מחשבות על האקסית

• פותח הנושא kod4
  • פורסם בתאריך

kod4

New member
מחשבות על האקסית

רציתי לשתף אתכם בעניין כלשהו ולשמוע דעתכם.
אני בן 30. לפני בערך 10 חודשים נפרדתי מחברתי לאחר 4 וקצת שנים כולל תקופה של מגורים משותפים. נפרדנו בגלל שלא הייתי שלם עם חתונה, אולי פחד להתחייב באותו הזמן, ולה זה מאוד הפריע. הסתדרנו מאוד ואהבנו אחד את השנייה.
מאז לא דיברנו בכלל, ואחקי הפרידה היתה תקופה לא קלה (מניח שגם לה מן הסתם).
לאט לאט זה השתחרר, התחלתי לצאת עם בחורות אבל קשר רציני טרם יצא מזה.
לאחרונה חלמתי עליה כמה פעמים, ולכן החלטתי באופן לא מוסבר להציץ לה בפרופיל בפייסבוק, שם גיליתי שיש,לה חבר חדש. מאז כמה ימים אני בדאון. מרגיש שבא לי לראות אותה וכל הזכרונות חזרו. מה לדעתכם כדאי לעשות?

A לוןA

New member
כלום

נפרדתם כי לא רציתם את אותם דברים.
עכשיו יש לה מישהו חדש, ולך נפגעה תחושת ה"היא שלי" ותחושת ה"יום אחד עוד נחזור"- כשלמעשה התחושות האלו היו צריכות למות ביחד עם הקשר שנגמר.
זה טיבעי לגמרי להתבאס כשאתה מגלה שיש לה מישהו אחר- זה פתטי לנסות לעשות עם זה משהו.
&nbsp
או בקיצור-
שחרר.

koler

New member
מזדהה...

ואתה צריך פשוט לקבל את זה.
אני יודע שזה קל לכתוב לך את זה וכרגע אתה במצב לא נעים אבל גם לי היה מקרה שכזה.
אצלי זה נמשך תקופה ארוכה יותר , זה גרם לי לתקופת "דאון".
הפתרון שלי לנושא הוא לצאת , להכיר מעגל חברים חדש , להכיר נשים חדשות שיקיפו אותך , לצאת עם בנות חדשות .
ובקיצור לתת למח שלך להבין שאתה שווה גם בלעדיה... כי באמת שהחיים קצרים מדי כדי להתמקד בה והיא לא היחידה על הפלנטה הזו , ואם אתה חי אז יש חוויות נוספות שאתה צריך לחוות עדיין.

יום טוב.

Skar FaSe

New member
מה אתה רוצה בעצם?

אתה רוצה אותה? או ש סתם קטע של אגו בגלל שהיא כבר לא מרגישה אלייך כלום? ואם היא הייתה חוזרת אלייך הגעתה למסקנה שאתה מוכן להתחייב ? רוצה להתחתן איתה? או שאלה סתם פנטזיות בלי קשר?

orig429

New member
אחרי 4 שנים הייתם ביחד

ותוך פחות משנה היא כבר הספיקה לדאוג לעצמה לזוגיות חדשה ומוצהרת?
זה מעורר הרבה שאלות.
&nbsp
נשמע לי שאתה צריך לעשות איתה איזה קלוז'ר נוסף.
&nbsp
אם יש לך אפשרות להפגש איתה ולדבר בארבע עיניים על הכל, כדאי שתעשה
את זה. אולי תפיק מכך מסקנות חדשות שיעזרו לך, או לשניכם לראות דברים אחרת.
&nbsp
אם אתה לא מרגיש שיש טעם לקלוז'ר, תמשיך להתאבל על הקשר עד שתרגיש מוכן למשהו חדש.
זה אף פעם לא קל לסיים מערכת יחסים ותמיד יהיה צד שנפגע שיותר מהפרידה.

Another Girl

New member
מה?

