מחר כנראה יורידו לישראל את הדירוג

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
לא צריך להתרגש יותר מדי שכן זה עדיין יהיה דירוג A מכובד למדי (במקום +A) אבל מה לעשות שיש הוצאות בטחון מוגדלות ואלה תשארנה איתנו גם בשנים הבאות?
בתגובה השקל נחלש מעט, ל 3.70

הדולר מזנק ל-3.70 שקלים לקראת החלטת מודי'ס מחר | כלכליסט (calcalist.co.il)
מודי'ס תכריע מחר: האם דירוג האשראי של ישראל יירד? - גלובס (globes.co.il)

lemner40

Well-known member
לא צריך להתרגש יותר מדי שכן זה עדיין יהיה דירוג A מכובד למדי (במקום +A) אבל מה לעשות שיש הוצאות בטחון מוגדלות ואלה תשארנה איתנו גם בשנים הבאות?

המצב הכלכלי והסיכונים בישראל היום הם 4 רמות פחות ממה שהיו לפני שנה,
הם לא יורידו 4 רמות, אבל גם אם כן
זה רק המצב האמיתי

dw

Well-known member
מנהל
זה רק המצב האמיתי
מר שוק לא חושב כמוך.
הדולר עלה היום ל 3.68 בלבד. אפילו לא דרדל'ה של 3.70
אם השחקנים בשוק, או לפחות רבים מהם, היו סבורים שאנחנו הולכים לחטוף זפטה מצלצלת של הורדה ל BBB בערב, וקל וחומר נוק אאוט של הורדה ל BB, אז מאמין שהיינו רואים זינוק הרבה יותר חזק בדולר.

ממתינים למודי'ס: תנועות קלות במט"ח, הדולר סביב 3.68 שקלים | כלכליסט (calcalist.co.il)

הורדה ל A זה התסריט הסביר.

lemner40

Well-known member

זה רק המצב האמיתי
מר שוק לא חושב כמוך.
הדולר עלה היום ל 3.68 בלבד. אפילו לא דרדל'ה של 3.70
אם השחקנים בשוק, או לפחות רבים מהם, היו סבורים שאנחנו הולכים לחטוף זפטה מצלצלת של הורדה ל BBB בערב, וקל וחומר נוק אאוט של הורדה ל BB, אז מאמין שהיינו רואים זינוק הרבה יותר חזק בדולר.

ממתינים למודי'ס: תנועות קלות במט"ח, הדולר סביב 3.68 שקלים | כלכליסט (calcalist.co.il)

הורדה ל A זה התסריט הסביר.
הדולר היה לפני המלחמה ב 3.5
ומאז הדולר נחלש בכמה אחוזים טובים מול שאר המטבעות
כך שבלי מלחמה ,הדולר היה היום ב3.3
וזה שתמיד מורידים את פחות ממה שצריך ובאיחור, זה גם נכון
זה לא אומר שהדירוג לא ימשיך לרדת
הוא ימשיך, גם אחרי שהמלחמה תסתיים

dw

Well-known member
מנהל
האם לדעתך יורידו את דירוג ישראל ל... ביבי? ( BB :LOL: )
מסופקני.
הורדה ל A נראית לדעתי כמו התרחיש הסביר. +A זה לפרגן לנו יותר מדי. אם יורידו ל BBB זו כבר תהיה זפטה הגונה לביבי (הפעם הבןאדם)
לא פוסל תרחיש של הורדה ל A עם אזהרה מפני המשך הורדה בעתיד אם סמוטריץ' וחבריו לא יתאפסו על עצמם.

deltaZer0

Active member
האם לדעתך יורידו את דירוג ישראל ל... ביבי? ( BB :LOL: )
מסופקני.
הורדה ל A נראית לדעתי כמו התרחיש הסביר. +A זה לפרגן לנו יותר מדי. אם יורידו ל BBB זו כבר תהיה זפטה הגונה לביבי (הפעם הבןאדם)
לא פוסל תרחיש של הורדה ל A עם אזהרה מפני המשך הורדה בעתיד אם סמוטריץ' וחבריו לא יתאפסו על עצמם.
אינני מאמין לשום פוליטיקאי, במיוחד לפוליטיקאי הישראלי, האם שמאל ואם ימין.
מבחינתי, כל מה שנאמר מילולית הינו בעבועי ופעפועי אוויר מזוהם בלבד.

בזמנינו אנו, אני מאמין לגרפים בלבד ולא מאמין לשום מילה העברית של אף אחד, מאמין במיוחד לגרפים הקשורים לשוק החוב.
השוק תמיד צופה קדימה ל-9-12 חודשים.
בגרפים הללו, החוב של ישראל מוערך כמו החוב של ווייטנאם וכדמ"פ...

אף אחד, על-מנת לא לעשות צחוק מעצמו, לא יוריד דירוג ממלכתי ב-2-3 מדרגות בבד אחד...

