מחשבה על אחראיות אישית

מחשבה על אחראיות אישית

בעקבות סרט שראיתי (לא משנה איזה - אני לא מעוניין להרוס את הסוף למי שלא ראה...) עלתה בי תהייה שקשורה להתנהלות העצמית שלי ויכול להיות שזה קשור ומעניין אנשים אחרים ביחוד כאלה שיש להם מטפל/טריינר/פסיכולוג/מורה/מישהו שעוזר להם לבחור כיוון בחיים או נותן/מלמד להם כלים לעשות זאת חשבתם מה יקרה אם הוא יחליט לפרוש או ימות או יכנס לכלא? לי אישית זה גרם לחשוב מול מי אני פועל. כלומר מאיפה אני מקבל פידבק למעשיי. או איפה נמצא מרכז הכובד שלי בחיים. זה גרם לי להבין שאם אני נשען על משהו שיכול לזוז/להעלם לכשזה יקרה אני אאבד יציבות זה גרם לי להשתמש במי/מה שאני נעזר בו אחרת. הבנתי מזה עוד כמה דברים. אז אני שואל אתכם את השאלה ששאלתי את עצמי: חשבתם מה יקרה אם הוא יחליט לפרוש או ימות או יכנס לכלא?

החוכמה לא להגדיר אותם...

ולא להתמכר אליהם אחד הכללים שלי לא להתמכר לאיש ולא לדבר אם יש לי משהו שאני נהנהת, מתחברת, וכו' בתוך מחשבתי אני כבר מעבירה את ההוראה שהם זמניים לא נכבשת עד עיוורון ולא נגררת ללא מעצורים זורמת ומודעת לשינויים האפשריים

רשף כשף

New member
זה תלוי בתלות שאתה מפתח באדם זה

אני לא יכולה לענות על עצמי כי אני כעת לא משתמשת במטפל/טריינר/פסיכולוג/מורה/מישהו שעוזר לי לבחור כיוון בחיים או נותן/מלמד כלים לעשות זאת. אני נתקלתי דווקא בבעיה הפוכה, שבה תלמיד לא מוכן לשחרר מורה. נתקלתי בבעיה זו אצל תלמידה שלי, שלא היתה מוכנה לשחרר בתום הלימוד ואימצה אותי כמורת דרך. הפרישות שלי מתפקיד המורה במקרה זה, נועדה לשחרר ולהתשחרר מהתלות שנוצרה.

אחראיות אישית

נסה לראות את זה בצורה אחרת.. גם אם יש לך מטפל/מאמן/מורה וגם אם אין לך.. את הפידבק תמיד תקבל..מהיקום הפיזי.. והוא לא הולך לשום מקום.. כל אדם שתפגוש.. כל צמח.. כל צליל.. השיר שעכשיו ברדיו.. הרגע הזה.. כולם משמשים לך כפידבק.. המאמן/מטפל/מורה הוא רק חלק המיקום הפיזי.. כאשר תישאר מחובר לכאן ועכשיו.. תמיד תוכל למצוא את נקודת המשען שלך..גם אם אנשים אחרים יעלמו מחייך.. אור ואהבה

למצוא את המרכז שלנו

ואת האור בתוכנו. ההארה או האור או האהבה נמצאת בפנים. היא לא בתוך אף אדם אחר.

למעלה