מחשבות מורכבות

b4icu

New member
מחשבות מורכבות ../images/Emo168.gif

מחשבות מורכבות בחינת המערכת של מורכב עם ילדיו של בן/בת הזוג תופסת מקום חשוב במערכת ובעצם היא אינה בחזקת הבחירה. ילד, במיוחד בגיל ההתבגרות הוא אישיות בפני עצמה וכך, במקביל למערכת זוגית שבחרנו אחרי חיפושים ובתחושת "סוף סוף מצאנו", אנו מקבלים גם "חברים" שבעצם לא בחרנו בהם באופן ישיר. בדרך כלל אין הילדים נחשפים לקשר מיד, וכאשר כבר יש מקום לחשוף אותם, אני כמעט ולא מכיר מקרה שהבן /בת זוג קמו ואמרו – אני מוותר על הקשר כי הילד או הילדים שלך לא מתאימים לי. אני מתעלם לרגע מהצד השני (הילד) אך ברור שהתמונה סימטרית לחלוטין – הוא מקבל "חבר חדש" שלא בחר בו. אלו הם אנשים בעלי אופי ואישיות אשר בבחירה אחרת (מסגרת צבאית, מקום עבודה, טיול מאורגן וכו'), לא הייתי בוחר אותם כחברים או מעדיף להיות בחברתם ולעביר במחיצתם את השעות הטובות שלי. גם אם הברירות לא בידי, ומדובר במצב שהם היחידים שבנמצא, אני לא משוכנע שתמיד חייבת להיות "כימיה" בין הילדים לבינינו או להיפך. (מה, תכריחו אותנו?) בלהט הזוגיות הנרקמת, ההתלהבות והצורך (העצום), אנו מאוד משתדלים לעשות את הדברים נכון בקבלתם של החברים החדשים כפי שהם, ובנתינה להם (בדרכנו וכהבנתנו). עם הזמן, יורדת ההתלהבות, נותר הצורך, ונולדים המשקעים. אמירה פה, מריבה שם, איזה החמצה והמחסנית התמלאה... הילד (המורכב), במידה רבה של צדק, מרגיש בערך את אותם הדברים. הביאו לו "חבר" שהוא לא אוהב לשחק איתו, הבחור הזה שעד לפני "לא מזמן" בכלל לא ידע על קיומו, פתאום מתערב לו בחיים, מחנך אותו, גר אצלו בבית, מה שקודם היה "החיים הטובים" הולכים ומשתנים לרעתו. לא מתאים לו (לחדש) האי סדר, הכלים בכיור, החברים והנרגילה, והוא בכלל שחקן חיזוק של אמא (או אבא) בכל וויכוח או מריבה. שילך כבר, היה יותר טוב בלעדיו. עכשיו יש לאמא פחות זמן עבורי כי היא כל הזמן איתו, היא אוהבת אותו והוא, המסטול הזה, חושב שבדברי חנופה ונתינה של כל מיני דברים קטנים יקנה את לבי ויסתום לי את הפה... עומד לו המורכב בבית בת / בן הזוג ומרגיש שזה לא מה שהוא התכוון אליו. הילד הזה, שפתאום נהיה למטרד בחייו בהמון מובנים: הוא בכלל לא שלו, הוא כזה כי הוא לא חונך על ידו, אי אפשר להגיד לו כלום והדברים הקטנים והמעצבנים הופכים להיות לחלק מהחי היום יום. לפתע הוא מגלה שזה די מציק לו. הזוגיות המופלאה הפכה לשגרה, בתוך השגרה יש גם חריקות (כמו בכל זוגיות) והנושא הזה של הילד רובץ לו כמו כרית כבדה על ההרגשה. הילד, במקרה הטוב רק נוהג כמנהגו. הוא השתדל בהתחלה, בהדרגה הוא שוכח להשתדל ועם הזמן הוא חוזר להתנהג כהרגלו... במקרה הפחות טוב, נוכחותו של הבן / בת זוג אינו לרוחו והוא נותן לכך ביטוי. פחות מתחשב, פחות נחמד, אחר כל אפילו קצת בכוונה לא נחמד ואז הוא פתאום מבין שביכולתו להשפיע על רצונו של זה לחיות בבית או להתמיד בקשר. כף המאוזנים בין טוב לרע מתחילה לנטות, בעזרתו האדיבה של הילד לצד השני... נוספים, כמעט בטבעיות השפעות מהחוץ: האקס מטפטף קצת רועה כאשר לגרוש/ה טוב, אח"כ הוא מכניס קצת לחצים, מפעיל את הילד (בשלט רחוק), הילד לא לבד במשחק, יש לו אח והם יוצרים ביחד לחץ כפול...ואולי הם שלושה! הילדים של המורכב גם כן בעסק. למה אתה נותן להם ולנו לא, למה אתה לא זמין עבורנו, אתה מעדיף אותם, כל מיני אמירות שאולי לא כולן נכונות, אבל זה מעביד את המצפון שלנו שעות נוספות. פתאום אני נזכר שמישהו התלוצץ באומרו: "למה אנשים מתחתנים?" – כדי שיוכלו לפתור ביחד בעיות שלא היו להם כאשר חיו בנפרד... בעיות, נדמה שהן לא נגמרות לעולם. המחשבות באות והמחשבות הולכות. סיום הזוגיות תביא לסיום הבעיות. מצד שני, יהיו ילדים מורכבים גם בזוגיות הבאה. אולי עם יותר בעיות אולי עם פחות. ואם ברחתי מאלו, זה מעיד עלי שאינני יודע להתמודד ולפתור בעיות בזוגיות, הנה התגרשתי, היו לי כבר שתיים שלוש מערכות קצרות ועכשיו כאשר אני מנסה לבסס אחת ארוכה, אני שוב מפרק את המערכת. אולי אקח לי בת זוג ללא ילדים? אבל אז יש אותה בעיה בינה והילדים שלי, ואם היא תרצה בילדים משלה, ואני כבר לא רוצה ילדים אז היא תלך, ובצדק. אישה לא תוותר מרצון על מימוש חלקה כאם. והזוגיות הזו, שהחלה כל כך טוב, והיו בה כל כך הרבה פנים יפות, לאן הלכו כולם? ומי מבטיח שאמצע שוב אהבה כזו? והגמד הקטן מתרוצץ, בין רצוננו להחזיק בקשר המופלא לבין רצוננו להפסיק את המצב שהולך ורע... אז אני שואל את עצמי, למה צריכים שני מבוגרים ומספר ילדים לשאת את כל העניין, רק בגלל שבני הזוג לא מבינים שהילדים הם לא תמיד חלק מהזוגיות. ובעצם אולי הם לא צריכים להיות. אם הם רוצים וזה טוב לכולם, אז למה לא? אבל אם לא רוצים...אז עדיף שלא. מי אמר ש-"משפחה לא בוחרים".

