מחשבה יוצרת מציאות?

מחשבה יוצרת מציאות?

אני מזמינה אתכם לקרוא מאמר נוסף שלי. המאמר דן באופן בו שליטה בטיב המחשבות שלנו משפיעה על המציאות, כפי שאנו חווים אותה. קריאה מהנה ויום נפלא... גילת א.

תגובה למאמר .

קראתי את המאמר והופתעתי לגלות שאני נושאת בכל התסמינים המחשבתיים השליליים, כולל "ידיעת העתיד" קריאת מחשבות וכל מה שאמרת בקשר לזה . זה כולל פאראנויות קשות של החברים שלי בזים לי ונגדי, ובן הזוג שלי מעוניין שאני אסבול . אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנים , וכבר הרבה זמן לא הייתה לי "התקפה" כזאת של מחשבות שליליות. עניין- תמיד אנו חושבים שאנו מקוריים ו"אנו יודעים" - ומסתבר שלכולם יש מחלות מאוד דומות. כל עצה תתקבל בברכה . תודה .

בוקר טוב

כפי שציינת, כולנו 'חוטאים' מדי פעם בחשיבה שלילית ומעוותת (להלן- עיוותים קוגניטיביים)- מי יותר ומי פחות. אדם אשר עיוותים קוגניטיביים מהווים את חלק הארי בדפוסי החשיבה שלו, מועד לתחושות של דיכאון, חרדה, התמרמרות ומכאן- התנהגות של הימנעות, הסתגרות ועוד... עצם המודעות לכך שדפוסי החשיבה שלנו כוללים עיוותים קוגניטיביים, זוהי כבר תחילתה של הדרך להתמודדות עמם, עד כדי מיגורם... מאחר והמחשבות המעוותות הללו אינן עומדות במבחן השכל הישר, הדרך לצאת כנגדן היא להשיב עליהן בתשובה הגיונית- עד כדי הפרכתן, באמצעות מציאת אלטרנטיבות קוגניטיביות ריאליות יותר. מניסיוני המקצועי, תהליך ההתמודדות מביא עמו הקלה ורווחה רגשית (והתנהגותית) רבה, מאחר והוא מאמן להגמשת החשיבה ומאפשר ראייה של המציאות בפרספקטיבה רחבה יותר. אני כורכת את התהליך הזה בד בבד בתהליך של מודעות ו'בנייה' עצמית. התהליך יעיל ביותר כאשר הוא מתקיים בשותפות עם איש מקצוע. אשמח להשיב על שאלותייך. יום נפלא, גילת

למעלה