מחשבות על הריון

26אופק

New member
מחשבות על הריון

שלום לכולכן . . . היום גיליתי לראשונה את הפורום הזה. אני נשואה כמעט שנתיים (באושר!!!!) ואני ובעלי בני 26 לאחרונה התחלנו לדבר על הריון ויש לי המון לבטים למרות התחושה הבסיסית שאני מוכנה לכל הקשיים והשינויים הכרוכים בשינוי הזה. רוב החברות שלי אפילו עוד לא נשואות - שלא לדבר על מחשבות להביא ילדים ואני ממש מרגישה שאין לי עם מי לדבר להתלבט ושמוע? יש פה בנות שמזדהות עם הרגשתי??

יעלי9

New member
הגיגים../images/Emo95.gif

אופק, אני מאז מזדהה ונראה לי שלבטים לפני דבר כ"כ דרמטי וחשוב הם טבעיים לגמרי. לא מזמן דיברתי עם חברה שלי על כך שדווקא עכשיו כשהזוגיוות שלנו כ"כ יפה וזורמת אנחנו מנסים להכניס "רעש" למערכת. אבל נדמה לי שבעצם בגלל זה אני גם מרגישה שאולי אנחנו מוכנים... כטיפוס שתמיד חושב גם על הצד השני (והשלישי והרביעי...) של המטבע, אני מקבלת מאד בסלחנות את החששות שלי. בכל אופן, כשכבר מצליחים, יש בערך תשעה חודשים להתרגל לרעיון (ככה אני מנחמת את עצמי ברגעי פאניקה). ובאופן כללי, אין כמו קהילות וירטואליות להתלבטויות ולמציאת אוזן קשבת.

הריון....והורות (ארוך!!! מאוד)

