"מחשבות אסורות-חמשת החושים"

"מחשבות אסורות-חמשת החושים"

מחשבות אסורות-חמשת החושים ,עם נמרוד הראל, מישהו ראה את התוכנית? מאיפה החוש השישי הזה התפתח, הגיע מהקופים או מהחיידקים?

זיקוקית

New member
סנונית אחת (או אפילו שתיים) לא

מביאה את האביב. יש כאן איש הטוען שמדובר בחוש טבעי. לפני הרבה שנים טען אותו דבר גם אורי גלר. שניהם לא חושפים את סודותיהם לבחינה מדעית ושניהם עושים מזה הרבה כסף. לפני שנחפש מה מקורו של החוש הששי, אולי כדאי לחכות להוכחה שאכן הוא קיים. האמת ניתנת להאמר שגם אני חוטאת בשאלה שאני מריצה כאן, ומחפשת כיצד התפתח אלל הומוסקסואלי כאשר טרם הוכח כי בכלל ישנו כזה. לכן אני מציעה לנסח את שאלתך מחדש: בהנחה (היםותטית ובלתי מוכחת) שיש חוש ששי, האם יש למישהו השערות כיצד יכול כזה להתפתח

כדאי שתקראי את הכתבה בנושא

יש באתר מעריב כתבה מרתקת בנושא, וכתוב שם בפירוש שאויביו המוצהרים של נמרוד הראל הם האמונה באלוהים, בכוחות על טבעיים, ברפואה אלטרנטיבית ובכל עדת מגלי העתידות, מעקמי הכפיות, הקוראים בקפה או בחומוס. אחד הציטוטים שלו שאהבתי - "להאמין בדבר מבלי שיש לך את ההוכחות זה בעיני דבר מאוד מסוכן. להאמין בעצמך זה דבר טוב, אבל כשמתחילים להאמין באנשים אחרים או בדברים שמחוצה לך, האמונה הזאת מגיעה ממקום חלש והיא מבטלת את האני" משתמש בצלילים.

זיקוקית

New member
קראתי את הכתבה. הכל דיבורים.

אין לו בעיה להגיד כל מה שהוא רוצה. הנייר סובל את הכל. אלה ססמאות יפות שעושות רושם. לא שאינני מאמינה לו, אבל כל עוד הדיבורים האלה מכניסים כסף לכיסיו יש להתייחס אליהם בהתאם.

אני אסביר לך את העניין בפרוט

מייד אחרי שאמצא את התשובה לשאלה כיצד פיתחה חיפושית משה רבנו יכולת לנוע במהירות גבוהה ממהירות האור, איך יש לדגי גופי IQ של 270, ומאיפה ירשה המרמיטה יכולת לקרוא סינית מנדרינית בכתב ראי - מהקופים או מהחיידקים?

22ק ו ס ם

New member
הסברים

בדומה לאנשים שמכחישים את האבולוציה, לא עלינו להסביר איך הם עשו את זה אלא עליהם להראות שמה שהם עושים אכן פועל. יש את מה שנקרא "הנס של יום" שבגירסא הפופולארית של קארל סאגאן אומרת: "טענות יוצאות דופן, דורשות יוצאות דופן". אם אתה מכיר את חוק בייס, העיקרון זהה. זה דומה להסתברות מותנה, שבה ההסתברות האפריורית קטנה מאוד ולכן על מנת להראות שהיא בכל זאת נכונה אתה צריך הוכחות מאוד חזקות (אם אתה לא מכיר את החוק, שעליו אגב מבוססת הסטטיסטיקה הבייסנית שצוברת תאוצה, תתעלם מהקללות שלי...). אומר יותר מזה. כל השרלטנים למיניהם שטוענים לכוחות על טבעיים, כמו אורי גלר, אינם עושים שום דבר שקוסם מקצועי יכול לעשות. למשל, יש הרבה מאוד טכניקות לקריאת מחשבות כביכול או לכיפוף כפיות. העובדה שכל אותם אלו שטוענים לכוחות טבעיים משתמשים בהם לדברים חסרי חשיבות במקום לנחש את המספרים בלוטו למשל, אומרת דרשני. קוסמים מקצועיים לא יספרו לך איך השרלטנים עושים את כל הטריקים שלהם כי יש את שבועת הקוסמים, ובסופו של דבר זה פוגע בהם. הרבה מאוד אנשים מתאכזבים מאוד כשהם מגלים ש"עבדו" עליהם בטריקים מאוד פרימיטיביים וטיפשיים, ואין מה לעשות, גילוי קסמים פוגע באפקטיביות שלהם. ג'יימס רנדי, שבנוכחתו אורי גלר נכשל כישלון חרוץ, תבע אותו לדין והפסיד, מציע מיליון דולר למי שיוכיח כוחות על טבעיים. אף אחד לא עבר אפילו את המבחנים הראשוניים. יש את הירחון skeptical inquirer שחושף שוב ושוב שרלטנים ומומלץ מאוד לקריאה.

למעלה