מחר

מחר

אז מחר זה קורה..
וכאילו הגוף כבר "הבין לבד"- התחילו היום (שבוע 8+1) הכתמות שלא מותירות מקום אפילו למחשבות על נס רפואי, זה נגמר ועומד להגיע לאקורד סיום מוחלט מחר בבוקר, במחלקת הנשים בבי"ח קפלן.
טיפים למחר?
מה צפוי ביום ובימים אחרי הגרידה? דימום מאסיבי? כאבים? לקחת איתי משהו לחצי יום הכיפי בקפלן? (חוץ מכריך להתאוששות אחרי ההרדמה וגרביים.. בכל זאת אני מנחשת שזה דומה בחוויה אפילו לשאיבה..?)

בינתיים אני עוברת שלבי אבל ומדלגת ביניהם לכל הכיוונים. הרבה כעס. עצב. כאב. . אפילו משא ומתן (הפסדתי בו). מחכה כבר להשלמה, ולרגע של ההסתכלות קדימה.. אני עוד לא שם.
מבואסת עד עמקי נשמתי, וכואבת בה ובגופי

עוגיונת

אחותי לתל"מ שכבר לא יגיע

לתחושתי יש הרבה דמיון בין התאוששות מגרידה להתאוששות משאיבה.
ההבדל העיקרי הוא בדימום שאחרי - דימום אחרי גרידה עשוי להימשך מספר ימים עם מגמת הפחתה. כאשר לא היו לי שאריות, הדימום פסק אחרי כשבוע.
הבדל נוסף הוא שאחרי שאיבה יש נפיחות הורמונלית כללית בבטן ובדגש על השחלות, הנפיחות הזו לא קיימת אחרי גרידה.
ייתכן שכהכנה לגרידה תקבלי כדורי ציטוטק. הכדורים אמורים לרכך ולהרחיב מעט את צוואר הרחם לקראת הפעולה. תופעות הלוואי של ציטוטק מאוד מגוונות, לא כל הנשים חוות את כל התופעות ולא כולן באותה עוצמה. תופעות לוואי אפשריות הן צמרמורת, רעידות לא נשלטות בכל הגוף, עליית חום, בחילה, הקאות, התגברות הדימום, שלשול. בדרך כלל הכדורים ניתנים כשעתיים לפני הגרידה, כך שלרוב לא מספיקים לחוות את כל המגוון של תופעות הלוואי. הכדורים ניתנים בבליעה או המסה מתחת ללשון או בהחדרה לנרתיק, לכל בי"ח פרוטוקול שונה.
קחי בחשבון גם צניחה הורמונלית על כל המשתמע מכך: מצבי רוח תנודתיים, תיאבון מוגבר או חוסר תיאבון, הזעה וכו'.

אני לא זוכרת את כל הפרטים ממסמך ההנחיות הכללי אחרי גרידה (אני מאמינה שתקבלי מסמך כזה לפני היציאה הביתה), אבל סביר להניח שמופיעות שם הנחיות להימנע מרחצה בים או בבריכה למשך שבוע לפחות, מנוחה למשך 3 ימים, תשומת לב לכאבים עזים או עליית חום (שעלולים להעיד על דלקת).

ממליצה לקרוא בעיון את המסמכים שעליהם תחתמי לפני הגרידה, כתובים שם תרחישים שעלולים להיות מפחידים, אבל הם מופיעים שם כי הם קרו בעבר וסביר להניח שהרבה יותר מפעם אחת.

מאחלת לך שיעבור בשלום, שיסתיים מחר וללא בעיות נלוות ושתוכלי להתחיל בתהליך ההחלמה של הגוף והנפש.

תודה

תודה על התשובה המפורטת.. בהחלט לא מחכה למחר. ועוד לקחו לי את הים?? לא פייר. גם כך אני אהיה עוד יותר עצבנית ?! מטורף. בעבודה הודעתי שאני עוברת הליך רפואי ושאעדר 3 ימים. כנראה אקח גם את חמישי, שזה היום הכי לחוץ יקשה בשבוע שלי. אפשר לוותר על זה הפעם
&nbsp

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדן ההריון

מקווה שיעבור לך היום בקלות בהיבט הפיזי. הגרידות שעברתי סביב שבוע זה עברו עליי בקלות בהיבט הפיזי. לא היו לי כאבים, פרט לכאב של צריבה כאשר התעוררתי מההרדמה, כאשר שעבר תוך רבע שעה, בעקבות משהו להקלה על כאבים ששמו לי עוד בזמן הגרידה עצמה. ביום למחרת- הרגשתי עייפות וחולשה, שזה נורמאלי בעקבות ההרדמה המלאה, וביום שלאחר מכן- חזרה לשגרה המלאה.
דימומים היו, אך לא כבדים. כאבים- לא.

את צודקת שיש שלבים שונים לאבל, והם לא לינאריים, אלא אפשר "לטייל"ביניהם הלוך ושוב. אל תאיצי בעצמך. תני לעצמך זמן. מותר לכאוב, ומותר לכעוס, ומותר להרגיש את כל קשת הרגשות. לאט לאט.

עדכני אותנו כאשר תהיי אחרי ההליך.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה