מחשבה נוספת בעקבות הפרק עם הג'יני

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
מחשבה נוספת בעקבות הפרק עם הג'יני

לגבי פעמים בהם מולדר ו(בעיקר) סקאלי היו קרובים ל"הוכחה הניצחת לפארא-נורמל"... זה חמק מסקאלי בשניה האחרונה עם האיש שביקש להיות בלתי נראה ואחיו החזיר אותו לחיים - פרק אחד לפני רקווייאם- פרק אחרון בעונה 7 שבנוי כמו פרק אחרון בסדרה בכלל, כי כולו מתייחס לפרק הראשון. זה חמק ממנה שוב ב-SUNSHINE DAYS, פרק אחד לפני האחרון בסדרה בכלל. שם היא כבר התייחסה לזה אחרת, מגיעה לכך שיש דברים יותר חשובים מההוכחות שהיא מחפשת. מעניינת אותי ההקבלה הזאת בין רקווייאם שהוא סוג של פרק אחרון מהרבה בחינות, לפרק האחרון. רקווייאם פרק שבנוי כמו טרגדיה, כנראה הנקודה הקשה ביותר בסדרה. לעומת זאת, הפרק האחרון בעיני הוא הנקודה הגבוהה ביותר בסדרה, הכי אופטימית. אני בטוחה שיש לכם עוד דרכים להשוות...

Gilliana

New member
לי אישית יש בעיה עם ההגדרה של "הוכחה"

מה זאת אומרת היו קרובים להוכחה ניצחת? היו בידיהם הוכחות ניצחות אין ספור לאורך הסדרה - העובדה שההוכחות לא נשארו בידיהם על מנת להציג לשאר הציבור עדיין לא משנות את העובדה שמדובר היה בהוכחות שאין עליהן עוררין. כך שבכל מקרה - סקאלי את ההוכחות מצאה, ולכן לא היה לה יותר מה לחפש.

1Shir

New member
הכוונה הוכחה לאחרים, על זה דובר בפרקים הללו.

Gilliana

New member
אני רוצה לשאול אותך משהו

אם את קיבלת הוכחה חותכת ובלתי ניתנת לערעור לגבי דבר מה, ולא משנה לךכרגע לגבי מה - מה אכפת לך מהאחרים?

1Shir

New member
לי לא אכפת, לסקאלי אכפת!

ואולי גם למאלדר. יהיה להם הרבה יותר קל להשיג את המטרות שלהם אם תהיה להם תמיכה מסביב, לא? הם לא רוצים את זה בשביל עצמם הם רוצים את זה כדי לקבל תמיכה מהסביבה

Gilliana

New member
אני לא בטוחה שזה עניין של תמיכה

זה עניין של מודעות הסביבה. אם ניקח כדוגמה למשל את מה שהעמותה החדשה שלנו עושה - אנחנו לא מנסים לשכנע אף אחד, ובכנות - ממש לא מעניין אותנו לשכנע אף אחד - אנחנו פועלים להגברת המודעות הציבורית לנושא, ומי שמתעקש שלא להיות מודע ולא לקבל את הדברחם - זב"שו. לגבי סקאלי - זהו בדיוק, שאני חותרת לזה שהיא הבינה שהיא לא צריכה לקבל "הכרה" מהסביבה על מנת לקבל את ההוכחות שלה.

1Shir

New member
אכן! אבל מתי היא הבינה?

בסאנשיין דייז היא הבינה. בפרק עם הג'יני היא רק הלכה והתקרבה ללהבין... לפחות כמו שאני רואה את זה.

אני לא חושבת שזה מה שהיא חיפשה

או למען האמת מה שהיא הבינה. סקאלי חיפשה הוכחות לעצמה בלבד ולו כדי להצליח להתעמת עם עצמה "המדעי". היא גדלה ולמדה בתוך מסגרת מאוד נוקשה אם זה בצבא בילדותה בבבסיסים של אביה ואם זה יותר מאוחר בלימודי הרפואה. היא זקוקה למשענת מוכחת כדי להמשיך, קשה לה להאמין במשהו שדרך עינייה אינו בעל הוכחה מוצקה, אפילו אמונתה באלוהים שזו אמורה להיות אמונה עיוורת היא אמונה שהיא נאחזת בהוכחות כפי ראות עיניה. מבחינתה יש הוכחה לקיום אלוהים ולכן היא מאמינה בו, היא מחפשת הוכחה לקיום חייזרים כי היא לא מסוגלת להשתחרר מהדעות איתן היא הייתה, אני ממש לא חושבת שעניינה אותה תמיכת הסביבה. ויותר מזה, בסאנשיין דייז היא בעצם הבינה שדרך תיקי ה X היא מצאה הוכחות לדברים חשובים יותר, לא שיש דברים יותר חשובים מההוכחות. היא אומרת בסוף שגם אם היא לא מצאה הוכחה לפראנורמל היא מצאה הוכחה לדברים חשובים יותר, ערך ההוכחה לא ירד אלא מה להוכיח ירד בעיניה. ולציטוט: Well, maybe I've had it these past nine years. If not proof of the paranormal, then ... of more important things.

