מחשבות שלכם על הסדר הפסקת האש

מחשבות שלכם על הסדר הפסקת האש

המתגבש ואמור להגיע להצבעה מחר במועצת הביטחון. לדעתי, כללי מידיי, חלקי מידיי ובאופן כללי לא מספק, לא מבטיח ביטחון לאורך רב, לא "חונק" את החיזבאללה, מלא חורים ממש כמו גבינה שוויצרית. - יונפ"יל מחוזק? מה זה אומר? הגדלת חבורת האימפוטנטים?, יותר מאותו הדבר (יותר כלום), מה יהיה ההרכב?, מה יהיה כוחו? עד כמה הוא יהיה חמוש? מה יהיו סמכויותיו? היכן יתמקם?, כל זה לא ברור, צריך כאן משהו בסדר גודל וכוח כמו של נאט"ו שהיתה ביגוסלביה לשעבר, לא רק צרפתים (מתי הם ניצחו עימות או מלחמה? חוץ מבאפריקה או בימי נפוליאון), הכוח צריך להיות מוגדר ככוח פעיל, לא כוח משקיף, כוח שיפעל כנגד מה שישאר מהחיזבאללה ולא יתן לו להתפתח, נכון זה יחשב "כיבוש", אז שיחשב... לגבי סדר גודל, הוא חייב להיות מקביל בגודלו לצבא הלבנוני, שחלק גדול ממנו מורכב משיעים שברור שנאמנותם היא לאירן וחיזבאללה, לא לשקט של היהודים. מיקום: לא רק בדרום לבנון אלא גם לכל אורך הגבול בין לבנון לסוריה, להבטיח שלא יהיו עוד הברחות ואספקה של נשק לחיזבאללה. בלי "מגנון לפיקוח", אין כאן על מה לפקח ועל מה להשקיף, החיזבאללה הוא אירגון קיים וישאר כזה, הוא דינמי והוא ינסה להתחמש מחדש כאשר אירן וסוריה ינסו להמשיך לחמש אותו. לגבי "סעיף 7", זה ברור לחלוטין, לא רק "סמכות" לפעול אלא לדאוג שבאמת יפעל, תהיה לו עבודה, אם הוא לא יעבוד זה אומר שהוא מעלים עין, החיזבאללה לא ישב בשקט, אנחנו לא סיימנו את העובדה, העבודה לא הסתיימה והמשכה יהיה צריך להעשות על ידי אותו כוח בינלאומי. - מה עם החיזבאללה? מדובר על שטח מפורז עד הליטני, אני לא מבין, אי אפשר להיות יותר ספציפי?, ולמה רק עד הליטני? זה עדיין קרוב מידיי, בכל מקרה אין שם התייחסות ספציפית לפינוי מוחלט של החיזבאללה מהשטח עד הזהרני, מוצבים, נשק, משגרים, הכל. המטרה היא שהוא יפסיק להיות איום, כלומר שגם אם ירצה, גם אם נגיד יהיה הכי צודק בעולם ונגיד תהיה לו סיבה אמיתית לתקוף אותנו, הוא לא יוכל. - החיילים חטופים, לא למשא ומתן, לקבל אותם חזרה ללא תנאי, ללא הבטחות שלנו וללא מחוות שלנו, הם נחטפו משטח שלנו וככה הם גם יחזרו. - סעיף שמבטיח שאם החיזבאללה חוזר לפעול, מכל סיבה, ישראל תוכל לטפל בו בעצמה והכוח הבינלאומי ייתחייב לעזור ולהלחם לצד ישראל, לא רק לפעול אלא לחימה עד לפירוק מוחלט של החיזבאללה. בסופו של דבר על ההסכם לכסות על כל אפשרות, כל אפשרות של איום על ידי החיזבאללה. ההסכם הזה רע ורעוע, אם נסכים לו ונחתום עליו המלחמה הבאה מול החיזבאללה היא רק עיניין של זמן והמחיר יהיה הרבה יותר גבוהה, לדעתי עלינו לדחות אותו ולדרוש שיהיה בו מקצה שיפורים רציני. -

elii1988

New member
עזוב הפסקת אש, השאלה המרכזית היא,

כמה זמן נותר לישראל להתקיים עד שיגיע החורבן או השואה השניה? כמה זמן נשאר לי ולשאר אזרחי ישראל לחיות?

