מחשבות על פרופורציות
כל פעם מחדש אני חושבת לעצמי כמה שהכל יחסי, וכמה שאפילו אני נופלת בזה. סיטואציה א: לחבר יש יום הולדת, הוא הזמין את כולנו למפגש באיזה פאב-מסעדה בשרי שאני לא מכירה. המלצר ניגש עם תפריט שבו יש מינימום הזמנה, וגם אם לא היה, הפריט הכי זול בתפריט (שוופס 250 מ"ל (!)) עולה 14 שח, וזה לא כולל טיפ... אוכל? המנות מתחילות ב45 שח (לספגטי או סלט) ומשם, השמים הם הגבול. מזמינה? כמו גדולה מזמינה, זה חלק מהיציאה, כולם מזמינים, המלצר מציק, יש מינימום הזמנה, אחרי טיפ מגיעים בקלות ל70 שח ליחיד. ואגב, ממש לא ממליצה על המקום, האוכל ממש לא משהו. סיטואציה ב: אני בסופר, עוברת ליד האישה הנחמדה שנותנת לטעום דגני בוקר שאני לא מכירה. טועמת ומתאהבת, פשוט מושלם לי, ניגשת למדף, ו... חוטפת התקף לב, על קופסא קטנטנה של 350 גרם הם גובים 25 שח. במחיר כזה אני מעדיפה לחזור לדגני בוקר הרגילים שלי (20 שח ל500 גרם) ולוותר על ההתמכרות החדשה הזו. יושבת בערב בפאב-מסעדה ושואלת את עצמי- איך יכול להיות שה25 שח בבוקר נראו לי יקרים מידי עבור משהו שממש אהבתי, וויתרתי עליו, בעוד שבשביל איזו מנה בודדת של ספגטי (שאני מכינה בבית ב10 שח גג גג גג למשפחה שלמה) אני מוציאה עכשיו 50 שח ועוד מחייכת?! וזה לא משהו חד פעמי. עם כל הדיבורים על המיתון, עדיין בתי הקפה, הפאבים והמסעדות מלאים, עדיין מנת ספגטי ב45 שח זה סטנדרט, סלט ב38 שח יחשב סביר בהחלט (כל קניות הירקות שלי לשבוע בשוק לא מגיעים ל38 שח). ועדיין להוא יהיה יום הולדת, וההם יעשו מפגש פורום, וההיא תתעקש שכבר המון זמן לא הסכמתי לצאת איתה לבית קפה, ההם יגידו שהם המון זמן לא יצאו כבר לאיזה פאב טוב וכך הלאה.... ואני חושבת על האבסורד, שמצד אחד עוגה ב20 שח תראה לי ממש זולה בבית הקפה, גם כשמדובר בריבוע קטנטן. אבל ממש יקרה כשיהיה מדובר על פס של 10 ס"מ ארוז בקופסת פלסטיק שקופה בסופר. וכן, יתכן אפילו שמדובר באותה עוגה ממש... מה אתם חושבים?
כל פעם מחדש אני חושבת לעצמי כמה שהכל יחסי, וכמה שאפילו אני נופלת בזה. סיטואציה א: לחבר יש יום הולדת, הוא הזמין את כולנו למפגש באיזה פאב-מסעדה בשרי שאני לא מכירה. המלצר ניגש עם תפריט שבו יש מינימום הזמנה, וגם אם לא היה, הפריט הכי זול בתפריט (שוופס 250 מ"ל (!)) עולה 14 שח, וזה לא כולל טיפ... אוכל? המנות מתחילות ב45 שח (לספגטי או סלט) ומשם, השמים הם הגבול. מזמינה? כמו גדולה מזמינה, זה חלק מהיציאה, כולם מזמינים, המלצר מציק, יש מינימום הזמנה, אחרי טיפ מגיעים בקלות ל70 שח ליחיד. ואגב, ממש לא ממליצה על המקום, האוכל ממש לא משהו. סיטואציה ב: אני בסופר, עוברת ליד האישה הנחמדה שנותנת לטעום דגני בוקר שאני לא מכירה. טועמת ומתאהבת, פשוט מושלם לי, ניגשת למדף, ו... חוטפת התקף לב, על קופסא קטנטנה של 350 גרם הם גובים 25 שח. במחיר כזה אני מעדיפה לחזור לדגני בוקר הרגילים שלי (20 שח ל500 גרם) ולוותר על ההתמכרות החדשה הזו. יושבת בערב בפאב-מסעדה ושואלת את עצמי- איך יכול להיות שה25 שח בבוקר נראו לי יקרים מידי עבור משהו שממש אהבתי, וויתרתי עליו, בעוד שבשביל איזו מנה בודדת של ספגטי (שאני מכינה בבית ב10 שח גג גג גג למשפחה שלמה) אני מוציאה עכשיו 50 שח ועוד מחייכת?! וזה לא משהו חד פעמי. עם כל הדיבורים על המיתון, עדיין בתי הקפה, הפאבים והמסעדות מלאים, עדיין מנת ספגטי ב45 שח זה סטנדרט, סלט ב38 שח יחשב סביר בהחלט (כל קניות הירקות שלי לשבוע בשוק לא מגיעים ל38 שח). ועדיין להוא יהיה יום הולדת, וההם יעשו מפגש פורום, וההיא תתעקש שכבר המון זמן לא הסכמתי לצאת איתה לבית קפה, ההם יגידו שהם המון זמן לא יצאו כבר לאיזה פאב טוב וכך הלאה.... ואני חושבת על האבסורד, שמצד אחד עוגה ב20 שח תראה לי ממש זולה בבית הקפה, גם כשמדובר בריבוע קטנטן. אבל ממש יקרה כשיהיה מדובר על פס של 10 ס"מ ארוז בקופסת פלסטיק שקופה בסופר. וכן, יתכן אפילו שמדובר באותה עוגה ממש... מה אתם חושבים?