oehhe

New member
מסכים עם הרבה מהתוכן

אחלה ניתוח, רובו הגדול נראה לי מאוד נכון, פתרון כמובן אין, זולת להשקיע סבלנות, סובלנות, ואהבה. לכל דבר בחיים יש מחיר. oehhe כמה עולה כאן מסטיק בעשרה?

בונוסית

New member
המון מחשבות מורכבות....

ביפור, הרגשתי מסוחררת מכול המחשבות שפתאום נפלו על ראשי הקטו. אבל אני רוצה להתיחס למס' נקודות: 1. משפחה לא בוחרים- ושוב לא בוחרים: לא את החמות, לא את הגיסה ולא את הכביסה (המלוכלכת)!!! וזה כולל גם את הילדים! הם כולם חלק מבת זוגתך, הם שיכים לעבר שלה ולעתיד שלה ולמי שהיא. להגיד שהילדים הם לא חלק מהזויגיות היא התיחסות חד מימדית לזוגיות. ראיה של שחור ולבן במקום בצבע. התיחסות לפן אחד בבת זוגתך והתעלמות מצדדים אחרים. לעולם לעולם לעולם תתמודד אם ילדיה. על כול המשתמע. אם זה מבחינה רגשית ואם זה מבחינה כלכלית. הם תמיד יהוו שיקול. גם אם תנסו להתכחש לזה. בעיות בלתי פתורות בתוך המשפחה תמיד משפיעות ברקע 2. חשבת פעם, העובדה שהילד שאינו מסוג האנשים איתם ההיתה מתחבר (אולי הוא קפה ולא תה) היא בגלל הנסיבות בהם אתם נפגשתם? א. הוא מתבגר- וכדרכם הם בד"כ מגעילים. ב. אתם הכרתם בסיטואציה ספציפית רווית מתח. אתה מכיר אותו בתור הבן של. לא בתור חבר. אתה לא יודע האם הוא חבר נאמן, בא בשעת צרה, נדיב, מצחיק, זה שמארגן את כולם... לא, אתה לא מכיר צדדים אלו באישיות שלו. אתה מכיר אותו כבן של. זה שצריך לדאוג לו, זה שצריך לטפל בו, זה שמבזבז את הכסף שלך ואת הזמן הפנוי שלך עם בת זוגתך - ולמה שתאהב אותו? לא יודעת איך מבודדים משפחה, אולי אני טועה בגישה, הרי בת זוגתך בעצמה אמרה שהבנות שלך לא חלק מהחיים שלכם....

