מחשבה מדכאת משהו שעברה

מחשבה מדכאת משהו שעברה

בראשי. לא עכשיו, כי אני במצב רוח די טוב, אבל עכשיו אני חושב שאני מוכן נפשית להתמודד עימה: הויקה, הניאו-פגניות בכלל, וגם הדתות המשתחזרות (כרגע המצאתי מילה חדשה, נראה לי. תסלחו לי, זו השעה) - כגון אסטרו ודרואידיזם - לאן? זאת אומרת, האם עוד כמה מאות שנים, ינוצלו מאמיניהם של הדתות הללו (במידה ויעמדו במבחן הזמן והעולם לא ישקע שוב לחשכת ימי הביניים) ע"י אנשי שררה, כפי שאני מאמין שקרה בדתות רבות אחרות? זו מחשבה שמעציבה אותי. אחד היתרונות ברוב הדתות האלו הוא שלא קיים ממסד (או ממסד רופף) אשר מחליט מה "טוב" ומה "רע" וקיים חופש פרט אמוני רחב מאוד, יחסית לדתות האחרות. אך כבר כיום, בטוחני, יש המנצלים את הפרצות האלה להקמת כתות מסוכנות, ליצירת ממון וכו´. לא נראה לי שניתן להמנע מדברים שכאלו. אך אולי אפשר להמנע מנתיב של התנוונות רוחנית, חברתית ודתית. יש למישהו עצה טובה?

L e s t a t

New member
הממ... למה מדכאת?

תראה את הנצרות. איך היא התחילה? יהודי אחד שהיו לו כמה רעיונות מאוד יפים לחידוש הדת היהודית בא ונאם פה ושם ואסף אליו תלמידים כדי שימשיכו את דרכו וכשהוא מת - הם הקימו סביבו דת, הקימו כנסיות (והתעלמו ממה שהוא אמר על כך שיש להתפלל לבד ובשקט), רדפו רדיפות (התעלמו ממה שישוע אמר לגבי הפניית הלחי השנייה ו"אל תשפוט פן תישפט") ובכלל הפרו כמה מצוות חשובות ביהדות (כמו למשל, לא תעשה לך פסל או תמונה) ויצרו חברות קפיטליסטיות לחלוטין (שוב, התעלמו מהרעיונות הסוציאליים של ישוע). אם ישוע היה רואה אותם עכשיו הוא היה מרגיש כמוך ומכה את עצמו חזק על המצח - התלמידים שלו לא קלטו מילה ממה שהוא אמר או לא רצו לקלוט מילה ממה שהוא אמר. סך הכל, כל מה שהוא באמת התכוון שיקרה לא כל כך קרה וישנם מעט מאוד (אם בכלל) נוצרים שבאמת קלטו את המסר שלו. אוקיי, מה קורה בוויקה? בוויקה כיום, תודות לעידן האינטרנט המאפשר כמעט לכל אחד גישה כמעט לכל דבר, ישנם את הילדים המתלהבים שלא ממש מבינים את הוויקה והם פשוט משתמשים בה כדי למרוד בהורים או בסביבה. יתרה מכך, הם לא מתעמקים בדת אלא פשוט נהנים להכריז על עצמם כוויקנים, למרות שחלקם בכלל לא מכיר את "חוקת הוויקה" (The Wiccan Rede). ישנם גם מבוגרים שהם די "מתלהבים" כאן ופעורים בנושא.. מה שקורה כאן אתה יכול לראות באתרים שונים ברשת. אחד הגורמים לכך הוא זה שבתקופה האחרונה לא נדרשה חברות באסיפה וויקנית כדי להיקרא "וויקני". פעם היית צריך לעבור הקדשה על ידי אדם שעבר הקדשה על ידי גרדנר או תלמיד של גרדנר, אחר כך גם קמה האסיפה האלכסנדרית וכן הלאה עד שכבר לא נדרש שתעבור הקדשה על ידי חבר באסיפה גרדנרית או אלכסנדרית, אתה יכול להקדיש את עצמך! זאת אומרת שזה דומה ללהטביל את עצמך.. ואם קראת את "ערפילי אבלון" אפשר לראות שישנם וויקנים או אנשים שמושפעים מהוויקה שמסיבה כלשהי בחרו לנטור טינה עמוקה לנצרות.. אם זה יימשך והוויקה תגדל ייתכן ותהיה רדיפה כנגד הנצרות... לך תדע מה יקרה.. אבל בוא ננסה לבנות עתיד יותר טוב ולהצליח איפה שישוע נכשל..

suki da yo

New member
hehe

אני חושבת שבכל הקשור לרדיפת הנוצרים- אני לא בטוחה שזה רעיון רע ( צוחקת צוקחת! בלי מכות). הדת הזו איבדה את היופי שהיה בה באיזהשהוא שלב.

Justin Angel

New member
תראה...

אישית אני מיישם את העקרון של מואדב´דיב בדברים האלו: אם אתה עומד לצאת לקרב, רק תראה קודם את העתיד כדי להיות בטוח שתנצח. הבעיה העקרונית כאן שאתה מייצג מצב היפוטתי מאוד, שכולל יותר מדי אנשים שהם Magcik practioners, מה שמקשה על תהליך ראיית העתיד ישירות בצורה לא מבוטלת. תראה, אם אתה רוצה להניח מה יקרה בעתיד של הזרם הפאגאני, צריך להעלות השערה בהתאם לנתונים הקיימים. העתיד אומנם אינו לינארי בהתאם לעכשיו, אבל כאלו השערות יכולות להקנות מושג כללי על מה שעתיד להתרחש. הבעיה היא כאן שכזה ניתוח ידרוש ממך להכיר את כל הכוחות הפועלים בתוך אותה מערכת. כלומר אם תחליט לנתח את הוויקאנים בארה"ב, אתה לא רק תצטרך לנתח ולהחשיב את הרצון למיסוד, אלא גם את הדחף לאינדוו´ (אין לי מושג איך רושמים את המילה הזאת), וגם את מה יקרה כאשר Newbie יכנסו לקהילה, וגם את הכוחות החיצוניים על המערכת כמו הנוצריים הפאנאטים, הוצאת לילווין וכך הלאה. אישית אני לא מכיר מספיק לעומק את הקהילה העולמית כדי להתחיל לעשות את הניתוח. אבל אם הייתי צריך לנחש הייתי הולך על זה שהדחף למיסוד בקוואנים ובקהילות (לא בכנסיות וכך הלאה) ינצח, ובהתאם לכך נוכל לראות הרבה יותר קוואנים וקהילות ברחבי העולם. ולדרואידים לא יהיה חדש תחת השמש. אנחנו עדיין נהיה פה, קוראים ספרים, לומדים את הטבע, ולפי הוואליסטים המרושעים מקריבים חתולים ואז אוכלים אותם. מצטער על התמצות, אבל אני כרגע ישנתי שלוש שעות וזה הכי הרבה שישנתי ביומיים האחרונים.

למעלה