מחשבות והחלטות ביחסים

volt1990

New member
מחשבות והחלטות ביחסים

הי,
אכתוב עובדות מכיון שאני פחות טוב בלכתוב
אשתי ואני נשואים פלוס 2 כבר מעל 5 שנים , שנינו אנשים חברתיים, אקדמאים.
כלפי חוץ נראים זוג נורמלים, לא יוצרים כבר קשרים חברתיים.
אני בחור מאוד רגשי שגדל במשפחה לא פשוטה לאחר מספר משברים
בגלל שדברים השתנו מאוד ביחסים שלנו , אני מרגיש מספר דברים שכבר הביאו אותי לאיזושהיא צומת.
אנחנו אנשים מאוד שונים במהות שלנו, קשה לנו מאוד לגשר על הפערים.
אשתי חושבת שאני בנאדם שמאוד מרוכז בעצמו ולא רואה את הדברים שאני עושה בשבילה.
הרבה זמן לחצה עליי ללכת לטיפול , לבסוף הסכמתי וכמובן שגם לזה היא התלוננה שהיא בצד שלי.
תוך כדי הטיפול הבנתי מלבד הבעיות האישיות שלי שהטיפול נותן לי כלים לדבר איתה בשפה שלה.
היא בחורה מאוד חכמה ויודעת לבטא את עצמה בצורה ברורה , עם זאת היא בחורה תמימה מאוד שלא תעשה דבר בכוונה תחילה כל עוד זה לא מדובר על חשבון ולהחזיר.
במשך כל הזוגיות דאגתי באמת לדברים הטכניים הכספיים , עוזר בכל מה שאני יכול.
אציין שלאורך כל הזמן גם כשהכרנו היא לא רצתה שאף יחד לא יחליט בשבילה ויגיד לה מה לעשות, אבל היא גם לא יודעת ליזום ולעשות בעצמה וזה חשוב לציין את זה כי קשור לעניין הזוגיות.
אנסה להסביר במה מדובר בעזרת דגומה קטנה כי זה חשוב
היא לא הסכימה שאני אגיד איך להתנהל עם הכסף ולא רצתה לאחד חשבונות
בלית ברירה ואחרי מספר שנים היא עשתה כשהבינה שהיא חייבת אם היא רוצה לקנות בית ולהתקדם בחיים.
בקיצור עם כל העקשנות הלא ברורה והכבוד שלי אנחנו לא מגיעים למקומות טובים , קשה לנו להיות ביחד.
כל הזמן הרגשתי וגם היא שאנחנו חיים כמו שותפים.
הזכרתי את עניין הטיפול מקודם ואחד הדברים שאנחנו עובדים עליהם הם מה הרצונות שלי ואיך לעמוד על שלי.
כרגע אנחנו עומדים לקראת החלטה כלכלית ושינוי מקום מגורים שהיא מאוד רוצה בו ואני התנגדתי עד עכשיו.
אני יודע שאם זה לא יקרה כנראה שזה לא ימשיך וזה יטריף אותה.
בכמה מהשיחות שלנו בלהבין אחד את השני תמיד שאלתי למה היא התחתנה
היא אמרה שלא יודעת , אותו דבר לגבי הילד הראשון והשני.
ומה שאני מנסה להגיד שהיא כל זמן מקבלת את מה שהיא רוצה אבל אני לא מקבל את התשובות לכך, את הכיף את האינטימיות אהבה רק מלחמה ומריבות.
ואז אמרתי לה שאם רוצה להתקדם ולהתחייב אני חייב את התשובות האלו והיא צריכה להסכים לדברים נוספים ולהבין שהחיים דינמיים ואם נצטרך לעזוב או לא לגור שם בכלל כדי להתקדם.
מההיכרות שלי איתה היא תימרח ולא תעשה כלום ובסוף הכל יתפוצץ כי היא כזאת.
אני מאוד חושש בגלל הילדים וכבר מאוד קשה לי לחיות איתה ....

אשמח אם תגיבו והייתי ברור

danakama10

New member
מצטערת, אני לא הבנתי הרבה

אתה לא מוכן לקנות דירה במקום בו היא רוצה אם היא לא תיתן לך תשובות מדוע היא התחתנה איתך?
מה היא מקבלת כל הזמן מה שהיא רוצה? נשמע שגם אתה מקבל מה שאתה רוצה כמו איחוד חשבונות.
לא הבנתי אם הריבים זה רק בגלל מקום המגורים, מדוע היא רוצה דווקא שם ומדוע אתה לא.