b4icu

New member
התיחסות נקודתית

בונוסית יקרה. שום זוג לא בוחר לחיות עם החותנת או הגיסה. לפעמים, כאשר המצב מאלץ את זה, זה מביא לסיום הזוגיות. אני מכיר מקרים! בד"כ הגיסה והחותנת לא גרים אתנו באותו הבית. הילדים של...כן! בנוגע לעתיד וחלקם של הילדים, בשאיפה שיהפכו למבוגרים, ויכנס להם קצת סדר בקודקוד...בהחלט מחכים לכך בקוצר רוח. איך מבודדים משפחה? על בשרי שלי, נסיתי שלוש שנים בכל דרך עד שהבנתי שאין דרך. כמו שאוהי כתב צריך 4 לטנגו, והילדים (2) לא רוצים. זה כבר אפילו לא מה שאני או היא רוצים. מה עושים. חיים בבתים נפרדים. אני בשלי, היא בשלה. לי יש את הבית שלי, לילדות שלי, ללבד שלי, ולביחד שלנו. ולה אותו הדבר. כאשר אני אצלה, לדוגמא, הילד יכול לעשות מה שהוא רוצה ולא אכפת לי. בבוקר (ואם זה מפריע לי באותו ערב) אני חוזר לביתי. זה יכול להיות בזבוז חשמל, מים, לכלוך, אי סדר, כביסה, וחברים שלו ששורצים בבית ועוד. אצלי בבית הילדות יכולות לעשות כבשלהן בהתאם. אם לאחד יש בעיה בביתו שלו, הוא יכול להגיד לילדים שלו מה שבא לו. אני אתמול בקשתי מהקטנה לשתוף כלים שהותירה מהבוקר, להוריד את האשפה ולגדולה לסגור את השיחה שהתארכה. הן מקבלות את הדברים בהבנה ואהבה. נפרדנו בנשיקה וחיבוק כמו בסרטים. אם R הייתה אומרת להן, או אני לילדים של R, את אותו הדבר זה לא היה נראה כל כך טבעי. ראי, בונוסית, עם כל הרצון שלנו לזוגיות, אנחנו די מאלצים אותם (הילדים) ואת עצמנו ומכופפים מציאות קודמת (שהבאנו מהעבר) לטובת רצון שלנו (ולא שלהם) לעתיד אחר! הם לא רוצים, וזה די ברור. הם לא רצו שנתגרש, הם לא רצו שבני זוג חדשים יכנסו להם לחיים והם לא רוצים עוד הרבה דברים. עד שיתבגרו.

בונוסית

New member
הם לא רוצים אבל זה קרה...

ולעצום עינים / לשים הראש בחול לא פותר ולא משנה כלום. אולי זה גם שונה כי אין לכם מחויבות כלכלית אחד לשני. ובכול זאת אי אפשר לחיות כאילו אין ילדים. גם כשהם גדלים אז צריך לעזור במימון לימודים, קנית דירה, שמירה על נכדים....... הילדים הם חלק מחיינו. גם אם הם לא גרים איתנו. גם אם הם בעיר אחרת. הריבים בין הילדים לבני הזוג של ההורים הם ,כפי שכתבתי, הם לא בגלל בעיות שהוא / היא לא my cup of tee. זה הרבה יותר עמוק. היריבות קשורה לקינאה, לצורך בתשומת לב, לחלומות שנשברו....... אלא הם גם הסיבות שאת לא מסתדר אם הבן העוין ולא רק כי הוא משאיר לכלוך. אם הוא הייה מסודר, משהוא אחר הייה מפריע...

