מחשבה שעלתה לי מצפייה אקראית בעונה 2

May2112

New member
מחשבה שעלתה לי מצפייה אקראית בעונה 2

טוב, אז אתמול ראיתי את פרק 4 בעונה 2 עוד פעם (the girl in the fireplace) ובאמצע הפרק פתאום קלטתי שזה יכול היה להיות פרק מעונה 7 גם! הפרק הזה מלא ברמיזות קטנות גדולות לשם של הדוקטור (כמו מאדאם דה פומפדור שמצליחה להיכנס לראש של הדוקטור ולטייל בין הזיכרונות שלו- היא אומרת שהילדות שלו הייתה קשה ובודדה וכל זה).
היא גם אמרה
"doctor who? it's more than just a secret isn't it?"
ועוד משו נוסח "לכל טיים לורד מגיע הרגע שהוא צריך ללמוד איך לרקוד", שבסדר, היא אמרה את זה כדי לשכנע אותו לרקוד איתה, אבל היה בזה איזה משו כאילו היא יודעת משו מעבר..
קיצור, המחשבה שעלתה- נראה לכם שלמופאט (שכמובן שבאמצע הפרק הייתי חייבת לחזור להתחלה לראות מי כתב אותו ולא התאכזבתי XD) הייתה אג'נדה מאוד ברורה לגבי לאן הוא חושב שהסדרה צריכה ללכת??
כי שוב, באמת הייתה תחושה כאילו הפרק הזה יכל להיות הפרק של שבוע הבא ואף אחד מאיתנו לא היה מתלונן!
שבוע הבא אני אעשה מרתון של כל פרקי מופאט עד עונה 5 לראות אם יש עוד דברים כאלה (חח טירונות וזה בינתיים)..

נטאשKה

New member
לי אישית לא נראה

שזה רמז שהוא שתל שם.
זה כן חלק מהתפיסה הכללית של כל מי שיצר את הסדרה החדשה עד היום על הדוקטור.
הסקרנות לגבי השם האמיתי של הדוקטור ממש לא מתחילה בנערה באח, היא לאורך הסדרה כולה, כולל הישנה.

May2112

New member
כן, ברור שהוא לא היחיד

אבל הייתה בפרק ממש תחושה של כיוון מסויים שלא ראיתי בפרקים אחרים (ואני אוהבת לראות סתם פרקים אקראים).
כאילו, זה שהיא הייתה מיוחדת ובלי הסבר וזה שהיא הצליחה להיכנס לתוך המוח של הדוקטור ולראות את השם ואת זה שהשם הזה יכול לגרום לבלאגן (כמו כל הקטע שהשאלה לגרום ליקום לקרוס וכל זה)..
זה נראה כמו התחלה של רעיון פשוט חח
התחלה שהתגבשה לרעיון ממש בעונות 6-7

AvivZ41

New member
יכול להיות שמופאט תכנן את זה עוד מאז

כי גם בthe empty child (הפרק הראשון של מופאט) מישהו שאל אותו "Doctor Who?" או משהו בסגנון...
אני זוכר שקראתי על זה פעם שמישהו רשם שמופאט הוא הבנאדם הכי סבלני בעולם ואז נתן את הדוגמה הזאת מאמפטי צ'יילד ועד היום שמופאט שואל את השאלה הכי עתיקה ביקום.

נטאשKה

New member
"מישהו" שואל Doctor Who? מהפרק הראשון

של הסדרה הישנה. לא נראה לי שמופאט תכנן את זה מאז שהוא היה בן 8 ובכלל לא קשור לסדרה
טיפה נסחפתם

AvivZ41

New member
לאלא זה לא מה שהתכוונתי

לא דיברתי על פרק ראשון של הסדרה הישנה.
דיברתי על the empty child, הפרק הראשון שמופאט כתב לסדרה.
אני ממש ממש לא זוכר מי שאל את הדוקטור "דוקטור הו?" ומתי, אבל כמו שהזכרתי קודם אני זוכר שקראתי איזה פוסט של מישהו שמזכיר את זה, שמופאט כבר מאז הדגיש את המסתוריות בשם של הדוקטור, ואז כשהוא הפך לשואוראנר התחלנו לראות את השאלה הזאת יותר ויותר...

AvivZ41

New member
ואני מצטער אם אני כותב לא מובן

פשוט זה יוצא שכל פעם שאני נכנס לפורום פה אני עייף מת וחצי לא יודע מה אני כותב.

נטאשKה

New member
דווקא הבנתי למה התכוונת

ציינתי שהשאלה הזאת ממש לא ייחודית למופאט ושואלים אותה מהפרק הראשון של הסדרה הישנה, כך שעצם זה שגם מופאט שואל אותה, לא גוזר שיש פה איזה רמז. הוא פשוט משתמש במשפט שהשתמשו כבר עשרים ושבע עונות לפניו. זה לא אומר שיש לזה איזו משמעות

ailag

New member
מופאט אוהב להפתיע

כשהוא לא ידע שהוא יהיה כותב ראשי ורק כתב פרקים יחידים (אחרת אולי היה נוצר את הסיפור של הנערה באח כדי שהסיפור של איימי יהיה מפתיע יותר) הוא רצה להפתיע ע"י דברים לא צפויים כמו שהטלפון יצלצל (הילד הריק) או ע"י רמיזה לגילוי חושפני עליו.

חוץ מזה שהסצינה של קריאת המחשבות היא אינטימית משהו, וגילוי הזהות עוזרת לזה, כי זה משהו שאצל הדוקטור הוא מאוד אישי.

למעלה