לסיכום ממליצה לכתוב ברור יותר ולהשתמש פחות במילה זה. למשל:
״כרגע אנחנו עומדים לקראת החלטה כלכלית ושינוי מקום מגורים שהיא מאוד רוצה בו ואני התנגדתי עד עכשיו. אני יודע שאם זה לא יקרה כנראה שזה לא ימשיך וזה מטריף אותה.״
מה לא יקרה, המעבר לאן שהיא רוצה? מה לא ימשיך, הנישואים? מה יטריף אותה, הגירושים?
(ואם ככה הפסיכולוג מלמד אותך לעמוד על הרצונות שלך, אבוי לך.)

שילה1

New member
אני הבנתי שאתה מושלם ומנסה לנהל

את חייכם בצורה אגרסיבית.שטלתנית. היי-גם לאשתך יש דעות. ואגב-כתבת עליה רעות.מה טוב בה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
גם אני לא הבנתי הרבה

הכתיבה שלך מאוד לא ברורה.
אני לא כותב את זה כדי לרדת עליך, אלא כדי לומר שזה עלול להיות חלק מהבעייה.
כי די קשה להבין אותך.
&nbsp
לעצם העניין: גם אם היית כותב הכי ברור בעולם, לא הייתי נכנס כשופט בינך ובין אשתך לגבי מי צודק, ואיפה ראוי לגור.
&nbsp
בשורה התחתונה אני מבין שאתה מאוכזב מהנישואים ומההתנהגות של אשתך, בכל מיני תחומים, כולל כסף, ובעיקר אתה במאבקים איתה ולא מרגיש חום, קירבה והערכה.
ואני מבין שאתה מרגיש שהגעת לאיזו צומת, כלומר שאולי את השוקל לסיים את הקשר (אני מנחש כי לא כתבת ברור).
&nbsp
מה שיש לי להגיד על זה הוא מה שאני כותב פה תמיד, וזה שבין זוגות שחיים יחד יש מאבקי כח. זה דבר נורמלי ורגיל, וזה לא אומר שבני הזוג לא מתאימים להיות יחד.
&nbsp
אם אתם עדיין בטיפול זוגי, הפתרון הוא שם, ולא בפורום.
אם אתם כבר לא, תחזרו לטיפול ותתמידו בו.
אני לא חושב שגירושין הם הפתרון הנכון במצבכם, משתי סיבות:
- אתם לא בדייטים, שאז אפשר לחתוך ודי, אלא הורים לשני ילדים
- כזוג עם ילדים, מבחינת הטיפול הזוגי, לא נשמע שהלכתם כברת דרך ארוכה מספיק
&nbsp
בקיצור המלצתי הראשונה היא להמשיך בעבודה ולא לברוח.
והמלצתי השניה היא שתשקול טיפול פרטני במקביל לזוגי, בגלל הסיבות שציינת על היותך רגיש ומרקע לא פשוט. אפשר אצל אותו/ה מטפל/ת או אצל מישהו אחר.

אתה מתאר בעיות בהתאמה

מצטער לומר זאת כך ישר וחלק.. אבל זה נשמע כאילו אין בינך לבין אשתך שום מכנה משותף, למעט הפרט ששניכם נאבקים זה בזו על רצונכם ושניכם הורים לילדים.
&nbsp
אני בחור שנתפס למילים ולמשפטים של הצד השני.
אני חושב שאם אשתך אומרת לך משפט כמו "לא יודעת למה התחתנתי איתך" וגם "לא יודעת למה עשיתי איתך את הילדים שלנו" זו נורית אדומה.
זה נשמע כאילו היא לא אוהבת אותך בכלל.
&nbsp
אני חושב שהצד שמביא את עיקר הכסף הביתה, הוא הצד החזק, הוא הצד הדומיננטי, הוא הצד היצרני בקשר. וזה אתה.
אם תעשו טעות כלכלית שתכניס את שניכם לחובות, הנושים יבואו אליך וידלגו מעל הראש של אשתך, מעל הראש של הילדים.
אתה חייב להיות זהיר...
&nbsp
אם לא טוב לאשתך להיות איתך, תן לה לעשות כרצונה. מה שזה לא יהיה.
אל תיתן לה להכתיב לך היכן לגור ואיך לנהל את הכסף של שניכם.
אם לא רוצה להיות איתך, תן לה ללכת.
אל תחזיק אותה בכח.

alongrin

New member
תשמע אחי...

