מחר ליל הסדר

מחר ליל הסדר

ובעניין ליל הסדר, ישנה מגמה ישראלית-יהודית-פולנית לרטון, לקטר ו"לסבול" מארוחה רבת משתתפים, שבה ככל הנראה, ישנם אנשים שסוגרים חשבונות, או כאלה שמגיעים בניגוד לרצונם.
בניגוד לרצונם? כאן כבר גבתי נזקפת. אמנם רק 150 שנים לערך מאז פרוייקט החילוניות היהודי בא"י-פלשתינה, אבל עדיין יכול אדם לומר - לא רוצה אני. כך גדלתי וכך גדלתי את ילדיי. לא רוצה

למה ישנה חובה להגיע למקום שלא רוצים להגיע אליו? מהי הבעיה של אנשים לחוג את החג לבד, או שלא לחוג אותו כלל?
חשבו בשנית לפני שאתם יוצאים מחר לנסיעה הארוכה עם סירי האוכל שאתם צריכים להביא [ אם בכלל] והילדים או זקני המשפחה - אתם רוצים ללכת? אתם לא רוצים ללכת? מהן הסיבות לא ללכת? מה יקרה אם לא תלכו? כן, איך אומר אלון גל - ציירו את התסריט הגרוע מכל... ויי, כלום ככל הנראה לא יקרה.
פסח שמח
אצלי אין סדר, אין כשרות, יש לחם במקרר, מספיק קמח ושמרים לו ארצה לאפות לחם.

אז זהו - שרדתם? היה לכם רע? היה לכם טוב?

אנחנו הוזמנו לבתי, לסדר כהלכתו עם החתן, בן זוגה. משפחתו וּבְנִי וחותנתי.
היה מוי כיף, באמת ובתמים. חזרנו עם אוכל ליומיים, הסוכר לא עלה יותר מדיי, קצת מעבר לרמה הרגילה אבל לא בתחום המסוכן.
אף אחד לא רב עם אף אחד, וחותנתי המעצבנת לא הצליחה לעצבן אותנו, אם כי להגיד תודה היא לא יודעת [ העיקר שראו אותה יוצאאת אל מכונית "נחשבת" וחוזרת ממכונית "נחשבת" אחרי חמש שעות
].
חג שמח

אחלה סדר

מעט אנשים, הרבה שמחה, שתייה כדת, אוכל מעולה ולא מפוצץ, אפילו הכבישים לא היו עמוסים מדי.
השנה אין טענות.

סיגלית 2014

New member
מנהל
שרדנו, תודה לאל

נפגשנו אצל אבא שלי, אני ואחי הגדול. האחרים חגגו עם המשפחה של הנשים.
היה די רגוע.
החג השני לעומת זאת היה קצת מעצבן

ברוך השם שעבר ועבר בשלום.

למעלה