מחר י' בטבת

Efrat K

New member
מחר י' בטבת

מה אתן עושות באולפנא שלכן? אתן צמות? אני כנראה אצום ואנחנו גם עושות מחר את הטקס,אני ממש מקווה שהוא יצא מרגש כי יחסית לשנים קודמות הוא נחשב מקורי.

לי אישית ממש קשה לצום

כי זה קשה בלי מים ואוכל! מילא אם זה היה רק בלי מים, אבל שמוסיפים גם את האוכל ל"רשימת האסורים" אני מתחרפנת! אבל נראה לי שאני אצום בכל זאת

בע"ה צמה.

אין לי מושג מה עושים באולפנה, בטח יש טקס ואחריו תפילה של תענית ציבור במניין..

אני בטוח צמה ...

בס"ד אני צמה ,יהיה קשה אבל אני בטוח אצום . ואני חושבת שעושים טקס . כאילו בטח , כל שנה עושים ...

אני זוכרת את י' בטבת שנה שעברה,

כאילו זה היה אתמול...
אני אישית הולכת לבלות את הצום בבית.. לא מרגישה טוב..
בכולופן-באולפנא נראה לי אין משהו מיוחד [אולי טקס] [בעצם אני לא יודעת, גם שנה שעברה לא הייית באולפנא ביום הזה..] אבל בטח מתייחסים ליום הקדיש הכללי... צום קל נשמות!!

סאטורן1

New member
צמה. ואין לי מושג מה עושים באולפנא.

מן הסתם טקס אחרי תפילנ וסיום לימודים ב12...

סאטורן1

New member
אה. היה חביב--

ויש לי תהייה- זה רק אצלנו או שגם אצלכם נותנים משקל מאוד גדול לשואה ול"יום הקדיש הכללי" ועושים משהו ממש ממש מרגש על השואה, ועל ירושלים והמצור לא עשו כלום? ואם כבר עושים זה יבש נורא? זה ממש מפריע לי

סאטורן1

New member
למה הגיוני?

מה קרה לכל "הכיסופים לירושלים"? אנחנו לא אמורים לצפות לבניין ביהמ"ק?! אז למה אף אחד לא משתדל אפילו לעשות את החלק הזה של הטקס בצורה מושקעת? להעביר לנו כמה זה היה נורא? (אני לא אומרת לא לחבר לשואה. להפך. זה ממש חשוב, אבל מה קרה לביהמ"ק? למה הוא נשכח?!)

Efrat K

New member
WOW היה מדהים

לא הפסקתי לבכות. והאמא של המורה המלווה שלנו מפולין הגיעה לדבר איתנו,היא ניצולת אושוויץ בירקנאו והיא כל כך מדהימה.

למעלה