כמו שאמר מריוס, בין כל בני זוג יש מאבקי כח.
זה דבר נורמלי כל עוד אתה מרגיש שבזוגיות שלך השלם עולה על סכום חלקיו...
ככה זה צריך להיות בזוגיות טובה.
&nbsp
בכל מקרה בהחלטות גורליות עם השלכות כלכליות מרחיקות לכת כמו שינוי מקום מגורים,
אתה צריך לדעת לגדר את הסיכון ולהגן על האינטרסים שלך.
ביחוד כשמערכת היחסים בינכם מעורערת כל כך.
&nbsp
אתה טוען שאם לא תעברו דירה היא תתחרפן והכל יתפוצץ.
ומי מבטיח לך שזה לא יקרה אחרי שתעברו דירה?
&nbsp
ההבדל הוא שאז כנראה שתצטרך לשלם משכנתא הרבה יותר גבוהה, ובאיזון המשאבים בינכם היא תקבל חלק גדול יותר מהכספים שלך.
&nbsp
נקודה למחשבה.
&nbsp
אני מציע לך שלא לעשות שום צעד דרסטי בשום כיוון עד שעתיד היחסים בינכם יהיה ברור לכאן או לכאן.
&nbsp
ושוב בלי להכנס בכלל לנקודה של מי צודק מי אשם ואם ההתנהלות שלך נכונה או שלא.
כרגע זה לא העיתוי המתאים לכאלה החלטות.

קודם אתה צריך להחליט מה אתה רוצה

מה המטרות והיעדים שלך. זה משהו שאתה צריך לעשות לבד, בזה אף אחד לא יכול לעזור לך. לדעתי חלק מהבלבול שלך נובע מכך. אחרי שהחלטת מה אתה רוצה, אפשר לשבת לחשוב ולתכנן איך להשיג יעדים אלה. בינתיים, עד שתחליט לאן פניך מועדות, מציע לך שלא להכניס שינויים גדולים שעשויים להתברר בדיעבד ככאלה שאינם משרתים את המטרה שלך. בהצלחה.

אז קודם כל

אני מזדהה איתך בעניין הקשרים החברתיים גם לנו אין לנו קשרים חברתיים כזוג וגם לא קשרים אישיים (כלומר חבר או חברה טובים).
כתבת שהיא לא רוצה שאף אחד יחליט בשבילה וציינת את עניין הכסף והחשבונות המשותפים. גם כשחיים יחד לא חייבים לאחד את החשבונות, אלא אם כן אין לה נכונות לעזור בכלל מבחינה כלכלית (כשנקודת המוצא היא שהיא עובדת) ואז באמת צריך לבדוק את היחסים האלה.
מעבר לזה - לא הבנתי את המשפט "היא כל הזמן מקבלת מה שהיא רוצה". אם אתה מתכוון לכך ש- אני נותן לה כל מה שהיא רוצה - אז אתה צריך להבין שחיים הם שותפות, כל אחד נותן מה שהוא יכול ע"מ שמערכת היחסים הזאת תעבוד.
לפי מה שאתה כותב , נראה שאתה לא רוצה לעבור דירה בגלל שאתה לא מקבל ממנה אהבה.
אז אולי זה העניין שצריך להעמיק בו יותר ולדבר עליו

שלום
בחברות עם אהבה צריך לקבל זה את האופי של האחר ולא לנסות לשנות אותו. צריך לקבוע פשרות, שיעזרו לכם להסתדר ביחד ולסדר עניינים משותפים בדרך נוחה. כדאי לדון ביחד בעניין הכספי ולהחליט בחוכמה איך תבצעו ותשתפו אותו. להתמסדות מגיעים כשיש אהבה מספיק אישית וחזקה, ולא צריך למהר לזה.
&nbsp

למעלה