../images/Emo24.gifאני בדעה הזאת

שני בתים עד שיגדלו החברה.אחר כך לעת זקנה תבוא אלינו עדנה

rolan

New member
ביפור, קצת הרבה אחרי שכתבת מאמר

כל כך מקסים, אני מגיבה... "משפחה לא בוחרים", אני מתחילה מהסוף שהשארת, כי זה נכון כמו גם השאר. אנחנו לא בוחרים להיוולד, לא בוחרים הורים, לא בוחרים אחים וכו' וכו'... אנחנו עושים בחיינו בחירות, בין מצבים ואפשרויות שונות, גם בתוכם הרבה פעמים אין לנו אפשרות בחירה. למשל, בחרתי לעבוד בעבודה מסוימת, יש בה חלקים שאני אוהבת במיוחד, אחרים שאיני סובלת במיוחד, אז מה, אני יכולה לעשות כרצוני? לא! אנחנו עושים בחירות בחיים ומקבלים, הרבה פעמים, חבילה שלימה. אני מסיכמה עם כל שאר הדברים שכתבת - שילדים של בני זוגנו לא בחרו אותנו ו"צריכים" להשלים עם מציאות שנכפתה עליהם. גם אנחנו - בוחרים בן/בת זוג שמתאים/מוצא-חן/אוהבים וכו' ומקבלים יחד איתו חבילה שלימה ולאו דוקא את ילדיו, יש לו משפחה, עבודה, רכוש ועוד סיפורים נוספים ואגב, גם בנישואינו הראשונים כשהיינו "נקיים" מחבילות - לא הבאנו איתנו תוספות? הבאנו גם הבאנו, אני למשל קיבלתי חמה נוראית, יכולתי לומר אני לא רוצה אותה, אך בחרתי להינשא לבנה והיא היתה חלק מחבילה שהביא איתו... נדמה לי ביפור, שאתה לא מצליח להעביר הילוך (ואל תקבל זאת כביקורת), אתה צריך לשחרר את הרגל מהברקס, ללחוץ על הקלאץ' ולהעביר הילוך - הלאה. המכונית נוסעת על דרך שטובה לך באופן כללי? הכיוון נראה לך? אז יש טרמפיסטים שעלו, מסיעים אותם ליעדם ושם הם יורדים... בזה יסתיים הסיפור... יחד איתך במכונית תישאר אהובתך איתה טוב לך להיות, לעצור בתחנות לקפה, התרעננות, מבט בנוף היפה וכל מה שתבחרו לעשות וטוב לכם. לסיום - אנחנו עושים בחירות ומקבלים "חבילה", אם הבחירה שלנו, בבן/בת הזוג לטעמנו.... כל השאר הוא תוספת שיכולה להיות מועילה או לפעמים מעמסה שיש להתמודד איתה. חזק ואמץ

אני מסכימה עם ביפור

כתוב מאד יפה ומסודר ממש לפי הסדר .. אם לילד יש כבוד להוריו הוא יכבד את בחירתו וילמד לזרום ולקבל את הבחירה באהבה. לדעתי זאת הנקודה החשובה,אך ברוב המקרים יש לילדים כעס מצטבר והם מענישים אותו ע"י התנגדות למערכת. לכן חשוב מאד לתת לילדים אחרי הגרושין זמן כדי לאבד את הפרדה ולשחרר את הכעסים ולקבל ביטחון. אחרי שהתגרשתי בפעם הראשונה בהחלט עברתי עם בניי תקופה של התחזקות וכאשר נכנסתי לקשר הרציני שהוביל לנישואין גם הילדים היו מספיק בשלים להתמסד. לאורך כל הקשר האחרון ילדיי כיבדו את המערכת גם כאשר זה לא היה ממש לטעמם,אך מתוך כבוד הם לא הפריעו למהלך. להבדיל, הבן של האקס השני הציק ולא התאים עצמו למערכת מחוסר כבוד לאביו והרבה כעסים שנפלו עלי גם כשלא תמיד הייתי אשמה ממש..... ביפור ,אתה צודק בכל בחירה חדשה נקבל במתנה ילדים שלו/ה או שלנו ולכן לעזוב בגלל ילדים זאת בריחה ולא התמודדות,אני כותבת זאת למרות שגם אני בחרתי לברוח.למדתי שבפעם הבאה הזוגיות תהיה מרחוק,כן אני יודעת שזה ממש לא אידיאלי אך ממזער כאבים .....