סמוטריץ', בן-גביר עם החבורה הקרתנית מהגבעות והטפילים המשיחיסטיים -- מעניין אותם רק הסקטור שלהם בלבד, "מה רע להם בממשלה?".
לכן, הם ממש ארגנו את המחטף הממשלתי לפני שנה, הקורונה "עזרה" להם לעשות זאת.
זה היה ברור לכול אזרח נורמלי,-- פוליטיקאים הבכירים בדימוס, דיברו על זה בגלוי בכלי התקשורת כול שני וחמישי לפני שנתיים-שלוש.
זאת הנקבה של 3 המגזרים הללו לאשכנזים חילוניים על ההתנתקות.
אין פה מה להוסיף.

אני כבר לפני 07.10 כתבתי פה המון דברים שהיו ברורים לאדם נורמלי שלא נולד כאן ולא נשא שום קונספציה המקומית -- להיות מאהוב בעצמו עד לעיוורון הנרקיסיסטי, קונספציה של קוצר שמיעה המנטלית, קונספציית שנא העמוקה לכול מי שלא דומה לך ולא שייך לעדתך.
קונספציית פנטיות הזויות(ללא יכולת לממשה) המתנגדת להבנת העולם הנאור והמודרני עם האלהה והודיית ניתוק הקשר עמו, עם קונספציית תעוות הבצע בלבד כמניע לחיים היומ-יומיים ובכלל.

אתה באופן אישי מחקת אותם.

אין לי מה להוסיף, אני מצפה לקטסטרופה. קודם כול ה"פנים" ומיד לאחר מכן,-- ה"חוץ"...

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Active member
1707516791006.png
The international credit rating agency Moody's announced Friday the downgrade of the State of Israel's credit rating to A2 level (or A under the terminology used by other agencies), from A1, with a negative outlook. This means that the credit rating may continue to decline.

This was the worst-case scenario that could have happened from the Israeli government's perspective, which invested efforts to prevent the credit rating downgrade. Importantly, since 1995 when Israel was added to the rankings, Israel's credit rating has never declined.

In an exceptionally harsh and critical text, the international rating agency Moody's states that the geopolitical risks, especially the security risk, will remain substantially high in the medium and long term.

Also, the State of Israel may face a period of heightened domestic political turmoil when there is no longer a national unity government.

In the company's view, the rise in security risks is also linked to a rise in socioeconomic risks in Israel, which in turn will weaken the country's institutions, especially the executive and legislative branches, which in the foreseeable future will devote their time to restoring security. Moreover, Moody's believes that "the risk of escalating the conflict remains significant, especially one involving Hezbollah in northern Israel."

The downgrade of Israel's credit rating means that the broad implications of the current conflict with Hamas, both during and after it ends, substantially increase Israel's geopolitical risks. They weaken the legislative and executive branches and damage the state's fiscal resilience in the foreseeable future.

Moody's estimates that while fighting in Gaza may decrease in intensity and even stop, there is currently no agreement to end the confrontation or a long-term plan to rehabilitate and strengthen Israel's security. The poor security environment indicates an increase in social risks and also signals the weakness of the legislative and executive branches, contrary to the company's previous assessments.

At the same time, the state's fiscal situation is deteriorating and the downward trend in the debt-to-GDP ratio has reversed. The
company expects the debt burden to be substantially higher than forecasts made before the confrontation.
לא נורה, נכון?

קבצים מצורפים

• Rating_Action-Moodys-downgrades-Israels-09Feb2024-PR_484801.pdf
    KB 235 · צפיות: 1
נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
כצפוי, הורדת דירוג מ +A ל A.
אם מחפשים את הנגטיבי אז אפשר לציין שהתווספה גם תחזית שלילית, כלומר בהינתן שהממשלה לא תתאפס על עצמה תתכן הורדה נוספת בעתיד.

החלטה קשה נגד ישראל: מודי'ס מורידה את דירוג האשראי - גלובס (globes.co.il)

עם הורדה צפויה שכזו לא חושב שנראה תנודה מיוחדת במדדים או בשער הדולר.

deltaZer0

Active member
אני פוט
כצפוי, הורדת דירוג מ +A ל A.
אם מחפשים את הנגטיבי אז אפשר לציין שהתווספה גם תחזית שלילית, כלומר בהינתן שהממשלה לא תתאפס על עצמה תתכן הורדה נוספת בעתיד.

החלטה קשה נגד ישראל: מודי'ס מורידה את דירוג האשראי - גלובס (globes.co.il)

עם הורדה צפויה שכזו לא חושב שנראה תנודה מיוחדת במדדים או בשער הדולר.
"כצפוי", אה?!
אני פשוט נדהם לישראליות שלך!

