מחשבות חיוביות

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
מחשבות חיוביות

ביום ה', זה האחרון, במסגרת הסדנאות שעברנו שמענו הרצאה על - "חיים ללא כעס". כן, יש דבר כזה, מסתבר... קשה לתמצת הרצאה של 4 שעות לכמה שורות בפוסט, אבל מדי פעם אשלח מסר לחלל, כזה שיתאים למצב. בינתיים, בעקבות המחשבות החיוביות שהומלצו ליעלי חשבתי להעביר כאן כמה נקודות. מל"כ הם ראשי תיבות של: מוח - מחשבה לב - רגש כליות - מעשה חכמינו ז"ל אמרו סוף מעשה במחשבה תחילה, משמע - מלך מי שנוהג כך הוא "מלך" על פי הסדר עליו כתבתי למעלה. להופכים את הסדר ונותנים ללב להוביל מעשיהם קוראים "למך". סיפר המרצה שיום אחד יצא מביתו לפגישה חברתית ומצא כי חסמו את החניה ואינו יכול לצאת לאותה פגישה. מכיון שלא היה בפגישה עניין השרדותי - עבודה, בריאות וכד', חיכה מספר דקות ואז הזמין מונית שתיקח אותו למקום המפגש. לפני שהמשיך לדרכו, תלש נייר מיומנו וכתב לבעל המכונית החוסמת - "אני מקווה שכאשר אתה תמהר לפגישה לא יחסמו את מכוניתך". לא אכביר כאן במילים אך כל אחד יכול להבין בעצמו כמה יכול להרגיז מעשה כזה וכמה "גדולים" יכולים לצאת ממנו כאשר חושבים שוב, ועושים מעשה. בסיכומו של דבר לקח מונית, שילם 15 שקלים (אותו מחיר החנייה שהיה משלם עבור מכוניתו) וחזר בערב עם חבר לביתו. מחשבות חיוביות / מחשבות טובות / עיבוד מחדש של הכעס והרגש, תמיד יביאו לנו שלווה וישחררו אותנו מכעס. תחשבו על זה

זה מאוד קל על הכתוב

מה קורה אם האישה שלך עומדת ללת והיא רק בתחילת החודש השמיני והמכונית שלך חסומה? מה קורה אם שמעת על פיגוע באוטובוס בו היה הילד שלך וחסמו לך את המכונית? מה קורה אם בעלך מתקשר אליך ואומר לך כי הוא חושב ששבר את הרגל או שההורה שלך מתקשר ומדווח לך שלא חש בטוב? מה קורה אם כתוצאה מעיקוש שלך או עיקוב של אדם אחר מקופחים חיים כפי שקרה אלצנו במשפחה? נכון שמדובר על עניין של פרופורציות אך יש דברים שאנו מאבדים את העשתונות שלנו בגללם ולא נעצור לכתוב או להשאיר מסר לאדם הפוגע/מפריע/מחבל בתוכניות שלך. אי מודה שהעולם היה נראה ורוד יותר אם לא היינו כועסים כל כך הרבה ועל כל כך הרבה שטויות אך יש דברים שהם אינם שטויות.

rolan

New member
פרי יקירה

קראי שוב, כתבתי... מכיון שלא היה בפגישה עניין השרדותי - עבודה, בריאות וכד' כמובן שכאשר מדובר בסוג כזה של מקרה, קשה מאוד לשלוט ברגש, מכיוון שהוא חזק ולא נותן למוח לעשות את שלו.

עלמה 3

New member
רולן, חשיבה חיובית ../images/Emo24.gif

אני כל כך מבינה את החוויה שחווית בסדנא. וכל העניין הוא לשמר את הכלים בהמשך, בחיי היום יום... ומאד קשה להיצמד לאותם כלים כשאתה פוגש בחיים חארות יותר גרועים מאלה שתופשים את החניה.

עלמה 3

New member
רגע שכחתי .. משהו

לדעתי, עכשיו שעברת סדנא... זה ממש במקום... ולמה ? תיבלון ותוסף נהדר לפורום .....רק אל תגלי הכל ... שלא תקלקלי לנו.. כי אני רוצה גם.

rolan

New member
עלמוש, רגע אחד, לפני שאת זזה

זה נכון מאוד
אני יודעת שהסדנא זה קצה אחד ויש את החיים האמיתיים בקצה השני. ברור לי לגמרי, שבחיים יש הרבה
וחולרות וכל מיני אחרים... ד"א עוד משהו שלמדתי בסדנאות זה להביע את ה
הזה - למדנו להגיד: חארטה, טיז, סתמי וכל מיני... אפילו "זכיתי" לזה שהמנחה יגיד לי - סתמיייייייי
אז אחרי הכל, בחיים כמו בחיים אין דבר כזה שאין דבר כזה. חשוב ללמוד כדי להפנים ולהשתמש בשעת הצורך, יחד עם שילוב המציאות שסביבנו ואינה משתנה. עכשיו סותמת

*יערית

New member
ולך עלמתי../images/Emo160.gifנסיעה טובה../images/Emo25.gif

נסיעה טובה והרבה הנאה מכל רגע, אנחנו נחכה כאן באותו מקום,אותם שעות, עם הרבה געגועים לפילפולים שלך
ולמורכבי שנשאר בבית עם הנסיכה
אנחנו כאן לעזר בכל מה שנוכל, כמה שנוכל

עלמתי היקרה נסיעה טובה../images/Emo160.gif

סעי בשלום ושובי בשלום תעשי חיים ותהני אני כבר מתגעגעת ,ד"ש מפיצי שלי שעומדת לצידי ושואלת האם את הבלשית? אז יש לך טיסה נעימה מפיצי,ונשיקות לקטנציק שלך . חופשה נעימה

למעלה