מחר ימלאו 80 לאפריים קישון

טומי*

New member
מחר ימלאו 80 לאפריים קישון../images/Emo49.gif

אפילו באינטרנט ההונגרי כתבו עלי היום. Ephraim Kishon, magyar nevén Kishont Ferenc, Izraelben élő író, humorista. Ephraim Kishon a második világháborúban munkaszolgálatos volt, majd művészettörténetet, szobrászatot és festészetet tanult. 1949-ben hagyta el Magyarországot, előbb Ausztriában, majd Izraelben, egy kibucban élt. Izraelben megtanulta az ivrit (új-héber) nyelvet, és 1952-től 32 éven át a Maariv című lap humoristája.1957-ben kabarészínpadot alapított, 1964-től Hollywoodban is dolgozott forgatókönyvíróként és rendezőlcént.Ma a legsikeresebb izraeli szerző és egyike a világ legnépszerűbb humoristáinak. Több mint 50 kötete, elbeszélése, színdarabja jelent meg héberül, de több mint 30 nyelvre (köztük magyarra) fordított művei közel 40 millió példányban keltek el világszerte. Filmjeivel is számos nemzetközi elismerést aratott, többek között két ízben nyerte el a San Francisco-i Golden Gate-díjat és háromszor a hollywoodi Golden Globe-díjat.

B T1

New member
לקישון-- מזל טוב!

ומגיע לו שהאינטרנט ההונגרי יכתוב עליו.

דרדרית

New member
מצטרפת לברכות ליומולדת../images/Emo49.gif

האם אפרים קישון יכנס לראות את הברכות?

ברק 188

New member
../images/Emo49.gif לאפי שלנו, אם יחבור ל...

לשמעון פרס 81 (עד 120) אני מצביע להם, ממליץ לקבל גם את אימא שלי 79 (גם עד 120- ולי הרבה כוחות ) היא מאוד...מאוד מודאגת מהמצב מארץ. וגם מאוד ציונית לעומת הבן הציני שלה. אפרים במידה ואתה קורא, גם לך עד 120 (אני יודע מגיע לך יותר) ודע לך שרק מגללך אבא ז"ל קרא ,מעריב" ואני עברתי ל
"ידיוט אחרנות" מגלל בן של הונגרי אחר.

B T1

New member
../images/Emo6.gifקישון הומוריסט דגול,....

אבל מפרס הייתי צוחק יותר...

kropacsek

New member
מישהו הציע שירוץ לראשות ה"עבודה"../images/Emo6.gif

הוא כמעט בגיל של פרס "הצעיר הנצחי" (עד מאה כ-20 לשניהם!) אבל עד כמה שאני מכיר את קישון ואת כתביו, הוא לא ממש ימצא את עצמו במפלגה הזו, שהלכה לאיבוד בעצמה...

B T1

New member
הומוריסט, הומוריסט, אבל לא...

רוצה לעשות צחוק מעצמו. (לרוץ לראשות העבודה)

ברק 188

New member
התחילה תעמולת בכי- רות, סוף.

קישון בעבודה זה עובדה, אך איזה סטירה זה יכולה להיות לערפת .

בכי(ף) טוב.

כרגיל עיר מדהימה לנופש, טיולים וניקוי ראש, לא יאומן, אך לא ראיתי אף מהדורת חדשות בטלויזיה עד כי חזרתי לי-ם. ואז קלטתי שהמצב עדיין בכי רע . בעצם לא הכל רע,אחינו התיירים היהודים מצרפת כבשו את אילת(גם ידושלים לא מקופחת) זאת עקב החלטתם לתרום לכלכלת ישראל.

tapuzina2001

New member
חבל שפרס לא יודע לפרוש בשיא

הוא אכן איש דגול שעשה רבות למען המדינה אבל חבל שאנשים לא יזכרו אותו בשיא אלא בכך שהוא מבזה את עצמו קבל עם ועדה

evike

Well-known member
מנהל
../images/Emo54.gif../images/Emo108.gif טומי יש לי רעיון

מה דעתך להעביר לאפרים קישון את הברכות שחברי הפורום ההונגרי שולחים לו? זאת יכולה להיות הפתעה נחמדה בשבילו. אני מצטרפת למברכים ומאחלת לו המשך יצירה להנאתו ולהנאת כולם. ושולחת לו זר ענק של ברכות. evike.

למעלה