מחר כימו' בינתיים חוגגים

אביתר27

New member
מחר כימו' בינתיים חוגגים ../images/Emo6.gif

לילה לפני טיפול ראשון אנו בעיצומו של מעבר דירה, אשתי בבית הוריה, רוב הבית ארוז. הלילה עשיתי הפסקה מהאריזה ובאתי להיות איתה. מוצא אותה משכיבה את הילדה לישון. "היי, את מוכנה למחר?" אני שואל כשהיא באה. "לא, אבל האמת שאף פעם לא אהיה מוכנה יותר וצריך להתחיל מתישהו, נכון?" "פוחדת?" "מתה מפחד, זה כימותרפיה וזה ממש רעל לגוף שלי, אבל אנסה לכוון אותו רק למקומות החולים". היא מנסה לשדר כאילו היא רגועה אבל אני שומע את המתח בקולה. היא התעניינה בדמיון מודרך כדי לעזור בהתמודדות עם תופעות הלואי. בשלב מוקדם לאחר הגילוי התלבטנו ושקלנו ברצינות אופציות של טיפול אלטרנטיבי, שאולי יתאימו לה יותר גם פיזית וגם נפשית. באופן טבעי יש לה רתיעה מכל מה שקשור למושגים כמו למגר, להרוס, להרוג ולהילחם. וזו בדיוק מהות הכימו', אך לאחר התלבטויות ושיחות עם רופאים וחולי הודג'קינס אחרים היא קיבלה את ההחלטה הקשה לעבור את הטיפול הכימו' בשילוב עם עזרה מהרפואה ההוליסטית לחיזוק הגוף והנפש. "את יודעת מה?" אני אומר "בואי נברח להם ולא תצטרכי לעבור את הכימו'…" "יאללה" היא צוחקת. "ההורים שלך לא ימצאו אותנו ולא יכריחו אותנו ללכת מחר לביה"ח…" " מצוין" "ואז" אני ממשיך "הרופאים לא יוכלו לדקור אותך יותר, או קיי?" "כן! כן!" "נמצא לנו מחבוא שיהיה רק שלי ושלך ולא ימצאו אותך אף פעם מסכימה?" "בטח, נצא מהיציאה האחורית , שלא יתפסו אותנו בורחים…אני רק שמה את הגידול פה בצד ואני באה אחריך…"
איזה כיף זה לגור אצל ההורים אפשר להשתטות כמו ילדים בגילאי הטיפש עשרה, (ואיזה כיף זה להתגלגל איתה מצחוק. ) כל הערב טלפונים ומבקרים, ובלי שהיה תיאום מוקדם, הם באו כולם כדי לראות אותה… מביאים מתנות, עיצות טובות, תרופות סבתא וסתם מעודדים. ההורים שלי הגיעו וכך גם אחותי הגדולה ובעלה מהדרום. אחי הגדול שמלמד בישיבת הסדר מתקשר ומבטיח שמחר כל הבחורים בישיבה יזכירו את שמה בתפילותיהם. "יצא מחקר מדעי חדש" הוא מספר "שכאשר התפללו או חשבו מחשבות חיוביות על אדם חולה או נזקק, גם אם הוא לא היה מודע לכך, הרגשתו השתפרה…" אני מביט סביב על כל המשפחה והחברים פה ביחד. אשתי נראית מאושרת מוקפת באהבה וזוהרת מתמיד. אמא שלי עושה לה הרפיה בדמיון מודרך והילינג. חברה שלה קנתה לה דיסק של מוזיקת ים ודולפינים, וחברה אחרת השאילה לה את הספר "אהבה רפואה ונסים" של ברני סיגל. אח של אשתי בא ומביא את הסרט פאץ' אדאמס (מומלץ בחום! גם בפעם השלישית) ה"מסיבה" הלגמרי לא מתוכננת נגמרת רק קרוב לחצות. פתאום לראשונה אני מרגיש WOW אנחנו לא לבד בסיפור הזה, תודה לאל יש לנו משפחה גדולה של אוהבים וחברים וכ-ו-ל-ם חושבים עלינו ברגעים אלה מתפללים ומעודדים מה עוד צריך?!

anati4

New member
וגם אנחנו איתכם ...בהצלחה בטיפולים

תראה שזה יעבור מהר מפעם לפעם הזמן מתחיל לרוץ אני כבר אחרי הטיפול השלישי ועוד שבוע רביעי...והזמן חולף ... איתכם במחשבות...

