מחשבה שעברה לי בזמן הבישולים אתמול...

ליבי3617

New member
מחשבה שעברה לי בזמן הבישולים אתמול...

אתמול הכנתי עוד כמה מטעמים לימים הקרובים (קציצות טונה ברוטב, דג בתנור, אפונה ברוטב).
ותוך כדי שאני מבשלת נוכחתי לדעת כמה חסרת סבלנות אני.

כלומר אני עושה הכל לפי המתכון, הכמויות מתאימות, מוסיפה לפי הטעם וההרגשה.. ואז מסתכלת על זה וזה לא נראה לי.
ואני מתלבטת (כי אני ממש טירונית בבישול כמו שסיפרתי לכם). אני שואלת את עצמי אם ייצא לי טוב מה שעשיתי, הרי עשיתי לפי המתכון, למה זה לא נראה כמו שאני מכירה את זה? למה הטעם קצת שונה?

זה קרה לי עם הקציצות אתמול.
עשיתי הכל כמו שצריך ואז הסתכלתי ושאלתי את עצמי איך זה ייראה בסוף ואם זה ייצא כמו שיוצא לאמא שלי ולאחיות שלי.
גם הדג היה נראה לי שהטעם זה לא מה שאני מכירה וזה לא מה שאמור להיות.

השלב הבא היה לשים את הקציצות ברוטב, לכסות ולחכות 20 דקות.
ואת הדג לשים בתנור לשעה.

ועשיתי את שני הדברים. ובשני המקרים קיבלתי תוצאה זהה.
המאכל היה זהה בטעמו ובמראה שלו למה שאני מכירה, זה יצא טעים ומושלם.
אם רק הייתי מאמינה בתהליך בהתחלה


גם אם אנחנו לא תמיד יכולים לראות את ה"מאכל" כמו שהוא בצורתו המוגמרת, זה לא אומר שאנחנו לא עושים הכל כמו שצריך


הבנתם מה רציתי להגיד לכם?
 

kolhazmanim

New member


בול במקום, ליבי.

אני זוכרת שקצת אחרי הניתוח כל פעם הגעתי לפסיכולוגית עם השאלה "זה עובד? איך אדע שזה עובד?".
היא תמיד צחקה ואמרה לי - אם את שואלת - סימן שזה עובד.

אכן, סבלנות.
מקווה להאריך קצת על זה עוד היום, יש לי מלא תובנות...
 

אבשלום68

New member
עו קצת נסיון

ותתחילי לאלתר.
תראי מוצר , ירק,בשר, .....
ותחשבי איך ועם מה אני מכינה אותו.
שחקי עם התבלינים.
כם אם תכניסי סוכר ומלח במידה זה כמו גפילטעפיש
 

אבשלום68

New member
ודרך אגב

קילו חזה עוף טחון
3 ביצים
בצל מרוסק אחד
2 גזרים מרוסקים
2 גזרים פרוסים
כף סוכר
כפית מלח ( צריך לשחק עם הסוכר והמלח )
פלפל שחור כפית
2 בצלים פרוסים
לערבב את הבשר עם הביצים
והתבלינים והבצל המרוסק והגזר המרוסק
להשהותחצי שעה.
לקחת את הבצל הפרוס והגזר הפרוס, מים כף סוכר כפית מלח ולבשל עד שהגזר מתרכך
ליצור קציצות ולבשל כ חצי שעה
זה נקרא ""פאלשע פיש" פעם כשקרפיונים היו יקרים מאד ורק בסוסי שבוע היו עושים חיקוי דג
 
למעלה