מחשבות אל האלוהים

M e t a t r o n

New member
מחשבות אל האלוהים

שלום רב, כפי שאני מבין ניתן להבחין בשלושה זרמים עיקריים: 1. אלה אשר מאמינים באלוהים כאישות כל יכולה בעלת מודעות אינסופית. אישות שיש לסגוד. 2. אלה המאמינים בכוח עליון בלתי ניתן להשגה אך נמנעים מלבנות פולחן דתי סביב כוח זה. 3. אלה שאינם מאמינים באלוהים. לדעתי, בסופו של דבר אין תאוריה עדיפה מאחר שאף צד אינו מסוגל להוכיח את קיומו או אי קיומו של אלוהים ואדרבא את מהותו. איני מוצא סיבה מדוע להאמין באלוהים במושגים דתיים פולחניים. האם הכישלון במציאת הכח החזק ביותר שישבור את גבול הסופיות המגביל את שיכלנו מעבה הוכחה או טיעון מחזק בהקשר לקיומו של האל? אני מסכים בתיאוריות העדכניות בדבר יוצרות היקום אך לדעתי תיאוריות אלו לא נותנות מענה לסוגיה המרכזית - האם יש גבול ומה יש מעבר לאופק. אומנם יש תיאוריות שמנסות להסביר את הבריאה כשרשרת אינסופית של התחלות (מפצים) וסיומים (דסינפלציה לנקודה סינגולרית הדומה בעת המפץ הגדול), אך אני לא מסופק ועדיין חושב במושגים של התחלה אבסולוטית. השאלה מי ברא את אלוהים הוא למעשה אופק האירועים שלא ניתן לעבור.

ישנן עוד אפשרויות

אלה שמאמינים באלוהים כישות כל יכולה וסופית, אלה שמאמינים כי אלוהים מתפתח ולכן אינסופי(ת). אלה שמאמינים בכוח עליון אך אינם מכירים בדתות הממוסדות כמייצגות אותו(ה). אלה שמאמינים בכוח עליון, אינם מכירים בדתות הממוסדות כמייצגות אותו(ה), אך כן מקיימים טכסים דתיים אישיים לפי בחירתם. אלה שמאמינים שהם עצמם חלק מאלוהים, כלומר בוראים בקנה מידה קטן יותר. אלה שחושבים שהם עצמם אלוהים
שילובים שונים נוספים. אין תיאוריה ניצחת במובן של טיעונים מוחצים וחד משמעיים, אולם ישנן תיאולוגיות שונות שכאשר אנו ניגשים לבודקן אנו מתייחסים לעקביות הטיעונים שלהן ויכולתן להסביר באורח מקיף תופעות החיים. זה כל היופי שבדבר: ביכולתנו, כבני אדם, לאמץ לנו תיאולוגיות ולנסות לבנות מערכת היקפית כזו גם בכוחות עצמנו, על פי רמת ההבנה או המודעות שרכשנו. הסיבה להאמין באלוהים במסגקת מושגים דתיים פולחניים היא מידת האפקטיביות של פולחנים או מושגים כאלה בניהול חיינו וברגעי ההשראה שאנחנו מסוגלים להגיע אליהם כתוצאה מכך. אחרי הכל, מטרת הפולחנים, האמונות והתיאולוגיות היא ליצור תחושת התעלות דתית... ובכך הם נמדדים. תיאוריות קמות ונופלות. כבר למדתי לסייג. תיאוריית הפילים טובה כמו כל תיאוריה אחרת

למעלה