ההתנהגות של המון סוציו-אקונומי רגיל במשברים אדירים נחקר ומתואר מעל מאה שנה.
זה המסלול:

1707594254925.png

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
מקווה שמכרת את הפוט על הפתיחה, כי המדד מתקן וכרגע יורד פחות מחצי אחוז, שזו תנודה יומית סטנדרטית.
השגיאה שלך היא שאתה מדבר מפוליטיקה רגשנית. ככה מפסידים כסף בד"כ. אני מתייחס עניינית.
תכל'ס? אף גוף מקצועי בשוק לא מתרגש מהורדה ל A, שזה היה באנקר בטופס.
מעריך שבכ"ז טיפה אדום בגלל תוספת התחזית השלילית.

deltaZer0

Active member
מקווה שמכרת את הפוט על הפתיחה, כי המדד מתקן וכרגע יורד פחות מחצי אחוז, שזו תנודה יומית סטנדרטית.
השגיאה שלך היא שאתה מדבר מפוליטיקה רגשנית. ככה מפסידים כסף בד"כ. אני מתייחס עניינית.
לא מכרתי כלום, כי לא היה כלום :p
פשוט, ערכתי כמה פעמים את ההודעה, לא יודע ממש, מאיפה הופיע המלל הזה לגבי פוט.
אינני קונה כבר המון שנים את האופציות, אלא רק כותב אותם.

כול מה נכתב מעלה בצירוף הגרף, מתייחס למגמות של טווח בינוני-ארוך(נומר, 3\2 -- 5\4 שנים).

לישראל אף פעם, אבל אף פעם לא הורידו דירוג.
כן, האירוע של הורדת דירוג כרגע מופנם כ"סטירה אנטישמית" בלבד.
כן, הוא היה מגולם במחירי השוק אצל הספקולנטים, ליתר דיוק, -- לכול מה נאשר מהשוק.

רובכם נמצאים כעת בשלב של התכחשות וההכחשה העמוקה(מצוינת בגרף למעלה).
רוב הציבור, אפילו "חצי-מקצועי", אינו מבין ואינו רוצה להבין, מה ההשלכות של האירוע בהמשך, מה זאת המחויבות של גופים הפיננסיים הזרים למדיניותם המוגדרת והכתובה ב-IPS שלהם בהיבט שינוי הדירוגים, התחזית, הצפי והסנטימנט.

נ.ב.

כן, אתה ה"תותח" ואני -- הטיפש(שנמצא בשוק ההון מ-1998, שהוציא את עצמו לפנסיה מוקדמת בגיל 49 אחרי 25 שנות וותק בחברה ענקית בין-לאומית ושהיגר לארה"ב בזמן, על-פי השקפתו, הבנתו ותוכנתו).
ברור.
בישראל לא יכול להיות אחרת, זה ה"מאזן", המפונטז והמפוברק.

אני נדהם בישראליות שלך האטומה כמו קיר בטון עבה :p

deltaZer0

Active member
לא מכרתי כלום, כי לא היה כלום :p
פשוט, ערכתי כמה פעמים את ההודעה, לא יודע ממש, מאיפה הופיע המלל הזה לגבי פוט.
אינני קונה כבר המון שנים את האופציות, אלא רק כותב אותם.

כול מה נכתב מעלה בצירוף הגרף, מתייחס למגמות של טווח בינוני-ארוך(נומר בזמנינו אנו, 3\2 -- 5\4 שנים).

לישראל אף פעם, אבל אף פעם לא הורידו דירוג.
כן, האירוע של הורדת דירוג כרגע מופנם כ"סטירה אנטישמית" בלבד.
כן, הוא היה מגולם במחירי השוק אצל הספקולנטים, ליתר דיוק, -- לכול מה נאשר מהשוק.

רובכם נמצאים כעת בשלב של התכחשות וההכחשה העמוקה(מצוינת בגרף למעלה).
רוב הציבור, אפילו "חצי-מקצועי", אינו מבין ואינו רוצה להבין, מה ההשלכות של האירוע בהמשך, מה זאת המחויבות של גופים הפיננסיים הזרים למדיניותם המוגדרת והכתובה ב-IPS שלהם בהיבט שינוי הדירוגים, התחזית, הצפי והסנטימנט.

נ.ב.

כן, אתה ה"תותח" ואני -- הטיפש(שנמצא בשוק ההון מ-1998, שהוציא את עצמו לפנסיה מוקדמת בגיל 49 אחרי 25 שנות וותק בחברה ענקית בין-לאומית ושהיגר לארה"ב בזמן, על-פי השקפתו, הבנתו ותוכנתו).
ברור.
בישראל לא יכול להיות אחרת, זה ה"מאזן", המפונטז והמפוברק.

אני נדהם בישראליות שלך האטומה כמו קיר בטון עבה :p

- הורדת דירוג?
- "לא נורה, כלום לא צריך להדאיג, הכול כשורה..."

- מלחמת קיום?
- לא שמענו...

חמאס?
קטן עלינו!

- חיזבאללה?
- זה כלום ושום דבר!

נערך לאחרונה ב:

Reem88

Well-known member