b4icu

New member
../images/Emo140.gif

שלום אין חכם כבעל נסיון, ומי שלא התנסה לא יבין לעולם...

b4icu

New member
הילוכים (אפשר להעלות ואפשר להוריד)

שלום רולן 1. בבחירה הזו, אנחנו בוחרים רק את בת הזוג. כל היתר נתון ולא נבחר. 2. בניסיון הזה, שלא החל בבוקרו של אמש, עברנו ב-3.5 שנים את כל השלבים מחניה עד להלוך חמישי ועכשיו שוב הורדנו לניוטראל. אני חוזר מסופשבוע נוסף (ארוך) אצל R בשבת הצטרפו האחות עם החבר והיה יופי. אני אוהב את האחות שלה ונמחד לנו ביחד (4).החבר חדש אז הכרתי אתמול, בחור חביב. הילדים לא במשחק יותר. הם לא רוצים ואנחנו לא רוצים. מה קשה להבין בזה? שלה: אחד בכלל באינטיפדה טוטאלית, אז גם האם לא מתיחסת אליו בכלל (אתמול היא בקשה שיפסיק לשיר - "תסתום כבר, שמענו אותך". הוא פשוט ירד מהפסים והיא בחרה להתעלם ממנו עד שיחזור בחזרה. השני, נראה כ-10 דקות ביום שישי ועוד 10 דקות בשבת וזה לא היה רציני. היו 2 סוגיות שהוא יצר בהן "לחץ" ואני הודעתי ל-R שאני לא אתערב אפילו בהבעת דעה. R שאלה אם שלי באות לשבת לישון מאז עברתי, ועניתי שלא! אז היא אמרה לי שסתם פינטזתי על זה כל הזמן שגרתי אצלה ועכשיו אין לזה בכלל צידוק. כאב לי שהיא צודקת (הילדות כאילו רימו אותי) ובכל זאת הן די הרבה אצלי. אז בסה"כ טוב לי אתן. כל מצב אחר (שבו נרצה להרחיב את הבילוי עם הילדים) יהיה רע! אפילו לאכול ביחד. מה כל כך רע בזה?

rolan

New member
ביפור, אני עושה לך ריפרש

זוכר את דברי הסיום שכתבתי לך? - אנחנו עושים בחירות ומקבלים "חבילה", אם הבחירה שלנו, בבן/בת הזוג לטעמנו.... כל השאר הוא תוספת שיכולה להיות מועילה או לפעמים מעמסה שיש להתמודד איתה. הם עדיין תופסים לדעתי ונראה לי שגם אתה,, במילים אחרות, מביע את אותה דיעה... בהצלחה

B4 - מודה שהמאמר ארוך בשבילי

בכל זאת הצלחתי לקרוא עד הסוף. עקרונית תארת תהליך די מדויק א-ב-ל דילגת על החלק החשוב. מה עושים הלאה? אם באמת רוצים את בת הזוג צריך לקבל את הילד ולהמשיך הלאה. ההתעסקות היומיומית במורכבות רק מקשה על הזרימה עם החיים. או כמו שרולן כתבה - תוריד רגל מהברקס ותן גז!

rolan

New member
ולך פ"ז עוד משהו...

יוצא לנו, לאוהי ולי, לשוחח הרבה אודות משפחות מורכבות והסיכוי שלהם לשרוד יחד. אני תמיד חוזרת ואומרת: לכל אחד יש בעיות - למשפחות (רגילות?), לגרושים גרושות, למתבגרים, להורים לילדים בגיל הרך והנעורים, בעצם למי לא?... ראה את רשימת הפורומים ואת הנכתב בהם. כל אחד מהם מתמודד, לטוב ולרע, מתמודד!!! העניין הוא ההתמודדות, כמה אנחנו מוכנים להשקיע בכך וכמה אנחנו מסוגלים לשים את עצמנו יחד עם כל האחרים - מה שנקרא שמירה על אינטרסים משותפים. פ"ז - זה לפי דעתי ההמשך המתבקש.