אביתר27

New member
תודה לך אבל רק המחשבה על עוד

טיפול
...(דומה קצת לא?)עושה לנו קצת בחילה קשה...
אתמול היה הטיפול ראשון ואנחנו רק רוצים לעבור את הימים הבאים בeasy אחרי כל החששות והציפיות. היא כמעט התעלפה כשהגענו לביה"ח ממש כך ! וזה רק מהמתח והחרדה לפני. אמא שלה היתה צריכה להזכיר לה לנשום מידי פעם. גייסתי את כל הבדיחות שהכרתי כדי לעזור להעביר את הזמן… ויצאנו משם עם הוראות מחמירות "לעטוף אותה ממש בצמר גפן". (לא להתעטש לידה , … כמעט ולא לנשום לידה). בהתחלה הכל בסדר היא לא מרגישה שום דבר חריג ,מלבד עייפות (ותחושת ניצחון שהנה היא עשתה זאת). אבל התחושה היום כבר ממש לא משהו, התופעות לא נעימות. היא נעזרת בדמיון מודרך כדי להתגבר על הבחילות וכדי לייעל את הטיפול, אבל האמת שהיא סובלת, מותשת, ושפוכה. הילדה תלותית מאוד רוצה רק להתכרבל עם אמא כל הזמן. צריך למצוא לה איזו תעסוקה אחרת. תודה על העידוד, מהמקום שאנחנו בו היום קשה לראות כ"כ רחוק (טיפול 3-4!! ) בהצלחה ותרגישי טוב. למישהו מהצד זה נראה כמו שבירת הגוף (אבל הרוח לא תישבר) קשה היום למורת הדרך היקרה שלי אבל תוך כמה ימים כל זה צריך לעבור.

ranvdb

New member
תעביר את הטלויזיה ווידאו ליד האמא

כמה פתרונות יצירתיים שסיגלנו לנו לגבי הילדים כמה קלטות וידאו חדשות לילדה ליד אמא ויש לך את המתכון המושלם של ילד מרוצה שקט ולא מפריע (וזה גם חינוכי
) אה כן גם שקית עם במבה או כל חטיף אחר לא משמין מדי שלוקח הרבה זמן לסיים אותו (סוכריה על מקל וכד) סוגר גם את הקצוות הפתוחים הטיולים (פעם ביום) עליך אל תרחיק אותה מאמא אין צורך אמא ישנה/במיטה זה לא אטרקציה זה יבוא לבד עם קצת סבלנות. לגבי בחילות יש תרופות שעוזרות ואפשר לברר במכון מה מתאים הטיפולים הראשונים הכי קשים הגוף צריך להבין מה רוצים ממנו והרופאים לומדים מה תופעות הלואי ומגיבים בהתאם הרעיון: לא לסבול סתם לדבר עם האחות המטפלת או הרופא המטפל ולספר על כל המצוקות לא להמתין שזה יעבור לבד. במה שניתן לטפל הם עוזרים והשאר הם אומרים בצורה די ישירה שזה מה יש... רן

מזי א

New member
לפי התאור שלך

אהי מבינה שהיא מקבלת את האדריאמצין, שהוא לצערי, חומר לא קל , ותופעות הלוואי צחילות בערך יממה לאחר הטיפול, צריך לדאוג לשתות הרבה, שיהיו לכם שלגוני קרח במקפיא ולתת לה את הזמן שלה . בקשר לילדה , מצטערת שאין לי מה לומר, מכיוון שלנו אין ילדים, אבל אןלי , תחשוב על ללכת איתה יותר החוצה , או לחברים, וככה להעסיק אותה? אבל שוב, לי אין מושג מה עושים. אפשר להבין את הילדה , לאחר שדיברתם איתה, והחלום , יותר נכון, סיוט שהיה לה, היא פשוט רוצה להיות כמה שיותר קרוב. אני מחזיקה לכם אצבעות