נושא ההריון הוא פחות משמעותי, חשוב מה שבא אחריו... הריון הוא זמני, והוא נגמר, וכשהוא נגמר, מתחילה ההורות, ופה העניין. בתור אמא לילדה מהממת בת שנה וחצי, אני יכולה לתרום לך מנסיוני. גם אני וגם בעלי באנו להורות מתוך רצון, אהבה ומוכנות נפשית גדולה, וזה בא לידי ביטוי בהמון דברים, והדבר החשוב ביותר, זה ביחס לילדה. היא גדלה בשמחה, עם המון אהבה, וגם אם יש כעסים (ומכיוון שהיא שובבה, יש), מפנימים אותם ולא מראים כלפי חוץ. יש הורים (ואני רואה כאלה), אשר הביאו ילד ללא מוכנות לעניין, מנסים רק להיפטר ממנו כל הזמן (זורקים אותו אצל הסבתא, אצל חברים, מתעלמים מקיומו כאשר יש הורה אחר שמתיחס אליו), אומרים לו "אני אהרוג אותך!" - אני נחרדת כשאני שומעת דברים כאלה. אין ספק שילד מזעזע את המערכת, וגם מעמיד את הזוגיות והאהבה במבחן. ראשית, כשיש לך ילד, פתאום בעלך הוא לא הדבר שאת הכי אוהבת בעולם, והילד אצלך במקום הראשון. אז הוא נעלב... וכועס עליך... וההורמונים שלך משתוללים (זה לא מיתוס!) וכמובן שגם אין סקס איזה חודשיים, אז הוא גם מתוסכל מינית, ואת עייפה, ורוצה רק לישון, ואין לך כח אליו (גם לא לסתם מזמוזים ותשומת לב) - זה מבחינת זעזוע המערכת... מבחינת האמהות - פתאום יש יצור קטן שתלוי בך, ואין לו חיים בלעדיך, ולך יותר אין חיים... נקודה (עד גיל מסוים, לא להבהל) אין כזה דבר לישון עד מתי שרוצים. אין כזה דבר לקפוץ לחברים. אין כזה דבר ללכת לסרט שרק יצא. כל החיים משתנים. אין לך זמן לגלח רגליים! אין לך זמן לראות סרט בוידאו! אין לך זמן ללכת לחדר כושר! ועם כל העודפים מהלידה.. את מרגישה מוזנחת... ותראו מה נהיה ממני בגלל הילד הזה... (כמובן שאני מקצינה ויש נשים שפורחות לאחר הלידה (כמוני), אבל צריך לקחת בחשבון את כל האפשרויות. אני ויתרתי על כל הדברים הללו מאהבה, ומתוך רצון להיות אמא, ולתת את עצמי לילדה שלי, בלי גבולות ובלי סייגים.) ואז, לאחר לילה של בכי, כשאת כבר רוצה לזרוק אותו מהחלון, ובעלך לא טרח לקום איתך ולעזור לך (כי למה ששניכם תקומו? מספיק שאחד יקום).... ואז הוא יונק. ואז הוא מחייך. ואז הוא בוכה בלילה, וכשאת קמה אליו הוא נצמד אליך ונרגע. ופתאום בידיים של סבתא הוא נורא בוכה, ונרגע רק כשאת לוקחת אותו. פתאום בטיפת חלב אומרים לך איך הוא מפותח. וברחוב עוצרים אותך כדי להסתכל על הנסיך בעגלה ולהגיד כמה הוא יפה (טפו טפו טפו...) ופתאום הוא מזהה את אבא, ומחייך אליו ומתחיל למלמל.... יכולתי להמשיך פה עוד הרבה, יש לי ילדה בת שנה וחצי, ושנה וחצי של חוויות... ולסיכום הענין (מי ששרדה עד כאן...) הורות זה קשה. הורות זה הקרבה. הורות זה פשרה, וזה בא על חשבון הזוגיות. אבל ההורת ממלאת אותך, נותנת לך "תואר" של אמא, את מקבלת כ"כ הרבה, יש סיפוקים נהדרים, את מגלה צד חדש שלך, צד חדש של בעלך - וזה גורם לך קצת להתאהב בו מחדש.... בקיצור - היתרונות עולים אינספור על החסרונות, וזה ממש ממש שווה את זה. אבל - צריך להגיע להורות מתוך רצון, מתוך הבנה על ההקרבה שבעניין, מתוך חוסר אגואיזם מוחלט, ועשות תיאום ציפיות. לא יתכן שבעלך יחשוב שהבאת ילד כרוכה רק ביצור נוסף שמסתובב בבית. הוא צריך להבין שהוא צריך להיות חלק מהעניין, הוא צריך להבין שהוא צריך לעזור לך, והוא צריך להבין אותך, ולדעת שכבר לא תהי אותו בנאדם, שהוא כבר לא יהיה מספר 1 אצלך. וברגע שזה ברור לכולם - יאללה, לעבודה. ואגב - אל תתני לנושא החברים לגרום לדחיית העניין, הם בכלל לא צד בסיפור. גם לא ההורים שלכם. זה לחלוטין עניין שלך ושל בעלך. מצטערת שיצא ארוך, אבל היה לי המון מה לכתוב בנושא.

26אופק

New member
תודה על התגובות

כיף לקרוא את מה שכתבתן חשוב לי להגיד שאני מרגישה מאוד מוכנה מהמון בחינות ואני באמת חושבת שזה שינוי כל כך גדול שחייבים לחשוב עליו, ולהיות מוכנים אליו. אבל . . . התחושה שניסיתי להעביר לכן היא שלמרות שאני מרגישה מוכנה - יש לי המון ידע גם כי אני עוסקת בתחום וגם כי אני נוהגת לקרוא המון חומר על הנושא של הריון והורות. עם כל הידע וכל המחשבות וכל השיחות עם בעלי שנינו מרגישים מוכנים ומודעים לקשיים ולאושר שתומן בחובו ההריון וההורות אבל כל הזמן יש בי תחושה של חשש מהליכה אל משהו לא נודע . ברור לי שאלו תחושות כנראה ליגיטמיות ואני מניחה שעוד אנשים חווים אותן אחרי הכל הורות זה שינוי כ"כ גדול משמעותי ובלתי הפיך שלא סביר שלא יהיו חששות. אני מניחה שהיה לי יותר קל אם הייתי יכולה לחוות את הכל ולדבר עם חברות ולחוש שמסביבי אנשים נמצאים במצבים דומים וזהו תהליך נורמלי שעוברים כאשר מקבלים החלטה משמעותית כזו שוב, תודה