WolfRiver

New member
ישראל היא חזקה

ישראל היא חזקה.. שואה שנייה לא בדורנו

gkeidar

New member
גם אני יודע (קצת) לחשוב בכתב

מבקר כאן פעם ראשונה (משתתף שגרתי בפורום בורסה ושק ההון) אני מהמר שהכל לדעתי דיבורים שלא יובילו (כרגע) להסכם שימומש (ישראל וארה''ב לא מעונינות וצה''ל צריך זמן להתארגן כמו שצריך) אז מדברים... צה''ל נכנס בשלב מסוים אחרי שהגיע לכדי התארגנות משביעת רצון וסוגר ענין (בגדול) ובתירוץ שהמדינה אינה יכולה יותר לעמוד בפרץ... או, במקרה וגובש הסכם כלשהוא שמשקף אפילו חלקית פתרון בר-יישום, בטענה מלוות שיעול יבש ש... הנה החיזבללה כבר עשה משהוא שאינו עולה בקנה אחד עם ההסכם וחבל''ז. נ.ב.: הממשל הצרפתי נבזה, שפל, כפוי טובה לישראל (בעוכריו ובכפייה) בגינה של התלות באיראן ובמדינות ערב עתירות הדלק; ולכן ובשל כך, מובל על-ידן באף. הרוסי (פוטין) מדאיג אותי.

WolfRiver

New member
פוטין מדאיג את המערב

פוטין מדאיג את המערב, הרצון או התשוקה שלו להחזיר את רוסיה לימיה הגדולים כמעצמה וליצור מערכת בינלאומית דו-קוטבית, גורמת להרבה אנשים במערב כאב ראש, רוסיה תומכת אוטומטי במי מתנגדת, מפה יוצא שתמיכתה של רוסיה באיראן היא לא אידאלוגית או אפילו כספית, אלא פשוט ניסיון ליצור מערכת בינלאומית חדשה.. בעניין המלחמה בלבנון, אני מעריך שהעניין יסתיים בהסכם מדיני כזה או אחר, אבל האקשן האמיתי יהיה אחרי המלחמה.. אני צופה מלחמת גנרלים, עריפת ראשים במערכת הפוליטית והרבה והרבה וועדות חקירה...

gkeidar

New member
../images/Emo18.gifפוטין מדאיג בעיקר את פוטין

התשוקה של פוטין היא להעצים ולפאר את פוטין. חו''מ, לרוסיה אין הסטוריה של מדינה שצועדת בסך. רוסיה מדינה גדולה (בשטח, תושבים וקדמה טכנולוגית) ותמיד היה לה דאווין מנופח (כמו לארה''ב, כמו לכולנו). פוטין רוצה רקוגנישין (הכרה). רוצה להיות מלך הכתה במקום בוש. צריך לנסות לא לכעוס עליו, כי כמעט כל אחד רוצה להיות מלך. אבל לא כל אחד יכול לעשות מה שפוטין יכול לעשות. אני מודאז מזה שפוטין לא תומך בהלך רוחה של ארה''ב ולא צועד בתום ובתלם כמו טוני בלייר (UK) ור''מ אוסטרליה למשל. יש ממנו ריח מבאיש של צורס (צרות). פוטין לא יכול להיות מלך הכתה במערב ובינינו גם לא מלך הכתה בעולם האפל (איראן, ארצות ערב, וכו'). אבל שם, בצד האפל, יש לו יותר סיכוי להתקדם בסולם ההערצה, כאחד שתומך ומספק לצד האפל את הסחורה (כשצריך). הוא פועל מתוך יצרים של זאב בודד. הוא לא מערבניק, הוא לא ערבי (מוסלמי) והוא לא אסיאתי ולא מענין את האסיאתים. הוא גם לא לטיני. הוא אמנם לבן, אבל בטח שלא REDNECK, לא יהודי ולא פורצתי (סליחה, צרפתי). הוא זאב לבן עם שיניים חדות וחזקות שמהלך על ביצים. קומבינציה מורטת עצבים. טיפוס שהתמונה שלו מופיעה במילון לצד המונח 'כבדהו וחשדהו' ולדעתי יש לשנות את סדר המילים ל'חשדהו וכבדהו'.

זה הכל? אין לכם דיעה?

גל לדעתי הוא לא יעבור בסופו של דבר אלא רק אם ישראל תתקפל ותתפשר על הביטחון שלה. גם ככה הוא מאד עלוב, ההסדר שחיזבאללה ולבנון בעדם הוא עוד יותר עלוב. בכל מקרה, צריך להיות כלל, מה שהחיזבאללה בעד, אנחנו צריכים להיות נגד, הם יבואו אלינו, לא אנחנו אליהם.

a e q u i t a s

New member
עדיף כבר הפסקת אש..