אביתר27

New member
אפילו החתול מקיא

לא ברור למה ,אולי מהזדהות? והחתולה השניה מחפשת תשומת לב כל הזמן… מה קורה פה? בינתיים היא טוענת שהתרופות נגד בחילות והקאות עוזרות כמו כוסות רוח למת(וזה ציטוט מדויק) .היא מקבלת שילוב של משהו בראשי תיבות נראה לי שזה כן אחד מהמרכיבים. (לא יודע ולא רוצה לדעת) נראה שהיא נחושה לפתח כל תופעת לוואי שכתובה בספר ולא ,לא קראנו את הספר לפני כן. קשה לראות אותה סובלת כי היא הטיפוס שסובל בשקט בעיניים עצומות. אני לא רוצה את הילדה איתה, לא נראה לי שתמר יכולה להתמודד עם הילדה עכשיו ובטח לא עם שקית במבה ולא נראה לי שהילדה צריכה לראות את אמא במצב כזה. הזמנו הביתה חברה שתבוא לשחק איתה כך שמצד אחד היא לא תרגיש שמרחיקים אותה מאמא, כל כמה דקות היא נכנסת לחדר לראות את אמא ומדווחת"לאמא יש טעם רע בפה עכשיו" "לאמא כואב הראש והבטן" אבל בגדול יש אטרקציה יותר מעניינת מחוץ לחדר, כשהדברים האלה יהפכו לשגרה נדע יותר טוב למה לצפות. טוב נגמר לי מהנושא הזה לעכשיו מיציתי את כל מה שקשור לאוכל איך הוא נכנס ואיך הוא יוצא זה קצת בית משוגעים פה עם כל המקיאים למינהם. לילה טוב!

כל מה שיעזור

לבחילות. יש כמה תרופות שנותנים לבחילות. קיטריל, פרמין, זופרן. אם היא מקבלת ABVD אז יכול להיות שלא תהיה תרופה שתעזור בצורה אבסלוטית אלא רק תחליש את הבחילות. לי זופרן עצר את ההקאות, עדיין היו בחילות אבל זה גם עושה עצירות כרונית, לא נעים. פשוט לתת לה זמן וזה יעבור. אני יודעת שזה מבאס שאין מה לעשות אבל פשוט צריך סבלנות. גם אחרי כמה טיפולים שכבר מכירים את התגובות של הגוף, וכמה זמן לוקח להתאושש ומה לעשות כדי להרגיש יותר טוב אז כבר אפשר לעשות תוכניות ליום יומיים אחרי הטיפול וזה נותן משהו לחכות לו ומעביר את הזמן קצת יותר מהר. אז.. תרגישו טוב מהר! גלי

anati4

New member
חשוב שתיקח את כל התרופות נגד

בחילות ונגד הקאות כמו סיטרון- זופרן ופרמין ואפילו גסטרו דיברו איתכם על זה??? אני לוקחת את זה בימים הראשונים של אחרי הטיפול וזה מאד עוזר ועוד דבר חשוב מאד- גיליתי את העצירות לצערי. לכן שתקפיד לאכול הרבה שזיפים ולשתות מיץ שזיפים למרות שטעמו לא משהו אבל זה עושה נפלאות מה שקרה אצלי זה שלא חשבתי שאתקל בתופעה ובטיפול השלישי נתקלתי בגדול ולכן אני מאד ממליצה מראש להימנע מזה ולאכול הרבה שזיפים ודייסה משיבולת שועל כדי לא לחוות את זה זה לא נעים...באמת. בהצלחה ובעיקר שתרשה לעצמה לישון המון ולהתפנק במיטה.

למעלה