מחשבות על השוק

מצב
הנושא נעול.

א-ר

New member
מחשבות על השוק

מחשבות על השוק לפני כשבוע וחצי השוק(ר) היה ברמת 550 נק` ולא רצה לרדת !! המחזורים היו באיזור ה 300 מ` ומטה וכמעט אף אחד מפעילי השוק לא מכר מניות באופן משמעותי, למה ? כי השוק חזק (אמרו) למה ? כי אין מוכרים אמיתיים בשוק (המשיכו), בקיצור כל אחד קפא במקומו והסתכל על מסכי המגמה או הסופר כוכב שהקרינו את הסרט המשעמם ביותר בעיר. ולזה כנראה כולם חיכו...שיבואו מוכרים גדולים (ורצוי שיהיו זרים כי הם הרי מבינים טוב יותר) ויתן סטירה אחת לשוק המגוחך הזה שנראה כמו הפרצוף של המדינה שלנו (על הפנים). ולאיפה נעלם השוק החזק...אה ?? איפה ה 550 ואיפה אנחנו ? איפה כל הפעילים האימפוטנטים שלא החזיקו טבע כל דרכה למעלה (כי היא הרי יקרה) ופחדו למכור מניות לפני כשבוע וחצי... הם המשיכו להיות אימפוטנטים.... הם הסתכלו על השוק חוטף 5% 1.5% ו 8% בקיצור, שוק ההון הישראלי, השוק שעד לפני כשבועיים היה השוק מס` 2 בעולם שנתן את התשואה הדולרית הגבוהה ביותר מתחילת השנה עשה סלטה בפליק-לק אחורנית לתחילת השנה ואף מתחת. זה שוק מניות קטן, המחזורים מגוחכים (לפחות עד לפני שהורידו לו את המכנסיים) וחצי מהמניות בכלל לא נסחרות ימים. אז עד שלא נראה מחזורים יומיים של כ 600 מליון ש``ח לפחות, כניסה הדרגתית של משקי הבית לשוק המניות (בעיקר באמצעות קרנות הנאמנות ולא לחודש-חודשיים), כניסה של קרנות הפנסיה לשוק ושחרור של אחוזים גבוהים יותר של הסחורה הצפה מצד בעליי העניין - אפשר לאחסן את הגרפים במקום טוב יותר. ואם עוד פעם אני יראה ניתוח טכני (בגלובס או בהארץ) של מניית ת``א 75 דלילה - אני מבטל את המנוי ! (אני פשוט מעדיף לקרוא את דבר אחר בידיעות אחרונות בסופשבוע).

מצב
הנושא נעול.
למעלה