במספר נקודות, אני חושב שהסדר הפסקת אש הוא חשוב, ישראל מפסידה במלחמה הרבה בגלל ניהול לקוי ופופליסטי של המשבר על ידי ראש הממשלה, אבל צריכים להתסכל קדימה והדבר החשוב ביותר כרגע הוא פירוז המרחב שמדרום לליאטני, שיחרור השבויים הישראלים ולא בהשוואה או כתוצאה משיחרור אסירים. אבל התמונה הגדולה יותר, היא שהרבה אנשים בעולם, הרימו גבה לנוכח ההפסד או חוסר היכולת לפרוץ קדימה, הפסד של ישראל יעלה לנו הרבה מאוד, מלכתיכלה המבצע הצבאי הזה נועד לשקם את כוח הרתעה הישראלית, דבר שלא רק חיזק, אלא שחק עד דק את מה שנשאר. המחדלים הם עצומים... אבל מחיר המחדל, תמכתי בפריצה קרקעית מאסיבית בימים הראשונים, אבל עכשיו לנוכח הזמן הרב שעבר ואפס המעשה... עדיף כבר הפסקת אש.

נראה לך שהפסד הוא אופציה

שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו, ככה כבר עכשיו להרים ידיים? אתה יודע, לא הכל נגמר ולא הכל אבוד. פשלות?, בכל מלחמה יש פשלות, הרבה מאד פשלות, כל מלחמת יום כיפור היתה פשלה אחת גדולה, אז? היינו צריכים להשלים איתה ובכל זאת לנצח, אז הוצאנו את המיטב מהסיטואציה הגרועה שהכנסו את עצמינו אליה, נצחון במחיר כבד, כאן כנראה התוצאה תהיה דומה, נצחון הוא חובה, אין ברירה, על 6 השנים שבהם הם התחמשו אנחנו משלמים בדם והרבה, על טעויות משלמים. אני כאמור מסתכל על הסעיפים במיקרוסקופ, ואכן כמו שכתבתי קודם הם מאד מאד חסרים, זה הסכם רע, רע מאד, אני מבין שהוא אמור לרצות גם את לבנון, אך כאן בא העיניין הצבאי, הצלחות שם יביאו את הצד הלבנוני להסכים לתנאים שהם הכרחיים לנו. הפסקת אש שלא משנה את המצב היא חסרת ערך, היא הדבר הכי גרוע שיכול להיות ואחריה זה רק עיניין של זמן עד המלחמה הבאה ומחיר שם יהיה הרבה יותר גרוע.

a e q u i t a s

New member
אני לא מדבר על פשאלות

אני מדבר על מחדלים שפגעו בביטחונה של המדינה ועלו בחיים של אזרחים.. על כיסויי תחת של ראש הממשלה, בכך שפתאום התחיל להתייעץ בכאילו עם מופז, על זה שאלוף אודי אדם (שאני מכיר אותו ברמה האישית, אדם הוא טיפוס בלתי נסבל) אבל ההדחה שלו כיסוי תחת של הרמטכ"ל חלוץ.. סך הכל אלוף אדם הוא קבלן של החלטות הממשלה והמטה הכללי, על מחדלי המודיעין האסטרטגי של אמ"ן חמ"ן וחוסר במתן התראה (אחרי לפני המלחמה שמענו כל פעם שחיזבאללה בונה, מעצים מגדיל), רוב המודיעין בזירה הלבנונית הם בנות יותר מ6 שנים, כך שרבים מהמטרות שנבחרו כלל לא היו רלוונטיות, על פי רונן ברגמן - גם הזירה הלבנונית הוזנחה בפיקוד המודיעין הצבאי, חטיפה לאחר חטיפה, מחדל מבצעי של טיל חוף - ים C802 שפגע באונית חיל הים "חנית", העורף? שכחנו את העורף? 5 שבועות אנשים במקלטים, הממשלה נמנעת מלהכריז על מצב חירום גם עכשיו, כל האזרחי הצפון מקבלים עזרה מעמתות פרטיות, הזיגזג בין תהליך מדיני לצבאי כך שיצא מצב שלא התהליך המדיני מוצה ולא המהלך הצבאי... אין שגיאה שראש הממשלה לא ביצע במהלך החודש האחרון, הימר על מהלך אוירי, התמהה במהלך קרקעי לא הוציא תוכנית מקורית שצה"ל הכין מבעוד מועד, שיתה נועזת, נכונה וטובה... אני אצטט אחד הכתבות שקראתי בעניין אי אפשר לקבור 120 ישראלים בבתי העלמין, להושיב מיליון ישראלים במשך חודש ימים במקלטים, לשחוק עד דק את כוח ההרתעה, לקרב עד מאוד את המלחמה הבאה - ואז לומר: אופס, טעות, לא על זה חשבתי. לא לכך היתה הכוונה. העבר לי את הסיגר... במקרה הזה אין הרבה מה לעשות, עדיף הפסד צורב מאשר הפסד טוטאלי... וכן לכל הפסד יש את המחיר, והמחיר ששילמו הוא עלייתה המחודשת של הטרור הפלסטיני, האיראני וכמובן של החיזבאללה והמושג "צה"ל בין הצבאות החזקים ויצירתיים בעולם - כבר לא יהיה נכון, ולא רק הישראלים, ואוכלסית העולם רואה את זה, אלא גם חמור מכך, גם אויבנו.

