ואנחנו אירחנו 17 אורחים פעמיים בשבוע -הפסח,והיה נחמד ונעים,,
אמנם יום ההכנות והבישולים ,זה היה די מתיש ומעייף,
אבל גם הייתה שמחה גדולה ,לארח בהמון אהבה את הקרובים האהובים לליבנו.
אגב,
בכול שנה מיידעים אותי בטיפ קטן או במתכון נחמד,,,
והפעם למדתי להכין ,משהו פשוט -וטעים במיוחד ,מגרגרי -חומוס ,ובהזדמנות זו, גם מעבירה אותו אליכם:
וכך מכינים:
פותחים קופסת גרגרי -חומוס (קונים חומוס מקופסא ,שרשום עליו : ללא חומר משמר).
מסננים מהגרגרים את המים ,(במסננת שמעל לכיור),,
את גרגרי -החומוס המסוננים ,מכניסים לתוך סיר קטן ,
יוצקים עליהם חצי כוס מים רותחים. ולאחר חצי דקה כשהגרגרים חמים, להוסיף להם :
3 שיני -שום טרי ,כתוש.
כוס עלי -כוסברה קצוצים
6 כפות שמן -זית
2 כפות מיץ -לימון טרי
מעט מלח גס ,
1/4 כפית פלפל שחור,
1/2 כפית חוואייג-למרק. (מוסיף המון ,אך אם אין,אפשר גם בלי.)
מבשלים עד שכמעט לא נשארים נוזלים בסיר,(יש להשגיח רק כמה דקות, כדי שלא יישרף) ,
וכאשר כמות הנוזלים מצומצמת מאוד ,אז מכבים את האש.
מוסיפים לסיר עוד חופן כוסברה -קצוצה ומערבבים היטב.
מצננים מעט,(כי זה לוהט ! ) ולאחר שקצת מצטנן, טועמים,
ומזליפים עוד כפית שמן -זית ,ואם יש צורך עוד טיפה מלח,לפי טעמכם.
אפשר לאכול ככה בכף - כמו שהוא, ולהינות מאוד מהטעמים.
ואפשר גם להכין בכמות כפולה,ולהניח על גבי מנות של אורז, (שידרוג טעים במיוחד.)
כמו שנאמר:
כמה פשוט -ככה טעים : ואפילו מהיר הכנה.
(הפתעה: גם מי שלא אוהב כוסברה,ייהנה מאוד מהטעם הממכר.)