מחשבות על פוסט דוק

zehava d

New member
מחשבות על פוסט דוק

אני מתכוונת לסיים את הדוקטורט שלי עד אוקטובר, ומתחילה לחשוב - באיחור אופנתי - מה יהיה איתי בשנה הבאה. רציתי לשמוע קצת מחכמי הפורום. האם מאוחר מדי לחפש פוסט לשנה הבאה? מה האופציות כאן בארץ? אני כותבת במשפטים, אבל אשמח לגוון קצת במדעי הרוח ( או מדעי החברה בכיוונים לא אמפירים). נושא המחקר בדוקטורט בהחלט מתכתב עם תחומים שונים. כיוון שאני נמצאת כרגע בסמסטר מחקר בחו"ל, לעשות פוסט בחו"ל זה לא ממש אופציה מבחינתי, אחרי שטרטרתי את הבעל. בקיצור, אם יש רעיונות מה ניתן לעשות בשנה הבאה, והאם יש משהו רלבנטי שניתן להגיש עדיין, אשמח לקבל רעיונות, למשל, אם אתם יודעים על מרכזים מסוימים שיש בהן אופציות. אני די גמישה ופתוחה לשמוע רעיונות. תודה!

tulkin

New member
אני לא אחד מחכמי הפורום

אבל אני חושב שאם תגידי באיזה תחום את מחפשת זה יעזור לאנשים לעזור לך. חוץ מזה לא הבנתי אם חו"ל זה מחוץ לתחום או לא... זה שאת כרגע בחו"ל נשמע לי רק הופך את אופציית חו"ל לסבירה יותר (כי לא צריך לעבור שוב פעם...)... אבל כמו שאמרתי, אני לא ממש מחכמי הפורום כאן, אז סביר שפספסתי משהו.

אז שני דברים בנדון:

1. את יכולה להיכנס לסרגל הכלים של הפורום ולגלות בשאלות הנפוצות מספר שאלות ודיונים שכבר עסקו כאן בעניין הפוסט דוק, ואולי זה ייתן לך קצת יותר כלים וידע 2. יש עכשיו בדיוק זמן מתאים למלגות קרייטמן לפוסט בב"ש. אם זה רלוונטי, אני מניחה שהלילה (ב"נ) אכניס את הקישורים המעולים ששלחה לי יעל אפריל למלגות הללו. הן בהחלט שוות, וזה בדיוק הרגע המתאים... מעבר לזה, כמו שאמר טולקין- קצת יות רפרטים על - מה את רוצה ללמוד, ואיך את רואה את התחום שלמדת מתקשר לדברים אחרים יוכל לעזור לחבר'ה כאן להיות יותק קונסטרוקטיביים.

תיקון

הדד-ליין לפוסט כבר עבר. אאל"ט, אפילו הודיעו כבר למי שהתקבל. מה שעדיין פתוח הוא המועד לדוקטורנטים, שהשנה נדחה בחודשיים. אני חושבת שלרוב המלגות לפוסט מועד הגשת הבקשה לשנה הבאה עבר כבר. אבל אם יש לך כיוון ברור, כדאי להיפגש עם פרופ' מהתחום ולשאול מה יש להם להציע. לפעמים תקציבי מחקר אישיים יכולים לספק פוסט לא רע.

אוי, בלבלתי? סליחה../images/Emo9.gif

זה מה שקורה כשקוראים מסרים ומעדכנים קישורים בשלוש בלילה.....

mummy

New member
לשנה הבאה כבר קצת מאוחר מדי

אמנם אני לא במשפטים אבל במדעי החברה, רוב המלגות הגדולות תאריכי היעד שלהם היו בינואר פברואר, ועוד מעט כבר יהיו תשובות (מאי בד"כ). בת"א היו שתי מלגות שהמועד האחרון שלהן היה במרץ. מלגות קרייטמן בב"ש היה גם בינואר למיטב ידיעתי, ולפי מה שאני יודעת מדובר במילגה מאד תחרותית שמאד קשה לקבל אותה (צריך לפחות שניים שלושה פרסומים בכתבי עת מחו"ל). ליידי דיוויס בירושלים, גם היה בפברואר נדמה לי. בחיפה אין לי מושג. אם את קשורה איכשהו למגדר, עד סוף החודש אפשר להגיש בבר אילן בתכנית ללימודי מיגדר. אבל גם שם, יש המון מועמדות ומקום אחד בלבד. במרכז לייפר בירושלים, היום המועד האחרון להגשת המועמדות לפוסט לשנה הבאה... אני מניחה שאני לא מעודדת אותך. אה, ויש גם פוסט בון ליר, נדמה לי שעד סוף החודש אפשר להגיש, שזה עוד שלושה ימים, אבל גם שם מדובר בתחרות גדולה מאד. בגדול, ולצערי, הדרך היחידה ללמוד על המלגות האלו היא מאנשים שנמצאים בתחום. אין איזה מקום שבו הכל מרוכז. ולא תמיד הכל מפורסם באופן מאד מאסיבי ככה שאם אין נגישות למקומות הנכונים מאד קל לפספס. אפשר לנסות לעשות סקירה תקופתיתי באתרים של האוניברסיטאות ומרכזי המחקר. אפשר לנסות לפנות לכל מיני מכוני מחקר בתוך אוניברסיטאות שקשורים לתחומי המחקר שלך ופשוט לשאול האם יש להם מלגת פוסט, מתי היא מתפרסמת ולבקש שיוסיפו אותך לרשימת התפוצה. ובעיקר לשאול אנשים, מרצים, חוקרים, עמיתים מהתחום על מה הם יודעים על זה. ולסיום - הנה משהו ממש מעודד - אם את מתכוונת להגיש רק באוקטובר, ממילא לא היית יכולה לקבל אף פוסט לשנה הבאה. את חייבת להיות בעלת דוקטורט מאושר כשהפוסט מתחיל. זה אומר שאפשר להגיש מועמדות חצי שנה קודם אם הגשת את הדוקטורט לשיפוט אבל הוא חייב להיות מאושר במהלך הזמן הזה. אחרת גם אם קיבלו אותך, אבל לא אישרו לך את הדוקטורט אז את לא יכולה לקבל את הכסף של הפוסט ברוב המקרים. כלומר, אין לך מה להתבאס יתר על המידה, נשמע שזה ממילא מוקדם מדי בשבילך
ולהפך אפילו כשיגיעו הרגע להגיש לשנה שאחכ כבר תוכלי להיות לגמרי מרושתת על כל המקומות והאפשרויות... בהצלחה!

zehava d

New member
תודה על התגובות של כולם

אין ספק שהתעוררתי מאוחר, אבל ראיתי שיש מקומות שכן מאפשרים להגיש אם הגשת את הדוקטורט לפני תחילת הפוסט והוא מאושר במהלכו. וגם - לא הצלחתי למצוא את הפוסט של ון ליר. אפשר לשים לי בבקשה קישור?? תודה!! והתחומים שהמחקריכול להיות קשור אליהם: מוות, זקנה, משפחה ויחסים משפחתיים, תרבות, קניין.

mummy

New member
באתר של ון ליר יש חלונית של מידע רץ

זה אמור להופיע שם. נדמה לי שהדד ליין הוא עד סוף החודש הזה.

I Was Hoping

New member
../images/Emo45.gif עד לראשון במאי

ואכן מדובר במלגה יפה. הייתי מביאה את ההודעה הנה, אך מדובר ב-pdf מהסוג שלא מאפשר.

למעלה