מחשבה לגביי צמחים

srullli

New member
מחשבה לגביי צמחים ../images/Emo39.gif

(רציתי דווקא לשים את העציץ-ליאון שלי שהיה פה בעבר.... ) בכל אופן, עברה בי המחשבה הבאה : הייתכן וצמחים מרגישים כאב ? אוקיי, נא לא להסתכל עליי עכשיו כמו אל איזה מופרעת שהולכת לחבק עצים (למרות שהבנתי שיש אנשים שעושים כאלה דברים , אבל אני לא שופטת אותם בקטע הזה ) על כל פנים , תנו לי קודם להסביר : צמח הריי אוגר לתוכו מים דרך השורשים (תהליך של השוואת לחצים בין פנים הצמח לסביבה החיצונית שלו....) , וסוכר (גלוקוז) בעזרת כל התהליך הזה של הפוטוסינתיזה עם האור . עכשיו, מה שאני אומרת זה שבעצם הצמח "יודע" מתיי לעשות את כל הפעולות האלו עפ"י מעין "חיישנים" כאלה שמורים לי בעצם לפעול כמו שהוא פועל .... כמו מעין פעולה עיצבית שכזאת .... השאלה היא שאם בעצם יש מעין פעולות עיצביות בגוף הצמח , למשל הוא "חש" שיש אור שמש בסביבה ואז הוא "נפתח" לתהליך של הפוטוסינתזה , אז מי אמר שכל קריעת או מעיכה של עלה למשל , או מחסור במים שגורם לנבילה, או כל מיני דברים אחרים כאלו לא מורגשים גם בצורת כאב אצל הצמח (אני לא מדברת כאן על מחשבה או איזה מוח מסתורי של הצמח ומודעות, אלא פשוט על כאב נטו , למרות שמי יודע בעצם...?...ממממ...) , הרי שום דבר מהבחינה הזאת עוד לא הוכיח אף אחד , הריי עצבים וכאב נועדו לגרום לגוף להרגיש שמשהו לא מתנהל בו בסדר, ולפעול על-פיו ... חוץ מזה שלגביי כל נושא ההילות , ואגב מי שרוצה לדעת אז קראתי שמצאו דרך לצלם הילה אמיתית של גוף כלשהו בעזרת צילום מיוחד שנקרא "צילום קיריליאני" , ובדקו וראו שברגע שתולשים או קוטפים בצורה גסה שכזאת אז בצילום עדיין רואים כאילו את ההילה של איפה שהיה העלה החסר, למרות שבמציאות הוא כבר לא נמצא שם...... כאילו הם חוטפים איזו טראומה או משהו.... אולי יש להם אפילו מודעות מסויימת ? מי יודע ? או שאולי זאת כבר מחשבה קצת יותר מדיי מרחיקת לכת....?... אה, ויש גם את כל הנושא הזה שמדבר יותר על "צ´י" = אנרגיה , שאומר שישנם יחסיי גומלין בין הצ´י הסובב אותנו בסביבה הפיסית הדוממת , לבין הצ´י הפנימי שלנו (מבחינת חיובי או שלילי....) ויש השפעה זה על זה מבחינת הזרימה של האנרגיה (כלומר : זרימה איטית היא חיובית) , אז זה מעניין למשל שאצלי בחדר יש עציץ למשל שמחזיק לי כבר משהו כמו 3 שנים בלי טיפול יותר מדיי עיקבי של השקייה (והיה גם קקטוס שהחזיק 4 שנים עם השקיות של 3-4 פעמים בשנה בערך, בעוד פרחים ועציצים שמגיעים לסלון מחזיקים בערך 3 ימים , גג ארבע . אז יש השפעה של הסביבה החיצונית והמצב הפנימי-נפשי (רוגע לעומת עצבים ומתח) על הצמחים. טוב, האמת היא שאני מערבת כאן קצת יותר מדיי נושאים וגורמים.... אז זה ככה בגדול היה אמור להיות..... בכל אופן , כל המחשבה הזאת הגיעה אליי אומנם דיי מזמן, אבל חלפה לי בראש דיי בצורה נאיבית כזאת..., כי אח"כ שחשבתי לשתף אותה גיליתי שכבר יצאו בנושא דיי הרבה מאמרים שמדברים על זה , ולמשל כשסיפרתי לחברה של אחותי פעם אחת , היא סיפרה לי שהיא בדיוק קוראת על זה ספר ..... מישהו אגב מכיר כאלה מאמרים ויכול אולי להפנות אותי ? (ואני כמו איזה פוסטמה חשבתי לתומי שאולי עליתי על משהו חדשני ומרענן....
, נכון זה קצת באסה.... ?... או כמו הפעם הזאת שהייתה לי שחשבתי על איזה פטנט של הוספה מסוייימת של משהו בכיסאות אורטופדיים שהיה נראה לי אפילו דיי אלמנטרי שכזה , ואפילו התפלאתי שלא חשבו על זה קודם, ואז כשהעליתי את הרעיון לפניי אנשים התאכזבתי לגלות שמישהו כבר חשב על זה לפניי , וכבר קיימים כאלה כיסאות בשוק
) ומעניין.... כשאני חושבת על זה מה יקרה אם יום אחד יוכיחו מעל לכל ספק שזה באמת נכון , מה יקרה אז ? ומה ייעשו למשל אנשים טבעוניים ? (טוב אני מניחה שבמקרה הזה הם פשוט ייתפשרו , כי אין הרבה ברירות גם ככה..... או שאולי כל העולם של העתיד ייתקיים על ויטמינים בכמוסות בלבד ....מממ...לא נשמע כ"כ מלהיב.....) זהו לבנתיים

srullli

New member
HEY רגע

אני פתאום קולטת שאמרתי שייתקיימו על בסיס של ויטמינים , אבל בעצם ויטמינים עשויים גם מצמחים ברובם..... אאאהההה, וגם נזכרתי ששמעתי על איזה ניסוי שעשו שחיברו איזה צמח לאלקטרודות כאלה, וקטפו ממנו , וקלטו בצגים פעולות חשמליות באותם רגעים של הקטיפה . כלומר יש עצבים ,שאולי הם מאוד דומים, או שאולי זה אפילו דיי ברור אם כך, לעצבים בגוף האדם ובבע"ח אחרים :) (אגב הקקטוס נמצא בעולם אחר כבר.... מסכן :( זאת הייתה מן תקופה שלא היה לי כוח לפתוח את הוילון ולהכניס קצת אור כשלא הייתי יום שלם בבית....)

