מחר ה-22 באוגוסט -איראן גרעינית !!

NOAMI4U

New member
מחר ה-22 באוגוסט -איראן גרעינית !!

הלוואי ונתבדה. אבל כנראה שמחר איראן תבצע ניסוי גרעיני תת-קרקעי במדבר קשאן שבדרומה של איראן וכך תכריז בעצם על הצטרפותה למועדון המדינות המחזיקות בנשק גרעיני. הניסוי הגרעיני הזה יהיה בעצם " התשובה" האיראנית המוחלטת לדרישת מועצת הבטחון של האו"ם להגבלת העשרת האוראניום באיראן. התמרונים הצבאיים הגדולים שאיראן עורכת בימים אלו הם בעצם העמדה צבאה בכוננות צבאית עליונה למקרה שהנסוי הגרעיני האיראני יוליד תגובה צבאית מיידית של מעצמות המערב וישראל. מחר הוא גם "ליל אל-קאדר " שבו מציינים המוסלמים את יום עלייתו השמימה של הנביא מוחמד על גב סוסו אל-בוראק ( " הברק " ) שאירע בירושלים. ואיראן התעקשה שתשובתה למועצת הבטחון תינתן ביום זה , תוך הוספת הודעות מסוימות על " הפתעה " שהיא מכינה לעולם כולו... אי אפשר להגזים במשמעות המדכדכת לאירוע כזה בישראל שיתקבל בעצם הימים המרים שבהם ישראל נתונה במרה השחורה בעקבות תבוסתה הצבאית בלבנון. מעכשיו תעמוד סוריה מול ישראל עם גיבוי של מטריה גרעינית איראנית. !!! אפשר שאפילו שלום וחזרה לגבולות 67 גם בהם כבר לא יהיה די. אפשר שישראל איחרה את המועד שמהלך כזה יכול היה להועיל לה. מעכשיו החיים בישראל יתנהלו תחת צילה של פטריה גרעינית. כל המכניזמים של " יכולת מכה שניה" , " איזון גרעיני , ו"הרתעה הדדית" - השאובים מהעולם הבין-מעצמתי לא יעבדו במזה"ת. אין כאן סימטריה דמוגרפית וגאו-פוליטית -הפיתוי להנחית " מכה ראשונה " רב מידי, הרטוריקה החסלנית מרה מידי לפשרות ולתבונה. ימים רעים באו על ישראל. אבל הלוואי שנתבדה....

a e q u i t a s

New member
יש להם פצצה?

אמממ, יש הרבה מאוד שמועות לגבי התאריך הזה, הוא באמת חשוב בשיעה המוסלאמית, אבל לעניות דעתי ולפי מה שפורסם בתקשורת, לאיראן עדיין אין פצצה גרעינית או יכולת להעשיר אורניום ברמה המתאימה לפצצה גרעינית, לדעתי הם העשירו 5 אחוז, צריכים הרבה הרבה יותר מזה. יש בהחלט תמרונים מאוד גדולים במרחבים של 5 מחוזות באיראן... קנה מידה ענקי, אולי זה חלק מתרגיל הגנתי, אני לא יודע, נקווה שכולנו סתם דואגים.

enzim

New member
עם זה דווקא לא כל כך

אבל אני מסכים שאם התחזית שלו אכן תתממש (לגבי הפצצה) אז גם שאר התחזית שלו תתממש (לגבי ההשלכות). אני מניח שההסכמה שלי עם דבריו של נציג השמאל הקיצוני בפורום הופכת גם אותי לשמאלני קיצוני ואני מסתכן בסקילה בכיכר העיר, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון

a e q u i t a s

New member
אני חושב שיש פה הגזמה לגבי 22.8

אני יודע בוודאות שהדבר הזה נלקח בחשבון לפחות בארה"ב, אבל לא יותר מידי. רמת הכוננות נשארה עדיין צהובה (ירדה מהכתומה והאדומה שהיתה לפני כמה ימים בגלל המטוסים), זאמרת שאין הערכות מיוחדת.. אני מניח שגם בישראל לוקחים את התאריך הזה לתוך מערכת השיקולים.. אבל הבדל בין השמדת ישראל או שימוש בנשק גרעיני לבין כל פעולה מינורית יחסית אחרת מאיראן היא ענקית. אני מאמין שאם יהיה משהו, זה בטח איזשהו פיגוע גדול, מגה פיגוע אולי כנגד מטרות ישראליות או אינטרסים מערביים, אבל שוב אני לא צופה בכלל איזשהו התפכחות סדרי עולם מחר, בהחלט התמרונים הצבאיים שלהם זה איזשהו איתות, אבל לא יותר מזה. אני מקווה שאני לא טועה.

למעלה