מחשבות על ליל הסדר

מחשבות על ליל הסדר

השנה המשפחה התפצלה
אצלנו יהיו ההורים, חברה בתה ובן זוגה ואורח /ת מגרמניה שהאמצעית הגרילה במגרת חילופי נוער
וכמובן הששה שאנחנו.
אל השולחן יושב נ"ג רפואי אחד, צמחונים ארבעה, שני טבעונים ומה שנשאר אוכלי כל.
התחלתי בשבוע נסיונות קניידלך טבעוני נ"ג,
זה אתגר כי הרוב מתפורר בבישול, או מקבל טעם זר,
אני מקווה שאצליח להגיע למינון מדוייק של קסנטן גאם שלא יורגש בחיך אבל יחזיק את העסק יחד עם קמח תפוחי אדמה וקמח טפיוקה שיהיה גמיש אבל לא גומי וכנראה קמח אורז מלא . תחזיקו לנו אצבעות.

מעבר לזה אני מתכננת תפריט מורכב וצבעוני, יש לנו לא מעט קורנבורים ליד השולחן
וקינוח שווה.

מה אצלכם?
 
ואו, זה באמת אתגר, קניידלך נ"ג טבעוני. בעיקר הנ"ג!

שיהיה בהצלחה!
אצלנו עוד לא ברור כמה נהיה ואיפה. אם אצלי יהיה רק טבעוני, אם אצל אחותי יהיה בעיקר או רק טבעוני.
יהיו מרק ירקות עם קניידלך
"גפילטע" מכרובית אפויים, עם חזרת - בשביל הקטע בעיקר.
תפוחי אדמה יפים לכבוד החג
תחתיות ארטישוק ממולאות - חובה מדי חג
סלטים רבים
משהו עם הרבה שום טרי שתמיד מגיע לקראת החג


במהלך החג גם לזניה ממצות ומצות מגולגלות

בשיעור קרמיקה הכנתי שתי קערות פסח טבעוניות. אחת נשברה בשריפה, לאחרת אני מחכה שתחזור... נראה מה יהיה מצבה!
 
צמות השום הירוק


אולי מרק שום?
ספרי על הגפילטע
במה ממלאה את תחתיות הארטישוק?
 
הגפילטע (אלק) עשויים מתפ"א וכרובית

אף פעם לא סבלתי את המאכל הזה ואני חושבת שטעמתי אולי פעם אחת בחיי אחרי הרבה לחץ. אז הלביבות האפויות האלה הן בעצם מחווה למאכל המסורתי - מבחינת הצורה, הצבע, והמרקם הגרגרי - וגם תירוץ לאכילת הרבה חזרת. לא מזמן מישהו נזף בי בתגובה בבלוג שזה בכלל לא גפילטע! אכן - וטוב שכך! הנה המתכון

תחתיות ארטישוק אני ממלאה כל פעם קצת אחרת, אבל בגדול זה תערובת של אגוזים כלשהם עם פטריות ועשבי תיבול. מתה על זה! כשנשאר עודף מלית, ותמיד נשאר, אני משתמשת בה לפאי גינה (בין שכבות של מחית תפ"א) או למצות מגולגלות.

אני קונה כמויות עצומות עצומות של שום טרי ומקפיאה - אם הוא ממש טרי, אפשר לטחון בלי לקלף, כי הקליפה ממש עדינה, להוסיף קצת מלח ושמן ולהקפיא טחון. אני תמיד מקפיאה גם שיניים שלמות, מפורקות מהראש. לא מזמן נגמרה לי הכמות שהקפאתי בשנה שעברה, וזאת בגלל שבחג עצמו הייתי נדיבה וחילקתי לכל המשפחה
מרק שום זה רעיון מעולה.

 

RSPA

New member
הצעה לגבי הקניידלך הטבעוניים נ"ג

נסי להשתמש בכוסמת ירוקה - מושרית ללילה במים מסוננת וטחונה במעבד מזון עד כדי ממרח - כחומר גלם מעצב/ממצב/ מדביק.
הרעיון אינו שלי אלא של אבא גיל הידוע. הוא אפילו פרסם מתכון לענייננו.
[URL]http://tinyurl.com/pnpge5a[/URL]

בהצלחה !
 

AnatShemer

New member
הצעה לגבי הקניידאלאך

אני צליאקיסטית 15 שנים (אם כי גלוטן הוא היום המרכיב הכי פחות בעייתי ברשימת המרכיבים שאין לי אפשרות לאכול...) ובתור שכזו אני מציעה לך - תכיני מרק נפלא, תכיני קניידאלאך (טבעוניים) לצד המרק, ואני בטוחה שהצליאקיסט יהנה מהפסח גם בלי 4 קניידאלאך בצלחתו.
ככה זה בכל אופן אצלי. אולי גם אצלו?
 
התפרצת לדלת פתוחה

מבחינתו
הוא לא צריך כלום- לא עוגות, לא לחם, לא מאכלים מותאמים...קיבוצניק מהזן העתיק מחונך לצניעות ועבודה קשה

זו אני! אני שרוצה לטפל בו , לפנק, להכין שיהיה מגוון ועשיר וסימבולי והכל.

אבל אולי אם נסיונותי לא יעלו יפה- אנהג כעצתך, אבל אז אין צורך במרק כי זה החלק הפחות חביב עליו בסעודה.
למרות שאולי השנה מרק כתום , חריף מתקתק עם קארי וחלב קוקוס, כוסברה ופתותי קוקוס...נראה

תודה על ההתיחסות בכל מקרה
 
אתה פשוט גאון


שכחתי מאלה לגמרי והיתה תקופה שהיו אוכלים אצלנו לפחות פעם בשבוע ברטבים משתנים, הרבה לפני עידן הצליאק...

תודה!
 

ella100

New member
תודה גם ממני (לך וליוספה)


הרעיון מאד מאד מוצא חן בעיניי.
אנסה ברגע שיהיה לי קמח אורז.
 

ladybug6

New member
מרגיש כאילו פסח עוד רחוק שנות אור

אני אפילו לא יודעת עדיין עם איזה צד אנחנו נהיה השנה.
בכל מקרה אני בטח אכין קניידלך טבעוניים וקינוח טבעוני כלשהו. מתקשה להאמין שאצליח להכין יותר מזה, אבל אם כן, זה יהיה מתואם עם מי שנתארח אצלו, ובטח במילא יסתכם באיזה סלט או משהו קליל..
ודווקא נורא מתחשק לי לבשל
 
השאלה היא... אם יש להשיג עם כשרות לפסח

קצת כמו הקינואה. קינואה לא אכפת לי, כי אני לא ממש אוהבת.
בכ״א זה לא דגן, כמובן, אבל יש מוצרים שאי אפשר להשיג עם ה״חותמת״ של כשרות לפסח.
 
למעלה