מחשבות רוחניות, אורח חיים

ישפה

New member
מחשבות רוחניות, אורח חיים

אני רוצה להיות מאוד זהירה במילותיי תמיד אומרים שלכל דבר יש גם צד נפשי וגם צד פיסי בייחוד כשזה נוגע במחלות ובייחוד לגבי סרטן הייתי רוצה לדעת האם מישהו מכם יכול להצביע על מה שתרם להופעת הסרטן במישור הרוחני והנפשי ? בעיות משפחתיות חברתיות, אישיות, אי מיצוי עצמי או כל דבר אחר שאתם מעלים על דעתכם

אחשל

New member
מבחינתי...

שתי ה"הופעות" של הסרטן בחיי, היו אך ורק על בסיס נפשי-רוחני. בשתי הפעמים בהן חליתי (בהפרש של 9 שנים בינהן...), הסרטן הופיע בעקבות מצב של לחץ ומצוקה קיצוניים, שהתבטאו באופן שהכי קל להגדירו במשפט מאוד נפוץ: "אכלתי את עצמי מבפנים"... ובמקרה של הסרטן - זה בא ממש לידי ביטוי פיזי-רפואי... כלומר - במקום להתמודד עם הבעיות, לפתוח אותן על השולחן, פשוט ספגתי את הכל פנימה, דחסתי את זה עוד ועוד ועוד..., מכירים את התחושה הזו, של גוש שיושב בבטן? אז אצלי זה הפך להיות גוש אמיתי
... ניר

ס ו ז נ ה

New member
ניר, לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר

כבר ביררנו פה פעם, מזמן, את העניין הזה. זוכרים? הרוב הגדול של החולים שהכרתי, לא התפלאו כלל לגלות את הסרטן בעיתוי המסוים הזה דווקא. הפליאה היתה בדרכ על הסרטן עצמו. על ההלם הזה כששמענו מפי הרופא את האבחנה לראשונה. היום אני מקפידה על עבודה רוחנית יומיומית (לא דתית, אגב) ובאמצעותה משתדלת להמנע ממצבים של "לחץ ומצוקה קיצוניים" כמו שהגדיר אותם אחשל אגב, אחשלי, לא ענית לי באיזו שעה הקונצרט..

מצטרפת למילותיו של אחשל...

ברור לי גם, שעשיתי את זה לעצמי... אני מצטערת אם אני נשמעת קיצונית משהו... זה לא כדי לפגוע באיש, רק כדי להבהיר את עצמי לעצמי - לדעתי, זה היה נסיון ההתאבדות שלי... גם אני עושה רבות כדי להעלות את עצמי על דרך המלך במישור הרוחני, לא הדתי, בשביל להצליח להמיס אותו. ישפה, מה גרם לך לשאול את זה? האם את מקורבת למחלה בדרך כלשהי? אור ואהבה. אילת.

ישפה

New member
תקופה קשה

אני עוברת תקופה מאוד קשה מבחינה משפחתית עוד שיא בנק´ השפל הרבות, ואכן שמעתי שתקופות קשות בעיקר על רקע בעיות משפחתיות מעלות את האפשרות לחלות בסרטן מצד אחד אני חוששת ויודעת ומרגישה שאני אוכלת את עצמי מבפנים ומצד שני אולי באיזשהו מקום בתת מודע שלי אני רוצה את זה? וזה מה שמפחיד כ"כ אבל אני אומרת עברתי המון תקופות מאוד קשות כאלו הנשמה שלי מצולקת לחלוטין ואף לא פעם אחת הבריאות שלי נפגעה מכך

ס ו ז נ ה

New member
ישפה יקרה

טוב שאת ערה להשפעות הגופניות שעלולות לצמוח מתוך שפל נפשי אגב, אני לא משייכת את השפל הזה לתחום המשפחתי דווקא אלא לסביבה שלנו בכלל אבל תנסי לנצל את המודעות ואת הנכונות שלך לשפר את המצב, אולי בדרך רוחנית כשלהיא באמצעות יוגה, מדיטציה, חשיבה חיובית, קבוצות תמיכה, כתיבה יוצרת, אמנות אחרת או כל דבר שמאפשר לנפש שלך להשתחרר בתוכך, להרגע, להגיע לשלווה, לשפיות ולאושר אל תאכלי את עצמך מבפנים. זה לא עושה טוב לפנים ולא לחוץ זה שעברת תקופות קשות ושרדת אותם, עדיין לא מחסן אותך, לצערי, מפני העתיד לבוא. יהיה מה שיהיה תנסי לעשות כל יום שלך לכזה ששווה לחיות אותו, בדרך שלך, שמתאימה ומיוחדת לך תהני מהדברים הקטנים, הפשוטים, שנמצאים סביבנו כל הזמן, ואנו נוטים לקבל אותם כמובנים מאליהם זריחה, שמיים מעוננים, קרן שמש, שקיעה, ירח, כוכבים פרח, נוף, חיוך, חיבוק, צחוק, אהבה, ספר טוב, שיר יפה, כוס קפה את יכולה להמשיך את הרשימה שלך. אין סוף לדברים שיכולים לגרום לך אושר תחשבי על אחד מהם לפני השינה ותגידי תודה על היותו זה ישפר את ההרגשה שלך, ולו לאותו רגע ו.. תמשיכי לבוא

ישפה

New member
תודה רבה על מילותייך

המילים הנבונות והיפות שכתבת חיממו את ליבי. קשה מאוד להירגע קשה עוד יותר לשמוח ולהודות על הדברים החיוביים ולנסות להתמקד בהם... כנראה שיש לי עוד הרבה מה ללמוד וכל החיים לפני. בכל אופן תודה על דברייך ותודה לכל התגובות שקיבלתי.

מצטרף לכל מה שנכתב בלב שלם

יש קשר הדוק בין הנפש לגוף, שימחה, אופטימיות, מחשבות טובות, אהבה, מרפאות ומחזקות את הגוף. זה לא חדש ונכתב על זה המון. מה שיפה בכל הענין, שאף פעם לא מאוחר תמיד, בכל נקודה בזמן בה אני נמצא אני יכול להחליט להיות מאושר, שמח, אוהב, אופטימי. גם במצבים מאוד קשים לכעורה, יש אפשרות לראות ולקחת את החלק הטוב שבסיטואציה. מי שמחליט זה אני ומתי אני מחליט, עכשיו. אלו דברים פשוטים שכל אחד ואחת יכול לעשות ולא הייתי קורא לזה רוחניות רוחניות נשמע נשגב ומרוחק וזה בעצם לא...

rubber duck

New member
חשוב להדגיש דבר אחד

והוא שהנושא לא נבדק מחקרית לעומקו אבל וזה אבל מאד גדול גם לדעתי וגם לדעת רבים וטובים ממני
הסרטן מופיע לרוב במהלך או אחרי תקופה קשה אם זה מתח או לחץ ולפעמים גם דברים אחרים כמו חוסר רוחני או חוסר תמיכתי כלשהו לדעתי זהו מסר מהגוף הפיזי לגוף הרוחני שלנו על חסר מסוים ועל צורך בשינוי ובהליכה קדימה שרון

למעלה