חוזה לעובד זר.
כשקיבלתי את העובדת הראשונה שלנו - חברת כח האדם נתנה לי טופס חוזה סטנדרטי (באנגלית). אני משוכנעת שלחברה "שלך" יש טפסים כאלה. הם גם יתנו לך את כל הפרטים המדויקים לגבי יתר הזכויות שלו. ארשום לך אותן באופן כללי, אבל כדאי שתסמכי עליהם ... יש גם מידע באתר של "קו לעובד" בעיקרון השכר הוא חודשי (בהתחלה הוא נע בין 600$-800$. אחר כך - מעלים לפי שביעות הרצון , הותק, הקושי הגובר של העבודה וכו' - כמו שאנחנו מצפים מהמעסיקים שלנו...). אגב, לפי הכלל היבש הוא אמור להיות גבוה משכר המינימום במשק, אבל זה לא עובד בדיוק ככה, כי העובד גר בביתכם ועל חשבונכם. זה שכר עבור עבודה בלבד, 6 ימים בשבוע. מגיעה לו חופשה בימי ראשון (או שבת), חופשות בחגים על פי דתו וימי חופשה שנתיים. חוץ מזה מגיע לו: דמי שיחה בטלפון (בזמנו שילמתי 50 ש"ח לחודש. היום - 80 ש"ח) הוצאות נסיעה לסוף שבוע (היה 80 ש"ח. לא יודעת היום. אני משלמת 100 ש"ח) ביטוח בריאות (יש חברות שמתמחות בביטוח בריאות לעובדים זרים) ביטוח לאומי. קחי בחשבון שעם הגיעו הביתה יגדלו הוצאות אחזקת הבית (זה עוד אדם שאוכל, צורך חשמל, משתמש במים וכו'). כמובן שאם התנאים מחייבים זאת - הוא צריך לישון עם המטופל. אבל עליכם לדאוג לתנאים מינימליים (למשל - שלא ישן בכורסא, אלא במיטה ), שיהיה לו ארון משלו עם מקום לחפציו ופינה אישית לתמונות או מה שעושה-לו-טוב-בלב, יכולת לאכול את האוכל החביב עליו (במסגרת כללי כשרות, אם יש) וכו'. כדאי גם להגדיר את תחומי האחריות שלו, אם יש דברים "לא סטנדרטיים" (למשל - אם אתם רוצים שיטפל בגינה או בבעלי חיים של המטופל. זה לא חלק מהגדרת העבודה כפי שהם מבינים, ועשוי לעורר בעיות. וזו רק דוגמא - כל משק בית והמיוחדויות שלו) עוד הערה שלחלקנו תישמע מטופשת ומיותרת, אבל - לצערנו - היו דברים מעולם: הוא העובד הסיעודי של החולה שלכם. הוא לא בא לנקות את הדירות של הילדים, את המכוניות של החתנים, להיות ביבי-סיטר של הנכדים וכו'. זה גם נוגד את החוק, אבל זה בעיקר פוגע בעובד ופוגע במטופל. מעבר לכל הברברת שלי - אתם תיראו (נכון לרוב רוב המקרים) שהמטפל ישתלב בחיי הבית, ייקל על כולם, יתרום להרמוניה ולשלווה של החולה. אחרי שבועיים לא תבינו איך יכולם אחרת... בהצלחה.