a e q u i t a s

New member
ועוד נקודה ששכחתי לציין

במשך 4 שבועות, העולם כולו שתק ונתן לישראל לבצע כל מה שהיא חשבה לנכון, על מנת לרדד את היכולות של החיזבאללה, כי גם ממשלות העולם הבינו את גודל השעה והבעיה... אפילו כפר קאנה לא גרם לאיזשהו שינוי משמעותי בעמדות רבים ממדינות העולם, כולל כאלה של מדינות ערב, אבל ישראל, אולמרט פישל... בגלל הפשאלות, מחדלים או סתם איפטנטיות של צה"ל או הממשלה, העולם התחיל לחשוב שאין אפשרות של ממש לפרק את החיזבאללה ולכן עכשיו כופה הפסקת אש...

enzim

New member
העולם חושב יותר מידי...

הפסקת אש בלי הישג משמעותי כגון ראשו של נסראללה היא בעצם ניצחון של חיזבאללה, שיגרום לנו הרבה יותר צרות בהמשך. מצ"ב תמונה נחמדה.

a e q u i t a s

New member
תמונה נחמדה..

תמונה נחמדה... אפשר למנף הסכם מדיני כהישג מדיני לישראל, אך כפי מה שנראה עכשיו זה לא יהיה, שכן על פי הידיעות, ראש הממשלה אולמרט יוותר על סעיף פירוק ויותר חשוב פירוז החיזבאללה.

עדיין לא הפסדנו!

כבר הספדת את ישראל... לא חבל? אם תהיה עכשיו הפסקת אש הפסדנו, כן טואטלי, לא טוטאלי, זה לא משנה. אתה צודק, היו ים של מחדלים/פאשלות, מחדלים מכעיסים וחמורים, אבל קצת פרופורציות, היו כאלה גם במלחמות אחרות שבהן נצחנו! אז יש מעל 100 הרוגים ואנשים נמצאים במקלטים כבר חודש וזה כואב וקשה, אז מה, כבר נשברנו?, זהו נגמר? יש מחיר והוא כבד, נכון, זה שהוא כבד שלא אומר שהפסדנו, שלימנו מחירים כבדים יותר כבר בעבר, תחשוב קדימה, איך תראה המלחמה הבאה, זה מה שקורה שמשאירים עיניינים לא גמורים, סבלנות.

a e q u i t a s

New member
חלילה וחס

חלילה וחס, לא הספדתי את ישראל, אך כל פעולה שישראל תעשה עכשיו בניגוד לארבע שבועות אחרונים שהיה לגטמציה בינלאומית, תהיה דיי קטסטורפלית... ובגלל זה לא כל היעדים שישראל הציבה תוכל להשיג גם במתקפה קרקעית מאסיבית.. כי עכשיו מדברים על שבוע בקושי, ולא הארבע שבועות שניתן לנו, ולכן במקרה כזה, הרע במיעוטו הוא פשוט הפסקת האש. בכל מקרה, צריכים לבדוק הרבה מאוד דברים לגבי מערך שימור הידע של צה"ל, תורות לחימה והפעלת הכוח, לוגיסטיקה וטכנו-לוגיסטיקה עד הרמה הבסיסית ביותר שאוכל וציוד שאין למילואניקים, שרשרת הפיקוד החל מהדרג המדיני ועד אחרון החיילים, תעדוף מודיעיני ומבצעי, ואולי הדבר החשוב ביותר זה תפקידו הלקוי, השערורייתי והחסר אחריות של ראש הממשלה אהוד אולמרט.

למעלה