מחשבות מנוגדות

מחשבות מנוגדות

אני לא יודעת מה כל כך טוב שלכל חולה יש שני תניבים של הבנה ושני נתיבים של השכלה שבעצם הם סוטרים זה את זה. עדיף להיות בן אדם בלי מחשבות כזה בוק וככה הכל יהיה קל יותר, פחות דילמות פחות ציפיות , פחות אכזבה, יותר ללכת בתלם. מרוב שאני מבינה כל כך אחרים נראה שהם לא מבינים אותי. מי שלא מכיר אותי ממש טוב משוכנע שאני מתוסבכת במחשבות. אתמול אחותי שאלה אותי על זה שאני רוצה שיבואו לבקר אותי אבל היא לא באה אלי לבית חולים ואני ידעתי שהיא לומדת אז הבנתי וזהו אבל כן היתה אכזבה מה לעשות? אז היא שאלה אותי- למה כשאני לא באתי לא אמרת לי משהו? לא דברת על זה?" עניתי לה - "מי אמר לך שלא?" כי ידעתי שהיא עסוקה וככה עוד מלא אנשים אחרים ואין כאן בכלל מה להסביר כי הרי הכל ידוע ועובדתי. אבל.. אני מקשבת שתבינו גם אותי. לפעמים. אני אגדל אני אכיר בחור, אני אהיה אשת משפחה אני אבין והכאב נחקק בי. ילד במחלקה שלי חיכה כל היום לחבר שלו והוא באמתחיכה לו כמוני בדיוק.. הו הכין וקם והתרחץ ואכל ושתף פנים ושיחק וחיכה.. אבל אין לו זמן לחבר שלך .. אתה מבין? עלה לו משהו יותר חשוב .. הוא בטוח שאתה רק כמה ימים שם חולה ואחר כך אתה תחזור הביתה אז למה לבוא לבקר? כשהוא בעצם לא יכול לעולם להרגיש את מה שאנחנו הרגשנו.. פשוט תגיע. תמלא את החלל הריק לכמה דקות ותמשיך את החיים.. אחר כך מרוב שהוא היה עצוב, נאלצנו להזמין לו פיצה שיחך ושרנו לו ביחד כולם עם הבנות שירות. הבנתם? תום. תום.

rubber duck

New member
אין כאן ניגוד

יש כאן הבנה את מודעת לכך שלאחותך קשה להגיע למרות שהיא רוצה את מודעתך לרצונות שלך ולחברה שאת כל כך זקוקה לה קשה להיות לבד במשך זמן רב ולעבור טיפול שאינו מן הקלים שבעולם ועל אחת כמה וכמה כשמישהו מתחיב לבקר והביקור אפילו אם הוא של דקה שווה את מחירה בזהב טהור ומכאן הכאב שמח לראות שיש לך את המודעות והיכולת להתמודד
שרון
וכן תום תום , יום יבוא ותקימי משפחה ובית בישראל יום יבוא
והמשפםחה שלך תהיה מחוזקת מהחוויה שאת עוברת כעת

מרבה הבנה..

האם היית רוצה לוותר על היכולת לכתוב את ההודעה שלך? לכתוב אותה כפי שהיא נכתבה? האם היית רוצה לדעת פחות? להבין פחות? להרגיש פחות? נראה לי שקצת קשה לענות לזה כי כמו שאת מכירה את החיים שלך, את לא מכירה חיים של אנשים אחרים. לא קרה לך שאמרת שאת רוצה להיות מישהו אחר? רק ליום אחד בנעליים של מישהו אחר? את לא מתוסבכת במחשבות, את צריכה להתמודד עם דברים שאנשים אחרים לא מסוגלים להתמודד איתם אפילו בחלומות שלהם. ומתוך זה עולות המון מחשבות. כאלה שלא מטרידות ביום יום אנשים "רגילים". אבל מתוך ההכרות הקצרצרה שלי איתך נראה לי שגם אם לא היית צריכה לעבור את המחלה הזו אף פעם עדיין היית עם מחשבות, אחרות אמנם, אבל מחשבות. כי זו את. אבל לא נראה לי שגם אם היית פחות חכמה, היית מתאכזבת פחות ממישהו שלא בא לבקר. אולי אפילו יותר. אולי עצם זה שאת מסוגלת למצוא הסבר למה מישהו לא בא, או שאת מצליחה בכל זאת להפוך ילד עצוב לילד מחייך מראה איך ההבנה שלך באה לידי ביטוי. אני רוצה להגיד מהצד שבא או לא בא לבקר, שגם אם לא באים לבקר זה לא אומר שלא חושבים על זה שחיכה. כי כל אחד מאיתנו, כשהוא חולה, לא משנה במה, הופך להיות המרכז, מרכז הבית, מרכז תשומת הלב. (אפילו אם זה אומר לתפוס את הראש בחצות הלילה ולחשוב - פאק, לא התקשרתי... ) אז.. מה את חושבת עכשיו?

