מחשבות אובדניות

מחשבות אובדניות

קודם כל שלום לכולם ... לצערי אני חדש פה ובלי להעליב, הלוואי ולעולם לא הייתי שומע על הפורום הזה ... לפני זמן מה איבדתי את זוגתי לחיים , ומאז אני מרגיש שאיבדתי את הטעם לחיות ... אין לי חשק לעשות כלום אין לי חשק אפילו לחשוב , ומדי פעם עולות בי מחשבות על התאבדות , והצטרפות אליה ... רע לי כל כך בלעדיה וגם המשפחה והחברים שמקיפים אותי לא יכולים להוות תחליף או נחמה ... הגעגועים אוכלים אותי , ואני מרגיש כאילו אני משתגע ... ברור לי שרבים שחוו אובדן חשו כמוני , ואני לא מצפה לפתרון קסם , אבל אולי למישהו יש עיצות איך להתמודד עם זה ?

שלום לך איוב-טרי

מה שמשך את תשומת ליבי היתה השם שבחרת. פגשתי מכרה לפני כחודש שאמרה שאפילו לאיוב היו חיים קלים משלי.. למדתי שאת החלל שנוצר לא צריך למלא. אם חלילה היה קורה לי משהו לא הייתי רוצה שמישהו יחליף אותי במישהו אחר. מה שכן הייתי רוצה זה שיצרו מירווחים חדשים כדי שלחדשים יהיה מקום לצד הזכרון שלי. אני לא מאמינה שזוגתך היתה מבקשת כי תצטרף אליה, היא היתה מבקשת בשבילך את החיים. החשק לעשות צריך לנבוע מהרציונל ולא מהרגש, אחרת עצוב ככל שזה יהיה המחשבות האובדניות, חלילה, יעברו מכח אל הפועל. האמן לי, הייתי שם. תדבר! תדבר! תדבר! תשתף ככל יכולתך כאן, האנשים כאן כל כך יחודיים ומיוחדים. אני, הסקפטית הגדולה, נעטפתי בכל כך הרבה אכפתיות ואהבה שזה גרם לי לצאת ולהשקיע שוב בחיי שלי. קל לומר קשה לבצע! תן לעצמך זמן וגם בלי בושה, אם אתה מרגיש שהמחשבות שוב ושוב עולות, קבל עזרה מקצועית כדי לעבור את "הסלע" הגדול, לפרק אותו ולהמשיך לנשום כרגיל. הרבה כוח

ורד ע.

New member
לאיוב-טרי

כן, כמו אוזן רגישה גם אני מגיבה, בתחילה, לשם שבחרת לך, וזה מעניין כי חברה שלי קוראת לי איוב ממין נקבה. ואשר לאובדך צר לי עליך על שנשארת בלעדיה. ואני - מחרתיים ימלאו ארבע שנים וששה חודשים מאז שבעלי נפטר. אין דרך למלא חללים ואני חושבת שגם אין צורך. מה שהיה לך עם זוגתך - ישאר איתך לתמיד. ואני בטוחה שגם אינך רוצה תחליפים או ממלאי מקום. אתה צריך זמן. הזמן לא מכהה את הכאב ולא משנה את עוצמתו. הזמן לא לוקח ממך את הגעגוע ולא עושה שהכל ניראה יפה. מה שהזמן כן עושה - הוא מלמד אותך לחות עם הכאב. לכאוב ולהנות מזריחה, משיר או סרט. להתגעגע ולצחוק עם ילד או נכד. כשאתה לומד לחיות עם הכאב הגעגוע והחוסר - פאתום בתוך כל החושך שאתה נמצא בו יש איזו שהיא קרן אור. מקווה שתמצא את הכוח, כי הוא וודאי ישנו בכך.

שלום לך

כמו שאמרת אין פתרון קסם. גם צריך הרבה זמן לעבור. ודברים. וכנראה שאין קיצורי דרך. עד שהטעם לחיים חוזר. אבל הוא חוזר. גם לאיוב הוא חזר.. שאלת על עצות. האמת די קשה. כי מה שטוב לאחד טוב לאחד ולא לאחר. יחד עם זאת רוצה להגיד שכדאי עזרה מקצועית. וגם.. לא יודעת כמה זמן עבר מאז שאיבדת את זוגתך. אבל בתקופה שהכל טרי וצועק, צריך לעבור יום בכל יום. רוצה לומר, כל יום לחוד. ולהכניס לראש שפעם יהיה יותר טוב. לא אמרת אם יש ילדים.. אחת שגם היתה פעם שם וכבר לא

למעלה