מחשבה בקול רם

• פותח הנושא xslf
  • פורסם בתאריך

xslf

New member
מחשבה בקול רם

בעקבות כמה מהתהיות שעלו כאן בפורום על יומנים בלוגים ומה שבינהם, ובעקבות כמה הרהורים לא ממש מגובשים עדיין שלי, הייתי רוצה להעלות שתי שאלות לדיון. * מה הופך בלוג לבלוג? * במה כתיבה בבלוג שונה מכתיבה שהייתה עד כה, אם יש כזה שוני? מה כאן החידוש? מה מייחד אותה? כאמור, יש לי כמה הרהורים, אבל הייתי קודם רוצה לשמוע מה אחרים אומרים בנושא.

איה@

New member
מה שהופך בלוג לבלוג../images/Emo26.gif

הוא עצם היותו אתר אישי - שנכתב בצורה כרונולוגית, ומתאר את חוויותיו האישיות של הכותב - בחייו הוירטואליים והאמיתיים. מעבר לכך - אני לא חושבת שיש או שצריך לקטלג. כל היופי, המיחד והמיוחד בבלוגים/יומנים הוא האישיות שעומדת מאחוריו הרב גוניות, הפריסה על פני נושאים שונים ומגוונים, השוני בסגנון כתיבה, התמקדות בתחומים ספציפים/תחומי ענין, האינטגרציה שנוצרת בין כותב הבלוג למגיבים אצלו וכו´. ולכן שוש - אני באופן אישי לא חושבת שצריך "לייחד" (או להגדיר מהו) בלוג, מעבר להגדרה הכללית והמקיפה. אני רואה זאת כ"גג" שמכיל בתוכו הרבה "חדרים" וכל אחד יכול לבחור את ה"חדר" המתאים לו - ובתוך החדר את ה"כורסא" שהכי נח לו לשבת בה.
איה.

xslf

New member
בלוג= אתר אישי?

"הוא עצם היותו אתר אישי - שנכתב בצורה כרונולוגית, ומתאר את חוויותיו האישיות של הכותב" רגע, אז הבלוג של אתר הגרדיאן, הבלוג של מוזילה או רוב הבלוגים המקושרים מאתר business 2.0 אינם בלוגים. הם פשוט לא עונים על ההגדרה שלך. אני חושבת שקיטלוג והגדרה מסייעים להבנה. כי אם באמת אין הבדל בין בלוגים לסוגי כתיבה אחרים קיימים, ואין משהו שמייחד אותם, לשם מה לנו הפורום הזה? שאנשי הבלוגים של החדשות יכתבו בפורום "תקשורת ועיתונאות", ושהפורום הזה יהפוך לפורום "יומנים אישיים", ולא יוגבל לכתיבה רק על יומני רשת. כי הרי אין לנו שום דבר חדש, לא?

שלינקה

New member
ודאי שבלוג הוא אתר אישי ../images/Emo26.gif

במידה מסויימת, אלא מה? אם הוא מכיל רק קישורים - הוא פורטל. אם הוא מצטט אך ורק ידיעות עיתונאיות/תקשורתיות - הוא עיתון מקוון או אתר חדשות. אם הוא עושה את כל זה ויותר, מתעדכן בתדירות גבוהה וגם מוסיף נקודות מהפן האישי של הכותב - הוא בלוג. לעניות דעתי זהו חלק אינטגרלי מהנדרש מאתר תוכן כדי להקרא בלוג. שלי.

xslf

New member
מה עם בלוגים קבוצתיים?

איפה היית מכניסה אותם?

xslf

New member
אני נודניקית...

"נקודות מהפן האישי"- חוויות אישיות? או דיעות בלבד? למשל בלוגים כמו: http://www.contenu.nu/nublog.html הפוסטים שלו מקוריים (לא רק קישורים), ויש שם דעתנות, אבל הכתיבה לא אישית במיוחד.

שלינקה

New member
לדעתי

גם דעתנות היא נקודות מהפן האישי. בכוונה לא כתבתי חוויות אישיות, אלא "נקודות" (לא מצאתי הגדרה יותר ממצה). אתה כותב את דעתך? אתה מספר משהו מעצמך? מתייחס למאורעות גם כפי שהם מצטיירים אצלך, ולא רק מביא את הלינק היבש? וולקאם טו זה בלוגרס קלאב.

Count Zero

New member
במקום להמציא את הגלגל מחדש

הנה ההגדרה הכוללנית ביותר שמצאתי: בלוג - קיצור של ווב לוג. סגנון כתיבה מקוון המתאפיין במבנה בעל טור יחיד של טקסט שמסודר מבחינה כרונולוגית ומעודכן בתכיפות. על פי רוב יוצג לצידו טור נלווה (sidebar). מאז אמצע 2002 מרבית הבלוגים אינם מקצוענים, ועל פי רוב הם מופעלים ע"י כותב יחיד. רוב הבלוגים נופלים לתוך אחת משלוש קטגוריות: בלוג יומני - יומן אישי מקוון. הנפוצים ביותר ברשת כיום. בד"כ יהיו בעלי קהל קוראים קטן אך נאמן. בלוג טכנולוגי - מתמקד בנושא טכנולוגי ספציפי. בד"כ מתופעל ע"י קבוצת כותבים. בלוג דעתני - מתרכז בניתוח חדשותי. עיקר התוכן בו יהיה ניתוח של (והפניה אל) ידיעות חדשותיות שמתפרסמות באותו הזמן במדיה ה"ממסדית".

akravit

New member
ממש על קצה המזלג...

אני חושבת שיש בילבול בין המושגים: log, journal ו-diary שפירוש כולם בעברית = יומן, ואולי בגלל זה חלק מאיתנו בחרו להישאר עם הכינוי "בלוג" מהמילה log - סגנון כתיבה שהוא יותר בעל אופי של רישום או תיעוד (log) בליווי הערותיו, דעותיו ורגשותיו של הכותב לגבי הנושאים שהוא מעלה. מה הופך בלוג לבלוג? אתר או חלק מאתר שכתוב בפורמט עריכה של "בלוגר" או באמצעות כלים דומים. יומני רשת - מאמר שהופיע בזמנו ב- קפטן אינטרנט

Count Zero

New member
אם כבר להיצמד למילים לועזיות

רוב צפרדעי השלולית כותבות בג´ורנלים או בדיארים, ולא בלוגים.

למעלה