לא הבנתי מה מעורר שאלות בזה שאחרי שנה כבר יש לה חבר חדש. היא אמורה להתאבל עכשיו עוד 4 שנים לפני שהיא ממשיכה הלאה? לכל אחד יש קצב משלו בדברים האלה, וזה לגמרי נורמלי.
&nbsp
גם לעניין הקלוז'ר אני לא מסכימה. לא נשמע שהבעיה שלו היא חוסר קלוז'ר, אלא תסמונת ה"אני רוצה את מה שאין לי". ועל זה הוא היה צריך לחשוב על זה לפני שהחליט להיפרד ממנה. בקיצור, יש לה מישהו אחר עכשיו. אז שיעזוב אותה במנוחה, וייתן לה (ולעצמו) להמשיך הלאה.

orig429

New member
כל אחד והנסיון שלו

מדובר בזוג שהיה יחדיו 4 שנים ועמד בפני החלטה להנשא.
לא מדובר בסתם זוגיות חסרת פוטנציאל.
מנגד, אני לא רואה פה שום נתונים שאף אחד מהם ניסה ליצור קשר ולדבר.
&nbsp
מה שאנחנו יודעים הוא שהבחור עדיין מרגיש כלפיה משהו ומתקשה להתקדם(אפשר להבין)
ולעומת זאת הבחורה, אחרי זוגיות כה רצינית, לא רק שלא ניסתה ליצור איתו קשר, היא המשיכה
לקשר חדש, תוך פחות משנה. זה לא עוד זוג שנפרד, זה זוג שתכנון לחיות יחדיו ומה שעצר זה עניין החתונה
כי זה יותר מדי בשבילו כנראה.
לא חושב שהיא נקשרה אליו ואהבה אותו באותה במידה.
&nbsp
יכול להיות שבאמצעות קלוז'ר הוא ישמע דברים שהוא היה צריך לשמוע מזמן וזה מה שיכול לעזור לצאת
מהמחשבה שיכל להיות משהו בינהם, או אולי ההיפך, אפילו מי יודע.
&nbsp
בכל מקרה, אדם במצב הנפשי שהוא נמצא כרגע שבו הוא לא יכול להתקדם, יכול להרשות לעצמו ליצור קשר
עם בחורה שהוא חי איתה 4 שנים כדי ללבן דברים. לא מדובר פה באנשים זרים.

אתה יודע מה לעשות

להגיע למצב שאתה עסוק ושלם עם חייך באופן שלא יאפשר לך לחטט בשלה וגם להשוות לחייך ולהפגע. היא לא שלך יותר, כנראה שמפריע לך חוסר התקשורת וברור שאתה תפגע ותהפך לפחות יציב אם תפגשו במצב כרגע. תחכה עד שווה ערך אליה בעיניך.

kod4

New member
תודה על העצות

זה כנראה תחושה שתעבור עם הזמן. הרי התגברתי על זה כבר, והמשכתי בחיי. אני רוצה שתהיה מאושרת. כמובן שעולות מחשבות וזכרונות לפעמים כי הקשר היה ארוך. ידעתי שיום כזה יגיע יום אחד, אבל כשזה הגיע באמת זה קצת מפיל אותך.

anesthesi

New member
מה לעשות? לא להציץ בפרופיל שלה בפייסבוק

אומרים שלוקח חצי מהזמן של מערכת היחסים להתאושש ממנה.
אמרת 4 שנים? אז בערך שנתיים.
כשאתה נכנס לפרופיל שלה ועוקב אחרי חייה אתה מכאיב לעצמך ודואג שזה יקח יותר זמן.
&nbsp
תן לעצמך להרגיש את הדאון - זה ממש לא דבר רע לחוות כאב אחרי פרידה, אבל בשום אופן אל תיצור קשר ואל תעקוב, ואל תבדוק ואל תשאל. זה סתם יעכב את ההחלמה.

Shamy

New member
פשוט להמשיך לצאת

עם הזמן המחשבות האלה דועכות, נראה לי שהסיבה שהןעולות לך זה בגלל שפשוט שהיא הייתה הזוגיות האחרונה וכנראה שכשאתה נתקל בבחורה אחרת בדייט ואתה חושב על זוגיות זה מתקשר לך...כשתתחיל להיות עם מישהי אחרת מספיק זמן האקסית נעלמת מהראש

למעלה