אצליח להנות מפירות הניתוח... (או לפחות לישון נורמלי
)

ליבי3617

New member
ברוכה השווה

אני שמחה בשבילך שהוציאו לך את הנקז. מהניתוח הפלסטי שלי אני יודעת כמה זה חיים אחרים.
אז בשביל הנקז תעשי מה שכתבה לך גל.. שימי פד גזה וכשהחור פחות מפריש, תני לו להגליד באוויר הפתוח. פשוט תבדקי מדי פעם מתי זה כבר לא כל כך נוזל..

לגבי שינה אני לקחתי לי כרית בהתחלה כדי לישון על הצד. זה באמת קשה בימים הראשונים אבל כל יום שיעבור תרגישי יותר טוב. בדוק.
הפד שיהיה לך על החור של הנקז יעזור לך ואם תרצי שימי עוד אחד בשביל ההרגשה.

אם את לא אלרגית לאופטלגין אז קחי, אין צורך לסבול.

לגבי האומפרדקס תשאלי את המנתח כי יש שיטות שונות לגבי לקיחה והפסקה.

GoldSnow

New member
תודה!! :)

כן, החור של הנקז כבר נסגר, אבל הכאבים חיים ובועטים. אני מקווה שזה יסתיים בימים הקרובים...

אני אשאל לגבי האומפרדקס :)

מיטלי1981

New member
אני שמחה שאת אחרי

מאחלת לך החלמה מהירה ככל האפשר.
(תודה על השיתוף. עודדת אותי מאוד. הניתוח שלי ביום שני
)

מיטל

יעל י

New member
בהצלחה...

אני שבוע וחצי אחרי (שישי שעבר)
הכאבים פקו כמעט לגמרי רק שנשכבת א קמה מהמיטה יש כאבי.
לוקחת לוסק.
לגבי הנקז,כמה ימים וזה מגליד.

GoldSnow

New member
את עשית בתאריך הראשון שהוצע לי :)

אבל לא הסתדר אז דחיתי בשבוע.

זה מעודד לשמוע שהכאבים עברו, כי אצלי עדיין זה מגביל אותי בכל דבר שאני עושה (כן... שוב היום ישנתי בסלון)

תודה!

GoldSnow

New member
מוסיפה עוד כמה שאלות

אני מצטערת שאני כל פעם שואלת, פשוט אני כל פעם נזכרת בנושאים חדשים, וחבל לי לפתוח אשכול על שאלה וחצי...

אז-
1. קראתי כמדומני ביומן אשפוז שאפשר בימים שלאחר הניתוח לשתות אקטימל.
עכשיו, הסתכלתי במרכיבים ורשום שזה בעצם משקה ביו עם מלא חיידקים טובעם.
השאלה שלי היא אם באמת כל כך מומלץ להוסיף חיידקים לבלאגן שמלכתחילה מתרחש בבטן?
כי יש לי גם יוגורטי ביו וכד', ונראה לי עומס גדול מדיי על הקיבה לקבל כל מיני פולשים זרים...
מה דעתכם?

2. אמממ... אני מצטערת על הגסות, אבל אני מניחה שזה חייב להשאל מתישהו

מה בנוגע ליציאות? כאמור לא היה לי כבר 5 ימים, ועניין אותי מתי זה אמור להדאיג ואם יש משהו לעשות עם זה, כי זה לא שאני אוכלת סיבים תזונתיים כל היום...

3. זה בסדר שאני משתמשת בממתיק מלאכותי בתה? הוא מגעיל אותי בלי המתקה בכלל...

תודה! :)

יעל י

New member
אחותי לתאריך...קשר תאריך...חחח

הייתי האישה היחידה. יחד איתי היו רק גברים.

אני שתיתי אקטיביה ביו ככה שנראה לי שאקטילת זה בסדר אבל לא לשתות.בכוס עם כפית!

ליציאות לא יכולה לעזור לך.

ממתיק - אני שמה חצי שקית סוכרית לכוס משקה.

למעלה