מחשבון שמחשב שעות

ogispan

New member
מחשבון שמחשב שעות

שלום לכם, אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה שלי, אבל יש בזה משהו. יש לי כרטיסייה עם זמני הגעה וזמני יציאה שלי מהעבודה (כרטיס שהשעון מדפיס, למי שמכיר). המטרה שלי היא להשתמש במחשבון כדי לחשב כמה שעות עבדתי החודש. לדוגמא: נגיד שביון א עבדתי שעה וחמישים דקות, וביום ב עבדתי 17 דקות. כלומר, סך הכל עבדתי שעתיים ושבע דקות. אם אני אכניס למחשבון 1.50 + 0.17 הוא יראה לי תוצאה של 1.67. אני רוצה איזו נוסחא, פונקציה, תריק, לא משנה מה... שבעזרתה אני אצליח להפוך באותו מחשבון את ה 1.67 הזה ל 2.07. (וכמובן שאותה נוסחא תעבוד על כל תוצאה אחרת של זמני עבודה). במילים אחרות, אני רוצה להכניס למחשבון את מספר השעות שאני עובד כל יום, לקבל "תוצאה אמיתית" של מחשבון, להפעיל את הנוסחא על ה"תוצאה האמיתית" ולקבל כמה שעות זה בעצם ה"תוצאה האמיתית". האם מישהו מכם יכול לחשוב על דרך כזו? תודה רבה לכולם!!!!

theXequation

New member
תנסה להפריד את מספר לשלמים

ולשארית. למשל 1.67 יהיה 1 שלם ו-67 ייצג את השארית. 1.תסכום את כל השלמים 2.תסכום את כל השאריות ולתחלק ב- 60 (כי יש 60 דק' בשעה). 3. מה שנתקבל הוא: מ- 1 יש לך את השעות, מ-2 יש לך את השעות ואת שארית הדק' שעבדת. תסכום את השעות ותחבר את הדק' ויש לך תוצאה. בהצלחה, מקווה שעזרתי

למעלה