jess ועוד

New member
אופק

הלא נודע הוא משהו שחייבים להתמודד איתו אם זה ילדים אם זו משכנתא ואם זה מה שלא יהיה בשביל זה הזוגיות באה לידי ביטוי בקשיים לדעתי כי אז הנטל צריך להתחלק בין 2 ולא לעבור את זה לבד כן זה קשה הורות והריון הם דברים נפרדים כמו שרשמה הלא טריה ואני עכשיו עוברת הריון ולבעלי מאוד קל לפרגן ולעלוץ כשהוא רואה את הבטן הגדולה שלי אבל אני מבפנים נקרעת לפעמים מכאבים מדאגות מתחושות הראש עובד בכיוונים שונים לגמרי בקטע של הורות לאן אני בעצם מביאה את הילדה שלי לחיות בו? לעולם הזה למציאות הזו לכלכלה הזו להכל אין מה לעשות אם היינו צריכים לחשוב כל כך הרבה לפני כל מה שאנחנו רוצים לעשות או לחוות היינו נשארים לבד כי לקפוץ לתוך מערך של זוגיות מתוך הלבד הגדול של לפני החתונה גם הוא מעבר של תהום כמו התהומות שקדמו לזה מעבר מבית ספר לתיכון לצבא ועוד ועוד אז להתמודד עם הכל ברגע שהכי מתאים ולא לתת לאף אחד להלחיץ או לקבוע בשבילך אפילו אם זו אמא שאומרת לך חכי או אל תחכי את עושה את החשבונות שלך זה הגוף שלך המשפחה הקטנה שלך והכל.. שלך מקווה שלא ייבשתי אותך שלך

אופק (וג´ס)

ג´ס - ראשית, ברכותי על ההריון (אולי אני פשוט לא מעודכנת... איזה שבוע?) אכן ההריון הוא החלק הקל, החלק הקשה זה לגדל את הילד, ולדעת שעושים את המירב והמיטב עבורו. וזה לחלוטין תלוי בנו ההורים, לכן גם אם העולם הזה הוא לא מושלם, אנחנו עושים את המקסימום על מנת שלילדים שלנו הוא כן יהיה עולם מושלם. ואני מסכימה עם ג´ס - אם כל דבר תחשבי עליו ותשקלי אותו ותעשי חישובים בעד ונגד - לא תצאי מזה, ועד שתחליטי.... אני לא רוצה להגיד שיהיה מאוחר, כי זה בטח לא יקח לך כמה שנים, אבל אם תחושת הבטן שלך והלב שלך (ושל בעלך כמובן) אומרים "כן" - לכו על זה. החששות תמיד היו קיימים, וגם אני בהריון כל הזמן דאגתי, פחות מדברים קולוסיאלים כמו לאיזה עולם אני מביאה אותה, אלא יותר כמו – איך אני אדע לעשות לה אמבטיה, ואיך אני אדע אם יש לה חום, ואיך אני אדע מה מותר לה לאכול, ובאיזה שעה, והאם אני אצליח להניק... וכו´ וכו´. וברגע שהיא נולדה, הכל זרם, משיגים את הידע שזקוקים לו, מקבלים עזרה מהסביבה ומטיפת חלב, ותהליך הגידול הופך להיות נעים, זורם ופשוט כיפי – אלא אם כן זה באופי שלך לדאוג כל הזמן. ובכלל בהורות כלל מאוד חשוב הוא לזרום, ולא ללכת לפי תבנית או תכנית קבועה מראש.

jess ועוד

New member
לידיעה ...

אני בשבוע 35 ועכשיו נשאר לי לספור כמה זמן נשאר ולא כמה עבר ... יותר כיף יותר מתיש יותר איטי...

איזה כיף! אוטוטו!

התיק מוכן? החדר הוזמן? הפרפרים מפרפרים? אמנם החודש האחרון נראה כמו נצח, אבל הבונוס שבסופו, הדובדבן שבקצפת, ההפתעה שממתינה לך... שווה כל שניה של המתנה. אח"כ תשכחי כמה זה עבר לאט... וכמובן - שיהיה בהצלחה ולידה קלה ומהירה!

למעלה