מחשבה על נקודות קבועות ולא קבועות בזמן

John the Savage

New member
מחשבה על נקודות קבועות ולא קבועות בזמן

העניין של נקודות קבועות ולא קבועות בזמן הומצא מן הסתם בתור דרך של הכותבים לאפשר לדוקטור יכולת השפעה (כי אחרת מה הטעם במאמצים שלו), ומצד שני להסביר למה הדוקטור לא באמת יכול לשנות אירועים משמעותיים בהיסטוריה. דיוויס נהג להדגיש בעונות שלו יותר את העניין של נקודות קבועות בזמן. מופאט אוהב יותר לשחק על העניין של "זמן יכול להשתכתב" וכו', אבל עדיין לא ראיתי אף פרק בו הוא מנצל את העניין לשנות סוף רע. אני תוהה איך לא קרה עדיין מקרה בו הדוקטור מגיע למקום כלשהו בדיוק בסיומו של אסון נורא שקרה (כפר בו כולם מתו בגלל פלישת חיזרים, מגיפת זומבים וכו'), בדיוק בסוף האסון (נניח, כשנהרגים האנשים האחרונים בכפר שהצליחו לשרוד), אבל אז הוא מגיע למסקנה שבמקרה הזה זו לא נקודה קבועה בזמן, ואז הוא נוסע כמה ימים אחורה בזמן בשביל למנוע את כל מה שקרה. אלא אם כן היה סיפור כזה, אבל בסדרה הישנה (לא ראיתי עדיין את רוב הפרקים).

myaron

New member
זה לא יכול לקרות מהסיבה הפשוטה (../images/Emo58.gif)

שברגע שהדוקטור מגיע לסוף האסון הוא לא יכול לחזור אחורה בלי לחצות את קו הזמן שלו, ספציפית את החלק שראה את האסון קורה. אם הוא יתקן את האסון שהוא ראה קורה זה יצור פרדוקס. כמובן שבעידן מופאט החוקים מוגמשים כל הזמן והדוקטור כן חוצה קווי זמן לפעמים (לפחות בספיישל קריסמס האחרון זה לדעתי מה שקרה) אבל לעשות משהו כמו שהצעת יהיה יותר מדי פוגעני לעקרון מאוד חשוב בסדרה. אם זה יקרה מה מונע מהדוקטור לחזור אחורה ולתקן פאשלה שהוא עשה לפני שתי דקות? בצורה הזאת לא תהיה משמעות אמיתית לשום דבר שקורה.

John the Savage

New member
אולי באמת בגלל הפרדוקס ../images/Emo58.gif

לא חושב שהבעיה כאן היא חציית קו הזמן של עצמו. הבעיה של חציית קו הזמן של עצמו קיימת כשהדוקטור נוכח פיזית פעמיים באותו המקום. אם הדוקטור ראה את מה שמתרחש ביום חמישי, ואז הוא נוסע כמה ימים אחורה בזמן ונשאר רק עד יום רביעי, לדעתי זה לא נחשב שהוא חוצה את קו הזמן של עצמו. כבר היו לא מעט מקרים, אפילו בתקופה של דיוויס, בהם הדוקטור ציין שהוא יכול לשנות את העתיד במידה מסויימת, גם אם הוא כבר נוכח באותו העתיד. לדוגמה בפרק עם הגלת'. אבל אולי זה נכון בבאמת יש כאן בעיה של פרדוקס: אם הדוקטור ראה מה מתרחש ובגלל זה נסע אחורה בזמן ושינה את האירועים, נוצר כאן פרדוקס כי אם האסון לא היה קורה, לדוקטור לא היתה סיבה לנסוע אחורה בזמן ולשנות את הארועים. אבל עם קצת יצירתיות אפשר אולי למצוא פיתרון לפרדוקס הזה.

Oukami Kun

New member
זה בדיוק מה שקורה בעונה הראשונה

עם אבא של רוז וכל הציפורים המלחיצות...

timetraveler900

New member
אממ

ציפורים מלחיצות? אתה מתכוון ליצורים האלה ששומרים על רצף הזמן-משהו? התחלתי לחשוב שפספסתי פרק או משהו חח

Blade Of Fire

New member
אפשר להסתכל על זה בצורה אחרת

אני אנסה להסביר את נקודת המבט שלי בלי להסתבך עם עצמי.. הממ... לדוגמא, בלי קשר לפרק של let's kill hitler, הדוקטור חוזר בזמן למלחמת העולם הראשונה וגורם לבחור שירה בהיטלר לא לפצוע אותו אלא לכוון קצת לצד ולהרוג אותו לחלוטין או לחילופין לא לפצוע אותו בכלל. זה ייגרום לשרשרת אירועים שבגללה לא תהיה בכלל מלחמת העולם השניה. אוקיי, נגיד והוא עושה את זה, אנחנו לא נדע את זה בעולם כי זה לא שהוא ישנה את ההיסטוריה אלא שכולה נכתבה מחדש, כלומר זה קרה בכל מקרה. כל אותם מקרים מוזרים שהדוקטור מונע, שהן לא "נקודות קבועות" לדוגמא... לא יודע... כל מקרה שהוא חזר לעבר ומנע משהו או גרם למשהו, אפשר לבחור כל פרק אפשרי... בכל מקרה ההווה לא משתנה כי הדוקטור היה אמור לגרום לזה להתרחש מראש. זה לא שהוא שינה היסטוריה אלא פשוט השלים איתה. אני מנסה להגיד משהו כמו "כל הנקודות הן נקודות קבועות בזמן"-הדוקטור גם ככה היה אמור להפריע למקרים שבהם הוא הפריע ובגללו הגענו לאיפה שאנחנו היום. מקווה שלא רדפתי אחרי המזן של עצמי בהסבר הזה חחח...

Blade Of Fire

New member
כן, אני חושב שזו דוגמא מצוינת.

זה קצת הולך לפי "כל החיים הם מסלול כתוב" שזו גישה שאני מתנגד לה, אבל עבר זה עבר.....

בדיוק

וגם שם הדוקטור לא רוצה להתערב כי הוא אומר שפומפיי היא נקודה קבועה בזמן.

shaharEB

New member
../images/Emo45.gif הבנתי מה שאמרת ואני בטוחה שאני לא

הייתי יכולה להסביר את זה טוב יותר
*פומפיי כמו שכתבו למטה, היא באמת הדוגמא הכי טובה לדעתי.

Blade Of Fire

New member
במחשבה שניה-אולי זו לא

הדוגמא הכי טובה, כי כאמור פומפיי היא דווקא כן נקודה קבועה בזמן. אפשר לקחת כדוגמא דווקא אירועים הרבה יותר קטנים-ההיעלמות של אגת'ה כריסטי, הציור של ואן גוך, היצירה של שייקספיר, הערפדים בונציה-אירועים אלו לא היו מתקיימים ומסתדרים כמו שאנחנו רואים את התוצאות שלהם היום בלי התערבות של הדוקטור. (תראו אותי, מדבר על הדוקטור כאילו הוא מציאותי... חחחח)

shaharEB

New member
כולנו ../images/Emo3.gif אבל דווקא פומפיי היא כן דוגמא טובה,

אולי היא נקודה קבועה בזמן, אבל "כביכול" אם הדוקטור לא היה שם. זה לא היה קורה. הוא גרם לנקודה להיות נקודה קבועה בזמן

למעלה