מחשבות על הלידה שהייתה

valeta

New member
מחשבות על הלידה שהייתה

מזמן לא כתבתי כאן, אבל אני קוראת כאן הרבה ומתעדכנת. לפני 11 חודשים ילדתי בבית-חולים את בני, לידה מ-ז-ע-ז-ע-ת. הגעתי לביה"ח 15 שעות אחרי ירידת המים, ללא צירים. הוצעו לי שתי אפשרויות: זירוז או אשפוז במחלקה כדי לחכות לצירים טבעיים. אני פחדתי נורא להיות במחלקה: לא יכולתי לשאת יותר את המתח, פחדתי שבסוף יהיה קיסרי אם לא תתפתח לידה. בחרתי בזירוז, שלא דגדג כלום במשך יותר מ-24 שעות. סבלתי צירים איומים, ולמרות שעמדתי וזזתי ורקדתי (עם השקית מחוברת באינפוזיה) לא הייתה פתיחה. אחרי 12 שעות של צירים פסיכיים נשברתי וקיבלתי אפידורל. לקח עוד כמעט יום שלם עד שהייתה לידה. לא ישנתי יומיים, רעדתי בכל הגוף מההתרגשות, העייפות, האפידורל (שכבר שיתק לי חצי גוף), הזירוז והאנטיביוטיקה, הקאתי את נשמתי ו... הכי עצוב מבחינתי - לא היה לי הכוח ללחוץ כמו שצריך. אין לי את מי להאשים. המיילדת הייתה מקסימה, הציעה לי את כל התנוחות שבעולם, כל הזמן הרגיעה אותי שאין לה שום כוונה לבצע חתך, הייתה מעודדת ותומכת - אבל אני הייתי סמרטוט. אחרי שעתיים של צירי לחץ ולחיצות כ"כ עלובות בכיתי נורא וביקשתי "שיוציאו אותו ממני". קיבלתי את מבוקשי בדמות לידת וואקום, חתך חייץ שעד היום אני מרגישה אותו ואח"כ: ירידת המוגלובין מטורפת, סחרחורת, דימום... ולמה אני מספרת את כל זה? כי רע לי נורא מהלידה הזאת. יש לי ילד מופלא, אני מאושרת באמהות שלי כמו שלא הייתי מימיי, אני כל יום מודעת לכך שהילד הזה יכול היה גם לא לבוא (טיפולים...), שילד בריא זה לא מובן מאליו, אבל כשאני חושבת על הלידה בא לי למות! ואני חושבת על זה המון. אין לי טענות כלפי ביה"ח. לאורך כל הלידה הם שידרו לי רוגע, ממש לא רצו שאגיע לניתוח, לא איימו ולא הלחיצו, זה לא הם - זאת אני! אני יודעת שיש כאן דברים שלא היו בשליטתי, אבל אני מרגישה שהחמצתי נורא. ועכשיו לשאלה שלי - איך מתכוננים טוב ללידה הבאה? אבל מה אם לא יהיו צירים כמו שקרה לי? מה אם תהיה ירידת מים וזהו? יש לי עוד זמן. אני עוד לא בהריון (בשביל זה צריך אצלי את עזרת הטכנולוגיה...), אבל אני כ"כ רוצה ללדת אחרת. כ"כ רוצה חוויה מתקנת. למה אני עוסקת בזה אין לי מושג, אבל עובדה שזה מטריד אותי.

