מחשבות על המדינה

R i s a

New member
מחשבות על המדינה

אולי זה נראה קצת באיחור, אבל בעצם זה לא ממש קשור ליום העצמאות. לאחרונה חשבתי על מה אנשים מרגישים כלפי מדינת ישראל. כלומר, ביום העצמאות אנחנו גאים להיות פה אחרי כל הדמים שנשפכו בשביל שנהיה פה, או שזה יכול להיות כל מקום אחר? תתגעגעו לפה אם תעזבו? אישית, הייתי רוצה לעזוב את הארץ. אבל למרות זאת, אני מרגישה אל המדינה הזאת קירבה מסויימת, בתור מישהי שלא קשורה לפה בשום צורה - גם לא דתית. אבל בסך הכל גדלתי פה, וזו השפה שלי, סוג של תרבות, הרגל - אולי, אבל אני יודעת שאם אני אעזוב בהתחלה זה ייחסר לי. ולפעמים כשאני רואה סרטים או הצגות, או רואה אנשים מישראל בתוכניות או סרטים בחו"ל זה עושה לי מן תחושה כזאת נחמדה - ולפעמים אני מתמלאת בתחושות ציוניות. אולי הדורות האחרונים קצת הרסו את זה, כשאני לומדת היסטוריה אני כל הזמן חושבת על איך זה לחיות בקיבוץ כזה. כי אני גרה ביישוב, ולמרות שכולם מכירים את כולם - זו לא הקלישאה המתוקה. מה דעתכם?

לפי דעתי...../images/Emo42.gif

אין לנו מקום אחר... זו המדינה שלנו והמון אנשים עשו הרבה כדי שהיא תתקיים הכי טוב שאפשר והרבה אנשים גם מתהפכים בקברם בזמן האחרון... היום זה יום הרצל י' באייר ועשו לנו פעילות עליו בכיתה והוא לדוגמא עשה המון בשבילנו, כל הקונגרסים שהוא כינס כל המאמצים העיקר שליהודים תהיי מדינה... הרצל הוא חוזה המדינה אבל אפילו לא חצי מהחזון שלו קיים, רק העובדה שיש לנו מדינה משלנו, וזה ממש חבל כי אם רק ידעו מה הוא רצה שיהיה פה במדינה אז אולי אנשים היו עושים יותר כדי להגשים את החזון שלו... חוצמזה שהציונות בשנים האחרונות היא מועטה מאוד ולא מעריכים מספיק את המדינה שלנו בעיני אנחנו צריכים להוציא ממנה את המיטב ולשמור עליה כמה שאנו יכולים ולא לנטוש אותה כי בסוף נאבד אותה וביחד איתה את החיים שלנו... אני מאוד בקטע של אהבת המדינה אבל אני מקבלת את כל הדעות שאני שומעת מכל הכיוונים ואני מופתעת מהדברים של האנשים במדינה אין שום כבוד ושום ערך ובעצם להרבה אנשים המדינה הזו היא רק חלקת אדמה... ותאמיני לי אם היו מנהלים את המדינה הזו כמו שצריך והיו משקיעים בדברים החשובים באמת אז המצב לא היה נראה כך!! *וזוהי רק דעתי האישית...

flora non

New member
אין מקום אחר.

כשאני רואה איך הגראד נפל לי בעיר, בקניון, עדיין לא עולה לי שום מחשבה לעזוב את הארץ. אם לעזוב אז רק לשם טיול או לימודים. זו קלישאה- אבל אין לנו מקום אחר. זו ארץ שאוכלת את יושבייה- אבל אין לנו ארץ אחרת. בכל מקום אליו תלכי תהיי נטע זר, לא משנה כמה תשתלבי ותדברי בשפה מסויימת ללא מבטא. בכל מקרה, מחשבות של "בואו נסגור ת'בסטה" על המדינה לא הולכות. מה, נעזוב אחרי כזו השקעה? גם לנו מגיע אחרי 2000 שנות גלות, אנטישמיות ושואה.

למעלה