תום מקסימה שכמוך../images/Emo23.gif

דווקא הבנתי. (שאלת אם הבנתם). הבנתי כל כך טוב שאת לא מסוגלת אפילו להעלות על דעתך. הבנתי, כי גם אני מקבלת כימותרפיה. הבנתי כי גם אני לפעמים רוצה שיהיו פה יותר אנשים שישימו לב אלי כשאני חלשה, כשאין לי כוחות לכלום. הבנתי, כי מרוב שאני גם אמא של.. גם אישה של.. גם... וגם כל כך הרבה דברים לפעמים שוכחים שאני גם... לצערי, חולה... בטח שאת רוצה שיבואו לבקר. זה ברור. זה מוכר... כולנו רוצים שיבואו לבקר אותנו. את לא מתוסבכת תום, את מתמודדת עם דברים עמוקים, שהרבה אנשים יותר מבוגרים ממך מעולם לא התמודדו. אבל תחשבי רגע על הדברים הטובים שיש לך בחיים הללו, ואת יודעת מה, אני מעזה לומר, על המחשבות הללו שהן כל כך קיצוניות עקב ההתמודדות שלך ותגידי, האם היית מוותרת עליהם בשביל להיות בוקית??? האם חשבת כמה גדולים יצאתם כשהגבתם כך להעדרות מבקרים אצלכם?! האם הבנת שלהזמין פיצה ולשיר יחד זה למצות את הטוב שבחיים?! האם הבנת שבחרתם להיות במקום הכי טוב שהתאפשר למרות שהיה עצוב?! האם את רואה כמה נתתם לעצב לקרב אתכם?! תום יקרה, כשאת בוחרת בבחירות שכאלו, את בוחרת בחיים, שיהיה לך ברור! את בוחרת להפיק מהמצב הלא קל אליו הגעת והגיע הילד ההוא במחלקה את המיטב, להתעודד, להתרומם, למרות שקשה, למרות שלא קל. כמה שהייתי רוצה לחבק אותך עכשיו! שולחת לך אור ואהבה גדולים, אילת.

ויזיטור

New member
יש משהו....

תום,יש משהו כל כך נקי בכתיבה שלך,משהו ישיר,לא מתחכם,משהו שיוצא מהלב ובא אל הלב ולא נותן עכשיו באמצע הלילה מנוח. לא נרדם.

מבינה כל-כך...../images/Emo20.gif

תום תום אהובתי
, אני כ"כ מבינה את הכאב הכפול הזה שאת מרגישה, גם את ציפית לביקור וגם ראית מישהו אחר שציפה והתאכזב בדיוק כמוך... אני כ"כ מבינה את הציפיה הזאת לכל מי שיכול להעביר את זמן שגם כך לא זז!! בתקופה האחרונה ישבתי בבית חודשים מנוטרלת (כי הייתי עם גבס...) ופשוט השתגעתי מלהיות לבד אבל הכי מעצבנים היו אלו שהבטיחו להגיע ופשוט לא הגיעו!! הנחמה היחידה היא שבאמת יש לנו את דעתנו הצלולה, הנקייה והאמיתית שנותנת לנו את כל ההבנות האלו שלמרות שחלקן לא "נוחות" לנו, הן עיין חזקות מהכל... אהובה שלי, כל מה שאני יכולה להוסיף זה- חיבוק ענק!!! אוהבת אותך
שירה.

flying zebra

New member
אז לפחות שלא יבטיחו

אם לא נוח/מסתדר/מתאים אז לפחות שלא יגידו, שלא ייצרו את הציפייה. הרי תמיד אפשר להפתיע ולשמח וכל כך קל להימנע מליצור את האכזבה. מאחלת לך ולילד שתקבלו המון מבקרים - בבית ועד אז, גם בבי"ח.

אולי קצת בעייתי

כי מצד אחד להפתיע ולבוא לבקר, מצד שני אי אפשר לדעת איך אותו אדם מרגיש, ואם הוא במצב לקבל אורחים (אני לא סובלת אפילו שבאים איתי לביקורות..) אז מה עושים?

למעלה