אורניקי

New member
אני מאוד מבינה שזה מעסיק אותך

הלידות שלנו נצרבות חזק מאוד בזכרון, אין לי הסבר לזה, אבל אני פשוט רואה סביבי שזה כך. אני מראיינת נשים מבוגרות על הלידה שלהן, הן תמיד מסוגלות לספר עליה בפרטי פרטים, כולל כל הרגשות התחושות והמחשבות שסבבו אותה. עצוב לקרוא את החוויה המזעזעת שלך. אין הכרח שהיא תחזור על עצמה. את שואלת איך מתכוננים ללידה אחרת? רוב היולדות שמגיעות אלי להכנה ללידה, או בוחרות בי כדולה, הן כאלה שעברו לידה אחת טראומטית ובאו לתקן. כך שאני עושה איתן עבודה חזקה של שחרור התסריט הקודם, בניית תסריט חדש, שחרור פחדים, אמון בגוף ובעצמך ועוד. בשלב הזה שלך, מה שאת צריכה הוא אך ורק לעבד את הלידה הקודמת, אפשר לעשות זאת בפגישה אחת או יותר, ובשלב הראשון לספר שוב את הסיפור שלך, עם כל הזעם, בלי ההסתייגויות ש"אין לי את מי להאשים". כועסת? תכעסי על מישהו, תמציאי לך אלוהים אחד בשביל לכעוס עליו. אני אחרי הלידה האחרונה שלי, שהיתה קשה, פשוט הייתי מתחילה לבכות כל פעם שהייתי משחזרת אותה בדמיוני. ולמרות שאני אשה מאמינה, אמרתי דוגרי לאלוהים שלי: מה זה היה צריך להיות??? לא חיפשתי אשמים אחרים.

valeta

New member
אורניקי תודה על התגובה.

האם את מלווה נשים גם בלידות בבית חולים?

מציעה לך לעשות

הכנה טובה טובה בהריון הבא. הייתי כמובן מציעה לך להיעזר בדולה לאורך ההריון ובלידה וכך תגיעי בע"ה הרבה יותר מחוזקת. קחי בחשבון שבד"כ לידה ראשונה לא אמורה להיות ארוכה כל כך ויכולה להיראות חוויתית ושונה לחלוטין מהלידה הראשונה. תאמיני לי, גם אני באופן אישי הייתי באותה סיטואציה וגם מתוך ליווי של נשים וזוגות שחוו לידה טראומתית ולאחר מכן התברכו בלידה נפלאה ומבורכת.

valeta

New member
כן אבל איך מתכוננים?

מה עושים? הרי מה שקרה לי לא קשור להכנה, כי פשוט לא הגיעו צירים.

עופריקה

New member
הי, בוקר טוב

בקצרה, ואשמח להרחיב מאוחר יותר - מה עושים? מעבדים עם אשת מקצוע את חווית הלידה. לפרטיה. לומדים, אפילו אם נכנסות ספקולציות. ראשית לומדים לסלוח, לקבל ולהמשיך הלאה. כמובן שכל החוויה מוטבעת בגוף ובנפש, אבל החוכמה היא ללמוד ולהתחזק ולעשות הכל כדי שלא יקרה שוב. בד"כ יש סיבה למה צירים לא מגיעים. את בעצמך כותבת על תחושות של פחד (מלהגיע לקיסרי), מהעובדה שלא רצית שיעבירו אותך למחלקה כי לא נעים שם וכו'. כל אלו הם "נוגדי" אוקסיטוצין. אז למה שהצירים יבואו בשאנטי??
באופן כללי לאט לאט תוכלי לעבור תהליך עם עצמך, עם הגוף והנפש על אמון ואמונה בגוף החכם שלך. וכמו שאמרת, הרי בורכת בילד בריא ומקסים (טפו טפו טפו). אני מצטערת על החיפזון, אבל חייבת לעוף. שיהיה יום טוב. יש לך פה קבוצת תמיכה נפלאה

עופריקה הסבירה זאת

ממש נכון. מסכימה עם כל מילה. אני חושבת שמקרה שלך הוא מקרה מובהק לעשות שינוי וכבר לחשוב על דולה שתוכל ללוות אותך עד ללידה, שיחות ועיבוד הלידה הקודמת ובעיקר לקראת מה את הולכת הפעם. חשוב שתגיעי ללידה הבאה בהרגשה מחוזקת ומעודדת ובתמיכה מכל הכיוונים. נראה לי שבתנאים כאלה תוכלי לעשות זאת אחרת ובצורה הכי טובה שיכולה להיות.

