מחשבה כלכלית

מעין26

New member
מחשבה כלכלית

האם כולן פה חשבו על הצד הכלכלי של העניין. כלומר כל מי שפה אמידה ויכולה לפרנס בקלות עוד פה בבית. אני ובעלי משתכרים יפה אבל לא ממש מצליחים לחסוך והאימרה יהיה בסדר לא ממש ריאלית פה. ה אם יש לכן חסכונות ששמתם בצד לימים שיגיעו. אני יודעת שציוד שלחדר ילדים זה אלפי שקלים. נכון שהסביבה עוזרת אחים, דודות הורים וכו' אבל בכל זאת זה קצת מלחיץ לא? במיוחד במצב של היום שאף עבודה לא קבועה לנצח. סילחה על הפסימיות ביום שמשי כזה.

ענבר29

New member
צודקת

זה באמת קצת מלחיץ. האמת שאני סומכת על אחותי הגדולה שתעביר אלי חלק מהציוד כי עד שאני אלד היא כבר לא תזדקק לרובו. וכן, אני משתדלת גם לחסוך קצת (עד כמה שאפשר) אבל האמת לא חושבת שזה מספיק כי מעבר להוצאות הראשוניות גן ההוצאה החודשית השוטפת גדלה מאוד כשיש ילד. אבל איך אומרים? "יהיה בסדר...". מה נעשה? לא נביא ילדים כי אין לנו מסםיק כסף. כשיהיה צריך נצטמצם ונסתדר איכשהו. והאמת (בסוד) אני גם בונה קצת על עזרה כלשהי מההורים.

בהחלט מלחיץ אני ובעלי למשל

מעכשיו חוסכים לקראת העתיד (ילדים) כל חודש קצת כמה שמתאפשר לנו, זה עוזר לנו לדעת שלפחות כשיגיע ההריון המיוחל יהיה לנו מספיק לתת לילדינו.

מעיןבר

New member
יש על זה דיון מעניין גם בפורום

הריון ולידה. אני יכולה לומר לך שאני בשלב מסויים הגעתי למסקנה שאף פעם אין זמן מושלם להביא ילדים, אם זה טוב מבחינה כלכלית אז זה לא נוח בעבודה וכו'. מצבנו הכלכלי לא מזהיר - אני מקבלת משכורת נמוכה מאוד והבנזוג מקים עסק ועד עכשיו כמעט ולא ראינו הכנסות. פשוט נעזרים במשפחה ואומרים תודה על מה שיש (קורת גג מעל ראשנו). בנוסף להכל אנחנו מחפשים לקנות בית כך שההוצאות יגדלו מאוד. ממשיכים ומקווים לטוב...

Mylight

New member
מלחיץ מלחיץ !!

אנחנו זוג צעיר שאת רוב הכסף נוציא בקרוב על משכנתא חדשה ל-- 20 שנים הבאות. שאלתי סקר קצר עלויות בססיות לתינוק ומטפלת.. זה מגיע ל 2500 שח בחודש. זה המון. מלחיץ. אבל SE LA VI

אפרסקה

New member
מסכימה עם קודמותי. גם אנחנו לא מצלי

מצליחים לחסוך בכלל, ברור שמבחינה כלכלית זו בעייה. מצד שני, אני לא צופה שמצבנו ישתנה פלאים בשנים הבאות, ולא נוותר על ילד בגלל זה. כמו שאני רואה אצל אחרים, מצטמצמים בהוצאות כמה שניתן, מקווים לעזרה מההורים, לוקחים הלוואות וחיים מהמינוס. מפחיד מאוד מאוד! אבל כך גם גידלו אותנו הורינו, וכך כנראה גם ילדנו יגדלו ילדים (אא"כ נזכה בלוטו ואז הכל יראה אחרת
הלוואי)

למעלה