מחשבה שעלתה לי:

KeyserSoze82

New member
מחשבה שעלתה לי:

אמנם אני מודע לכך שמלבד חוסר המשיכה המינית, אין אנו נבדלים מאחרים בדבר (לפחות בזמן היוולדנו). אולם לדעתי עלולים להיווצר הבדלים הנרכשים עם הזמן בעיקר בגלל השונות הזו הקיימת: אנו למשל נוטים קצת יותר להתבודד מאחרים: אם זה בגלל חוסר ההבנה של הסביבה אותנו, או רצון להימנע ממצבים מביכים, בהם או שנאלץ לשחק את המשחק הרווח, או למשוך אלינו תשומת לב רבה בתור אוביקט יוצא דופן. חוסר הניסיון בקשר עם המין השני למשל לדעתי גם משפיע על התפתחותנו: החתירה הזו למגע עם המין השני אצל המיניים, מלווה באירועים חברתיים מקדימים. למשל אם למשל בתקופת ההתבגרות חבריי החליטו לצאת ביחד למועדון/פאב כדי "לצוד בחורות" (בדרך כלל הפעילות המרכזית של יציאות בימינו) אז אני החלטתי לוותר, ובכך מנעתי מעצמי את הניסיון הנרכש בסיטואציות חברתיות ספציפיות. מלבד זאת, באופן כללי היצר המיני של האנשים המיניים, "כופה" עליהם להכיר אנשים רבים בדרך, מה שבוודאי מעשיר יותר את חייהם, ומפתח רבות את כישוריהם החברתיים ("תופעת לוואי", אם תרצו) - מעין קטליזטור שאצלנו לא קיים. אני לא אומר שאני סוג של מתבודד שלא מסתדר כלל עם אנשים, ממש לא. אבל כן נכון להגיד עליי שהמסגרת בה אני נמצא "בוחרת" עבורי את הסביבה החברתית - איתם אני מפתח קשרים חברתיים תקינים, אך לא תמיד ברמה הכי פתוחה שאפשר. זאת לעומת אחרים שמקיימים קשרים חברתיים גם עם אנשים רבים שכל ההכירות עימם נבעה תוך כדי המסע במהלכו חתרו למגע עם המין השני. אני מאמין בכנות, שאם הייתה מודעות חברתית רבה יותר לנושא, וקהילתנו (מצחיק שאני כבר מרגיש חופשי לשייך את עצמי בצורה כזו, כשעד את מול לא ידעתי מה זה
) הייתה גלויה ומודעת, כל המאפיינים שפירטתי קודם לא היו מתקיימים, שכן היינו מנהלים אורח חיים חברתי ופתוח לחלוטין. מקווה לפחות למען הדורות הבאים שכך יהיה, שכן תחושת הבדידות הזאת, אני מניח, לא טובה לאף אחד...

p019

New member
בגדול - מסכימה בהחלט

החוויות המשותפות שאנחנו חווים בגלל היותנו א-מיניים יכולים לגרור, ברמה סטטיסטית, דמיון בהתנהגות ובתגובות ועבר להיותנו א-מיניים. אני חושבת שאחד הדברים שהפתיעו אותי יותר מיכל בפעם הראשונה שנכנסתי לAVEN (הפורום האמריקאי לאסקסואליות) זה שקראתי דברים שאנשים כתבו שחשבתי שאני היחידה שאי פעם חשבתי כך. דברים שכהילו נלקחו יש מהראש שלי. אין ספק - תחושה מדהימה. אבל צריך לזכור שזה רק ברמה סטטיסטית - כיוון שאנחנו שונים - אנחנו גם מגיבים בצורה שונה לאותם סטימולציות.

Xylophone

New member
כן אתה צודק

אצלי אישית זה נושא מאוד בולט ואפילו יחסית מפריע לי בחיים. חוץ מזה שאף פעם לא אהבתי אירועים חברתיים ולא הסתובבתי עם אנשים ש"צדים" משהו... לא לרמה שלי. לדעתי עדיף להיות לבד.

avi1283

New member
בגדול

גם אני מסכים. מה שכן אם הולכים בכיוון הזה אז ברמה הסטטיסטית כשלא הלכנו לברים ולא ניהלנו שיחות עם אנשים שלא מעניינים אותנו רק כדי "שיצא מזה משהו" וכשלא חשבנו רק על הכיוון הזה, אז חשבנו על דברים אחרים שפיתחו אותנו בכיוונים שונים כמו השכלה וכו' כך שאם הולכים בכיוון הזה אז מבחינה השכלית אנו יותר מפותחים, כמובן שכל זה רק ברמה הסטטיסטית :)

למעלה