דנה^^

New member
התשובה לשאלה זו...

כן........... :(( טוב כמו שכבר אמרת בקשר לניסוי עם האלקטרודות- שמעתי עליו יום אחד באמצע וויכוח שהיה לי עם אח שלי (אני צמחונית) והוא שאל אותי מה ההבדל אם אני אוכלת בע"ח או צמחים והוא סיפר לי על הניסוי ז"א שהם כן מרגישים.. EWWWWWW כנראה שזו הסיבה שאני לא הכי אוהבת צמחים.. כמה סבל אפשר לגרום להם ואפילו לא לדעת.. :\ עדיף לא להתעסק איתם וזהו... דיברת על אנשים טבעונים, אז אני לא טבעונית אבל בתור צמחונית אותו ניסוי השפיע עלי לכמה ימים אבל.. אוףף...... אין מה לעשות :(( לפחות אני יודעת שכשאוכלים אותם הם מתים לא כמו חיות מסויימות שנאכלות חצי חיות (איכס!) ואם עכשיו תשאלי אז מה ההבדל בין לאכול צמחים מתים\בע"ח מתים אז.. כנראה שאין הבדל.. אבל מבחינתי בע"ח זה שונה כי רואים עליהם את מה שהם מרגישים וצמחים.. כנראה בגלל זה אני לא מחבבת אותם.. אין תגובה.. אין כלום.. קטפת עלים אבל רק אם תבדקי את זה באלקטרודות את תדעי שזה כאב להם.. הם לא יכולים לתת סימן אחר? איכס.. מצד שני אם הם היו נותנים סימנים אז גם עליהם הייתי מרחמת.. ודרך אגב אותו דבר כן השפיע עלי לפחות בצורה חלקית כי אני לא מסוגלת צמחים בצורה הטבעית שלהם (עלים וכו´).. מאמרים בנושא אני לא מכירה אבל אם תמצאי אז תמשיכי לשתף..

srullli

New member
כן האמת היא

שגם אני לא חושבת על הנושא הזה בסה"כ יותר מדיי, כי אני מודה שאני מעדיפה פשוט לא לחשוב על זה.... זה מרתיע.... וגורם לחשוב: אז מה כבר נשאר לאכול בעצם ? האמת שלמשל הריגה של חיות היא הרבה יותר איטית וכואבת , ואצל צמחים נראה לי שזה יותר מהיר, ואולי דווקא הם עדיין מרגישים (אם הם מרגישים) כאב זמן קצת גם אחריי הקטיפה....?... או שאולי בכל זאת אין להם מודעות וכאילו זיכרון...? (למרות שעפ"י נושא ההילות נראה כאילו זה כן משאיר איזה חותם.....) כמה טוב לדעת שלא כל הפורום הזה מורכב אך ורק מנקודות מבט של אנשים לא צמחוניים/טבעוניים .... בשביל ריבוי הדיעות והרעיונות כמובן.....

צמחים

שאלת מה יקרה אם יוכיחו שצמחים מרגישים ובכן לא הרבה כי לדבר איתם עדין לא נוכל ואנשים שאוכלים חיות לא יפריע להם לאכול צמחים ולא נראה לי שאנשים פשוט יפסיקו לאכול. ולעניין רגשות של צמחים אני ידוע שעשו הרבה ניסויים שהוכיחו לכאורה שלצמחים יש רגשות- הם נהיים"עצובים" אם אדם אליו קשורים לדוגמה יעזוב את החדר בו הם נמצאים , וגם אני שמעתי על ה"צילום הקרליאני" מה שכן אין הוכחות חותכות לגביו אם זה באמת עובד ולכן אי אפשר לבדוק לפיו אם לצמחים יש או אין רגשות

srullli

New member
אאמממ אממממ .... לגבי המאמר

באנגלית על הצמחים הטורפים...... לא נראה לי שזה כ"כ משהו שמייצג את כלל הצמחים, כי מדברים רק מהבחינה הזאת של איך שהם מרגישים אם מגיע זבוב או חרק כלשהו.... הריי מדובר באיזשהם רפלקסים ולא לגמריי הרגשה או מחשבה של הצמח..... (אגב , בהודעה הראשונית שלי דיברתי אך ורק על כאב , לא על רגשות או חשיבה ..... אבל גם את זה בעצם אי אפשר לדעת... למרות שלא כ"כ נראה לי , כי אין לצמחים איזה מרכז מיוחד ששולט כמו המוח של האדם למשל....) , גם אני פעם שמעתי על הדרך שבה הצמחים האלה פועלים : שיש להם מעין שניי מנגנוני-חישה כאלה (כמו 2 שערות) שרק אם חרק יגע בשניהם , הצמח ייסגר עליו, אבל אם זה יהיה רק נגיעה באחת השערות - הוא לא ייסגר... בכלל הסוג של הצמחים האלה הוא סתם מוזר כזה..... יוצא דופן

למעלה