אורניקי

New member
בוודאי, רוב הלידות שאני מלווה הן

בבית חולים, ובעיניי, עיקר העבודה שלי הוא בהכנה הנפשית של היולדת לקראת הלידה שלה. בדיוק בימים אלה אני תוהה מה מקומה של דולה בלידת בית. בלידות הבית שליוויתי היה רופא מיילד, כך שנוכחותה של הדולה היתה ברורה ורצויה. אך מיילדות הבית בדרך כלל משמשות גם כדולה, תומכות, מעסות, מעודדות וכו'. בכל אופן, תיטיבי עם עצמך אם תעבדי עכשיו את סיפור הלידה הקודם, תאווררי את רגשותייך כלפיו, ותצליחי לעשות הפרדה בין הפרטים השונים בסיפור, כדי לא לקחת אותם איתך ללידה הבאה.

אם פי 3

New member
בלידות הבית בהן ליוויתי

הייתי מעין "שוליית מיילדת" התעסקות עם הדברים הטכניים - "תלכי תביאי", התעסקות עם הבריכה (הרבה!) מה שמשחרר את בן הזוג לתמיכה נטו. וגם, בכל הלידות, יצא לי לתמוך פיסית - מסאז, מילים מעודדות, ועוד דברים - שחלקם לא היו עולים על הדעת בלידת בי"ח (גם כי אין את הפרטיות, וגם כי תפקיד הדולה מאד מוגדר ונפרד מתפקיד המיילדות/הרופאים). ובעצם - גם תמיכה למיילדת. כמה שזה נשמע מוזר (כי מי אני בכלל), עצם הנוכחות של אדם נוסף, מרגיעה. באחת הלידות, כשהמיילדת כבר התלבטה האם להעביר לבי"ח (שלב שני ארוך), פשוט שאלתי אותה, מה בעצם הבעיה עם שלב שני ארוך - וזה הביא אותה למסקנה, שאפשר לחכות עוד. כשהיולדת איבדה דם לאחר יציאת התינוק, עזרתי, גם בהחזקת התינוק, וגם אח"כ בעיסוי נמרץ לרגלי היולדת, כדי להזרים את הדם. (המיילדת עשתה פעולות נוספות). שלא לדבר על הלידה, שבה המיילדת איחרה להגיע... המיילדת גם תמכה, אבל נוכחותי איפשרה יותר תמיכה (לפעמים המיילדת עיסתה איזור אחד, ואני איזור אחר), וגם קצת מנוחה למיילדת. בחלק מהלידות, היולדות התלבטו, האם הן רוצות אדם נוסף - והבטחתי, שבעת הצורך אהיה פרח קיר. בסופו של דבר, בכל הלידות הייתי פעילה, וכולן שמחו שהייתי (וגם המיילדות).

