מחר כבר שבת

מחר כבר שבת

אללי
היום נחגג יומולדת לחוף הים באכזיב
סלט פרות עצום ורב
סלטי פסטה מבתים שונים
ירקות לרוב
עוגות למכביר
טבעיקר ילדים שמחים ומשמחים את החוגגת

בבית חיכה סיר מרוצף הרבה הרבה פטריות ובצל מטוגן, פתיתים מעל.
תבנית בטטה פרוסה דקיקות מוברשת שמן זית ובזוקה מלח גס.
קערה אדירה של סלט פסטה שכלל- רצועות פלפל אדום, גפרורי גזר, שקיק אפונה זעירה שנשטפה במסננת, כך וכך שיני שום מקוצצות בסכים, בצלצלים חתוכים לרבעים, עגבניות חתוכות גדול, גפרורי זוקיני- הכל קיפץ במחבת ווק לפי התור . בסוף מלח ים, פלפל שחור עלי אזוב טריים וזהו. יצא מעולה. פסטה סלילים אורז.
שני חצילים בלדי נצרבו בתנור ואחר כך מקולפים במעבד מזון עם טחינה, מעט סילן, שום, מיצלימון, מלח והררי פטרוזיליה.

וכבר צריך לחשוב על מחר
אין לי כרגע שמץ של שימצה

RSPA

New member
מחר שישי...

ערב שבת

"ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד" (בראשית א, 5).השבת מתחילה ביום שישי עם שקיעת החמה

התחלתי

העמדתי סיר של קציצות שמורכבות מחבילה טופו קדיתא מגורר גס,ארבעה גזרים גדולים ושבעה בצלצלים צרור פטרוזיליה וחמישה חצאי תפוחי אדמה אפויים שנשארו גלמודים- הכל במעבד מזון, חצי כוס קמח חומוס ושליש כוס מים, שליש כוס עדשים שחורים ששרו במים אבל עוד לא התרככו חאוויג' למרק וקצת קינמון ומלח.
הנחתי אותן על מצע בצל קצוץ קוביות דלורית פרוסות עגבניות רכות, קארי מדרס מעט עשב לימון קצוץ דק, מעט פלפלת חריפה שמן זית ומים. מעל כיסיתי אותן בירקות מהמצע ובעלי מנגולד ללא השלד. מעל בזקתי עןד מעט מלח וקארי וכיסיתי.
מחזיקה לעצמי אצבעות .

ערמת סלק צהוב וסגול מצפה לי ואין לי מושג. לא בא לי שוב בתנור, אולי אקלף, אחתוך לקוביות ואאדה בסיר עם מעט מלח ושורש זנגויל ואחר כך אכין מזה סלט עם קוביות תפוחים ופילה לימונים כבושים.
אורז צריך להיות כאן.
טחינה תמיד.
חומוס קנינו בכפר השכן.
סלא ישראלי צבעוני יהיה גם.
אחת הבנות מכינה עוגה לא טבעונית. אני אכין כנראה בחושה טבעונית כלשהי.

נראה מה עוד

את הסלק

אכן הכנתי כפי שכתבתי והוספתי גם פקאנים מקורמלים
גם סלט ישראלי
גם טחינה
גם אורז
הוספתי-
שווארמה טופו
חצילים ושומר אפויים בתנור ועכשיו עוד אפיה קצרה בטחינה, חומץ בלסמי, רוטב רימונים ושום
טארט אגסים טבעוני על בסיס שקדים
לחמניות קמח מלא וקוואקר
חושבת להוסיף סלט כרוב וסלט גזר כי יש לי הרבה

היום הגיעו אורחים לא צפויים

לארוחת ערב
אז הוספתי תבשיל טופו מהיר- 3 בצלים מקוצצים גס על מעט שמן זית בסיר, מעל קוביות טופו לא גדולות משתי חבילות טופו קדיתא, שקית אפונה זעירה של סנפרוסט, קרטון של חלב קוקוס חצי ליטר, קרי, מלח וחמש שיני שום פרוסות.

הגדלנו את האורז. חיממנו את הקציצות שיצאו מהממות. אכלנו עם סלק, טחינה למי שהיה חייב וסלט כרוב מלא בזרעים.

ladybug6

New member
כאן מבשלת בהפסקות

אין הרבה פנאי אז בין לבין הכנתי ממרח קישואים ובצל עם קצת קשיו שיצא טעים אבל פקששתי עם יותר מדי מלח אז קצת מבאס.
וגם תבשיל סטייל כזה לקוסקוס שמכיל קוביות של סלרי, גזר, בצל, תפו"א וגרגרי חומוס ברוטב מצומצם וסמיך על בסיס ציר ירקות. טעים טעים.
מתכננת גם להכין סלט חצילים בתחמיץ ומקווה להגיע גם להקציף את מי החומוס ולעשות מזה גלידת תותים!
&nbsp

למעלה