מחשבון רכיבה מאליאקספרס/איביי - מה דעתכם

• פותח הנושא ekmo
  • פורסם בתאריך

ekmo

New member
מחשבון רכיבה מאליאקספרס/איביי - מה דעתכם

שלום,

מעבר לנושא האמינות לטווח ארוך ודעות קדומות (אם נשארו) לגבי אליאקספרס/איביי או מוצרים סיניים בכלל - מה ההבדל בין מחשבון רכיבה זולים (יחסית) שנרכשו מאליאקספרס או איביי לבין אלו שקונים בחנויות אופניים בעלות תלת-ספרתית?
האם יש הבדל פונקציונלי? הבדלים בדיוקי המדידה?

מישהו התנסה במחשבונים כאלו ויכול לחוות דעה?

תודה.

steiff

New member
ההבדל הוא בעיקר באיכות חוברת ההוראות

מעשית מדובר במנגנון פשוט שסופר את הזמן בין הפולסים שמגיעים מחישן התנועה מול המגנט בגלגל, וכופל אותו בהיקף הגלגל שהזנת למכשיר. אם כל מה שאתה רוצה זה לחשב מהירות, מרחק ואולי גם לדעת את השעה - זה מספיק. מבחינת איכות ואמינות - הזמן מראש שניים - זה עדיין יהיה זול מאשר מכשיר ממותג אחד.

אם מדובר במכשיר שגם מודד דופק ומחשב מהירות לפי קריאת GPS - זה כבר סיפור אחר - אבל את זה יכול לעשות גם הטלפון הנייד שלך.

ekmo

New member
אז בעצם חבל על הכסף

לפי מה שאתה אומר אין הרבהה סיבה לבזבז 100-200+ ש"ח על מכשיר ממותג.
גם אם אני אזמין קילו וחצי של מכשירים כאלו זה עדיין יהיה יותר זול מאשר חלק מהמכשירים שראיתי כאן בחנויות המקוונות.
&nbsp
תודה.

Old School2

New member
אם זה מעניין אותך אז תחשוב על ההשפעה הסביבתית של כזאת גישה

Old School2

New member
מניסיון עם מוצרי אלקטרוניקה דומים מאליאקספרס

ההבדל הוא במארז וזהו הבדל מהותי, האלקטרוניקה של ספידומטר אחד למישנהו בעל אותן פונקציות תיהיה דומה עד זהה. לא רק בעקרון הפעולה אלא גם ברמת הרכיבים והחיבור בניהם. העניין הוא שברגע שאורזים את כל הטוב הזה בתור מארז רעוע, לא אטום ומברץ אז אחרי זמן קצר כפתורים לא עובדים, חלקים מתעופפים וכו'.

ekmo

New member
יש לי ניסיון רב עם מוצרים מכל מיני אתרים סיניים

ממכשירים סלולריים יקרים ועד גאדג'טים זולים ומטופשים.
מה שאתה אומר הוא לא תמיד נכון, לעיתים זה עניין של מזל, לעיתים אתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ובכ"ז מזמין ולעיתים חפירה הגונה באתרים הללו תניב תוצאות טובות.
&nbsp
לגבי העניין של ההשפעה הסביבתית - אתה בהחלט צודק ואני כן לוקח את זה בחשבון, אבל המחירים ברכישה של מוצר כזה בארץ לא מאפשרים לי להתחשב בזה.

למעלה