debby12

New member
מנהל
כמה מחשבות

כי אני לא מספיק בפוקוס לכתוב הודעה אחת קוהרנטית... * ברור שזה מעסיק אותך. זו חוויה מכוננת בחיים שלא שוכחים. דווקא בפורום הזה לא צריך להתנצל.... זה שיכול היה גם לא להיות ילד [ואני מכירה את המאטריה... גם אצלי בלי זריקות בישבן ושפגטים בבתי חולים לא קורה כלום] או שהוא בריא זה לא אומר שלא מגיעה לך חווית לידה טובה [וחויית הנקה טובה]. את לא צריכה להתנצל על זה שמגיע לך יותר. * את נורא קשה עם עצמך! "אני הייתי סמרטוט" "לחיצות כ"כ עלובות" "לא היה לי הכוח ללחוץ כמו שצריך" "זה לא הם - זאת אני". מילים ממש קשות. זה לא שבהכרח צוות בית החולים "אשם". אבל באותה מידה גם לא תמיד *את* אשמה. נשמע לי שאת שופטת את עצמך בחומרה רבה מדי. מה זה ללחוץ "כמו שצריך"?! זה במילא שלב בלידה שאת פועלת על מין טייס אוטומטי חייתי - אין דבר כזה "כמו שצריך". קיבלת הרבה התערבויות כימיות מבלבלות [אני לא אומרת שהן היו מיותרות - נשמע שהיתה לידה לא פשוטה] וזה שיצאת מזה בלי סקציה לדעתי זה אחלה (אם להסתכל על חצי הכוס המלאה) * הנקודה השלישית, וכתבתי לך אותה כבר אז כשהיית פעילה פה בזמן ההריון, קשורה לפחד. אני זוכרת גם שאז כתבת פה שוב ושוב על הרבה הרבה פחדים. פחד שהתינוק לא יהיה בסדר, שלא יילך טוב וכו'. תסתכלי גם על ההודעה הזו שלך. למשל: "פחדתי נורא להיות במחלקה: לא יכולתי לשאת יותר את המתח, פחדתי שבסוף יהיה קיסרי" .... אני מאמינה גדולה בקשר שבין נפש לגוף. מחשבה בוראת מציאות. אז נכון, לקפוץ מעזריאלי בלי מצנח רק כי את *חושבת* שיש לך מצנח זה לא בדיוק לעניין... אבל לידה מתרחשת הרבה מאוד מהראש. ולדעתי הפחדים האלה תוקעים לך את הלידה - תקעו אז ויתקעו שוב אם לא תעבדי עליהם. עבודת הכנה טובה תעזור לך לדעתי לשחרר את הפחדים המשתקים האלה שלדעתי גם תקעו את הפתיחה. חשוב לי מאוד להדגיש שאני ממש לא כותבת ממקום שיפוטי, ושאי אפשר בכלל לשפוט/לדעת מראש... בלידת הזוועות של בכורתי לא חשבתי שיש לי פחדים/עכבות וכו'. האמת? אני עדיין לא חושבת שהיו לי. וגם אני כידוע "הבאתי אותה" בסיבוך רפואי לא פשוט. ככה שאני חלילה לא מתיימרת להגיד שאם לא היה פחד הכל היה הולך חלק וסבבה. ממש לא. זה לא משהו שאפשר לדעת. אבל עדיין לדעתי אם תפחיתי את אלמנט הפחד לפחות יש סיכוי גדול יותר שיילך יותר טוב. ואסיים ב
לעידוד. לא פשוט.... כשהייתי בהריון השני שלי, אחת הדרכים בהן ניחמתי את עצמי מהחששות שצפו מדי פעם, היתה לומר לעצמי שלידה יותר גרועה מהלידה הראשונה בטוח לא תהיה לי, כי אין כזה דבר. מקסימום יהיה אותו הדבר....

נונינקה

New member
דבי כתבת לה כל כך מקסים

ואני מרשה לעצמי לאמץ בחום את הדברים, ואמנם לא אני כתבתי את ההודעה במקור,אבל היא כל כך מזכירה לי אותי בתחושות. וואו, אני ממש מרגישה את דבריך מחלחלים ומצטרפת לקודמותיי בענין עיבוד החוויה. אנחנו בדיוק במקום הזה לקראת לידה שנייה.

דבי...כתבת אולי את סיפור הלידה

הקשה שהיתה לך?....גם אני מאוד מפחדת אבל מכאב בעיקר וקוראת סיפורי לידה שנשמעים סבירים לחלוטין..... אם םירסמת את הסיפור אשמח לקרוא אותו, זה מוזר או מזוכיסטי אבל דווקא הסיפורים הקשים גורמים לי להתחזק ולדעת שהנה גם אותם עוברים...

debby12

New member
מנהל
לא כתבתי באופן מסודר

אבל הוא לחלוטין פרוש בהודעות שונות שלי בכמה פורומים. אם תזכירי לי בעוד כמה ימים אדביק פה. היום אני בטירוף ואין לי זמן.

valeta

New member
תודה לכולכן../images/Emo24.gif

חיזקתן אותי. חשבתי בעצמי לדבר על הלידה עם איש/אשת מקצוע, נראה לי שזה יכול לעזור.

debby12

New member
מנהל
איזה איש/ת מקצוע?

אני באופן אישי הייתי הולכת על כיוון רוחני ולא על כיוון של פסיכולוג קובנציונלי. אבל זה עניין של העדפה אישית.

למעלה