Gilliana

New member
הצרה היא...

... שסקאלי האמינה שיש הוכחות לקיום אלוהים - אלו לא היו הוכחות חותכות, ולכן - יש לפנינו בעצם פרדוקס. שבו מחד, את מה שקשור לפאראנורמל, ואשר לגביו היו הוכחות חותכות, היא סירבה לקבל, בעוד שבכל הקשור לדת ולאלוהים, למרות היעדר הוכחות - היא התעקשה לטעון שאלו קיימות. אני לא רוצה להכנס כאן לויכוחים תיאולוגיים משום סוג - אני רק מציגה מצב שבו אדם בוחר לקבל את מה שמתאים ונוח לו, ללא כל קשר לראיות בשטח. למרבה המזל - סקאלי בחורה מספיק אינטילגנטית כדי להבין דברים ולהשתנות בהתאם.

לדעתי כשמדובר בסקאלי

זה לא עניין של אלוהים או פאראנורמל אלא יותר על מה היא גדלה. כלומר אם הייתה גדלה בסביבה התומכת ברעיון החיים החוץ ארציים סביר להניח שהיא הייתה משוכנעת בזה ולא בקיומו של אלוהים, האופי של סקאלי מטבעו לא מחפש הוכחות כמו שהוא מחפש משענת ויציבות ולכן היה קשה לה להשתחרר כל כך מתפיסתה המדעית ולראות מה שמעבר.

Gilliana

New member
הבעיה היא...

... שהיא בכלל לא היתה צריכה להשתחרר מהתפיסה המדעית - נהפוך הוא, ולדעתי - זה היה מה שהיא הבינה בסופו של דבר. סקאלי מעולם לא השתחררה מהתפיסה המדעית וטוב שכך, מה שקרה היה שהיא הבינה שהתפיסה המקובעת שלה לא היתה תפיסה מדעית טהורה, אלא כזו שמהולה באמונות הפרטיות שלה. ברגע שהיא הגיעה להבנה הזו - רק אז היא בעצם הפכה למדענית אמיתית.

1Shir

New member
זה באמת היה די פתטי

שעם כל זה שסקאלי הרציונלית כביכול ומאלדר בעל האמונות הפרועות כביכול, בפרקים שבהם הראו את האמונות שלה ראינו שהן הרבה הרבה פחות מבוססות משלו.... פתאום הוא היה הרציונלי. סקאלי כפי שאמרתן האמינה במה שנוח לה (כמו כולנו) ולקח לה די הרבה זמן להבין שמאלדר צודק בכל.... אבל היא נתנה לו קונטרה יפה וחשובה לאורך השנים. אני לא בטוחה שהיא לא האמינה בדברים שלו בעונות הראשונות, כמו העובדה שהיא הרגישה שצריך יותר הוכחות. לאורך השנים היא חוותה על בשרה וראתה עוד ועוד דברים והוכחות, עד שהיא הבינה שההוכחות האלה מספיקות לה להאמין בפה מלא גם כן כמוהו, על אף העובדה שאין באמתחתה הוכחה ניצחת להציג לסביבה כדי שיהיה לה איך להצטדק.

1Shir

New member
אני חושבת שזה הולך ביחד

לשכנע את עצמה ולשכנע את הסביבה כשהיא השתכנעה יותר, היה לה פחות חשוב להשפיע על אחרים ההוכחה שהיא קיבלה בסאנשיין דייז היא למשמעותם של יחסי האנוש = יחסי אנוש חשובים יותר מהמטרות המקצועיות. היא בעצם ויתרה על המרדף העקר אחרי חשיפת האמת שהיא ניהלה במשך 9 שנים כחשוב יותר מכל, והבינה כי לא שווה לה להקריב דברים חשובים יותר בחייה בעבור חשיפת האמת הזו. ההוכחה שהיתה לה במשך 9 שנים ועליה היא דיברה בציטוט היא היחסים שלה עם מאלדר. זאת פשוט שאלה של לאן להסתכל. בתחילת הסדרה סקאלי בחרה להסתכל על הצד המקצועי, חיפשה שם הוכחות. בסוף עונה 9 סקאלי מסכלת על דברים אחרים, מוצאת הוכחות לדברים האלה, הוכחות שהיא יכלה גם למצוא שנים קודם לכן, אך לא התמקדה בכך. אני משערת שההריון + החטיפה של מאלדר גרמו לה להשתנות.

למעלה