b4icu

New member
מה עושים הלאה...? ../images/Emo73.gif

שלום פסימיסטית. לא דילגתי על שום חלק. בלי לעשות את הצעד הזה, של להפסיק לאלץ ילדים שלא רוצים מבוגרים ולהפך, לא היית נשארת זוגיות (אפרופו הלאה...!). אין כאן רק בעיית קבלת הילד, כי מדובר במערכת הדדית. הילד לא מקבל אותי. מאמירתך ניתן לשער, שהילד מת עלי, הוא מחפש כל דרך להיות בסדר, מפרגן, עוזר, נעים, לבבי, משתדל ואני לא מקבל אותו. בבקשה להבין שהוא לא - אף אחד מהדברים, הוא כן כל אחד מהם במהופך וגם עויין! אז כמו שנאמר, צריך 2 לטנגו, אני יכול לקבל את הילד ולתת לו המון ועוד כל מיני דברים שרק יגבירו לי את הדיסוננס, ובו בזמן הבת הזוג שאינה באותה מחשבה בכלל לא מעניית בבנות שלי, או הן בה - אז למה להכריח? ומה הבעיה עם ההלאה... לאן את ממהרת. אנחנו עוד נהנים מהמצב החדש, והאמת ההלאה זה שהילד המתבגר יתגייס לצבא. או שבצבא יכניס לו סכל לקדקד, או שסתם הוא ילך בדרכם של כל הנערים, למלא את חובתם למדינה. אחרי הצבא - זה כבר באמת רחוק. עושה רושם שהאידיליה נראית כמו גרו ביחד באושר ועושר עם הילדים וכו'. אז המשפט במורכבים יכול להיות נכון גרו ביחד באושר ועושר בלי הילדים וכו'. בנוגע לאמירתך "ההתעסקות היומיומית במורכבות רק מקשה על הזרימה עם החיים" כדי לא להתעסק במורכבות וכדי להקל על החיים, אי חושב שעדיף באמת לא להתעסק עם המורכבות. ואנחנו מישמים את זה הלכה למעשה ברמה המוחלטת! אפילו לא מתיחסים זה לזה. כאילו הם או אני לא קיימים בכלל! וזה גם בסדר.

rolan

New member
ביפור יקר

אז ככה, ביפור תיפגע, אני מזהירה אותך שדברי אלה, אינם מכוונים לפגוע... רק מהתרשמותי לאחר תקופה לא קצרה בה אני קוראת את מסריך. נדמה לי שאתה רווי, אין לך מקום יותר להכיל את הסיפור הקשה עם ילדי R. אז לדעתי, מה שעליך לעשות, לא לעשות... מה כוונתי? עשיתי עד כה די, עכשיו תן לזמן לעשות את שלו, לR ולך להתקרב חזרה ולראות לאן נושבת הרוח. תנסה לא לחשוב על העניין, לחיות את החיים שלך עם בנותיך, עם R וכל השאר... (יצא לי חרוזון
). בלי התוספת שאינה מוסיפה. בשאר - יבוא מעצמו. עכשיו שנרגענו, בוא ספר לנו קצת על עצמך. למשל - איך הכרת את R?

b4icu

New member
רולן היקרה ../images/Emo24.gif

שלום דווקא לא נפגעתי, ודבריך הם בעצם ברכתך למצב המתואר והקיים... לא שאני מאושר ממנו, וביקורי פה בפורום החביב שלכם, בא לחפש תשובות למצב העוינות של ילדי R, אבל שיהיה. בהחלט קבלתי תובנות והבנתי כמה דברים חשובים. גם למדתי שאני לא לבד, ושיש לעוד בני זוג בסיבוב השני בעיות כאילו! אני אפילו חושב שיש קשר יחסי בין מידת הבעיה שלנו עם הילדים ומידת אי החינוך שלהם (שתקרה מעכשיו נוסחת B4) והיא גדלה למימדים של חוסר יכולת לדו קיום (אינסוף) במצב הקיצון שחינוך שואף לאפס! בהקשר לסיפורים, האם זה הפורום? כי אני לא רואה את זה ממש שייך.

למעלה