מחשבות של בוקר

מעין26

New member
מחשבות של בוקר

רציתי לשאול אותכן, מתי אתן מחליטות שצריך לפנות לרופא ויש אולי בעיה. ואם יש בעיה איך תדברו עם הבעל שייבדק? כי אני חושבת שזה קצת פוגע להגיד לגבר יאללה תעשה לתוך כוס בוא נראה כמה אתה טוב(סליחה על הבוטות) נכון שלא רק אנחנו צריכות להבדק וגם הבדיקה שלנו פולשנית אבל לנו אין את האגו הגברי הזה.אתמול דיברתי עם בעלי והוא היה מדהים בקטע הזה והחלטנו שנחכה עד שנה אבל אני יודעת שהוא נשבז מזה מפנים.

פּוֹנְג

New member
תראי, אצל הגברים זו רק בדיקה אחת...

ויודעים אם הכל בסדר (נכון שאם יש בעייה אז זה יותר מבדיקה אחת) אצל הנשים זה 'קצת' יותר בדיקות לפני שיודעים שהכל בסדר. אז סתם למען הנוחות אפשר להתחיל בגבר, אם לא במקביל. אצלנו, זה היה אפילו רעיון של האיש שלי שהוא יתחיל עם הבדיקה... והאגו הגברי... שיתגברו, שיתגברו
מה עם האגו הנשי שלנו בכל פעם שאנחנו צריכות לעבור את הדיקה הלא ממש נעימה של הגניקולוג? (בלי קשר להריון) פּוֹנְג שקמה עצבנית הבוקר.

אני רק יכולה לספר על עצמי

שהחלטתי בזמנו- אחרי 3 חודשי נסיון בלבד- ללכת לרופאה כי היתה לי הרגשה שמשהו לא עובד.... ואצל הרופאה שלי לא מתחילים כלום בלי מעקב זקיקים לאשה וספירת זרע לגבר. אז במקביל לכך שאני עברתי כמה בדיקות אולטרה סאונד (שכידוע קבעו שאין זקיק ראשי ואין ביוץ) לבעלי היא נתנה הפניה לבדיקת זרע - ובלי יותר מדי טרארם פשוט אמרתי לו שהוא צריך לעשות זאת כחלק מהפרוצדורה (וגם זרקתי שזה דווקא מעניין אותי מה יקרה ומה ימצאו.... לסופר מן שלי יש כוח גברא של 5 גברים....
) הכל היה ברוח טובה וצחקנו על זה המון. אז נסענו תל- אביבה ונתנו לנו מפתח לחדר עם מלא מגזינים לגברים.... הוא נתן לי לעשות את העבודה ו..... המממ..... בסוף הבדיקה יצאה לא מדוייקת וביקשו ממנו לעשות שוב אחרי כמה ימים (הבעסה שכל בדיקה זה כמה ימי התנזרות לפני כן!) ושוב אנחנו והמגזינים.... אלהים כמה צחקנו שם
.... עד היום זה מעלה לי חיוך.... וכל המסדרון רואה אותנו נכנסים יחד לחדר ויודעים מה אנחנו עושים שם... ואז הוא יוצא מרוצה- וכולם מחייכים אלינו.....
הקטע הוא שיצאו לו שתי תוצאות שונות בטירוף! הממוצע הארצי הוא היום 50-60 מליון, בספירה הראשונה יצאו לו 30 מליון (החל מ- 25 מליון ומטה זה נחשב בעייתי), ובספירה השניה 100 מליון..... ממש לא עקבי הגבר שלי....

28קטנה

New member
אני מנסה כבר שנה

וטרם פניתי לרופא שלי, מעבר לבדיקה שגרתית. זה לגיטימי לגמרי שבגילי ואחרי גלולות הענינים ידפקו. פעם אחת הצעתי לבעלול להבדק והוא הודיע לי שיש לו ביצי פלדה .

מעיןבר

New member
been there done that

אין מה לעשות - אנחנו עוברות דברים הרבה יותר קשים ומשפילים. אז נכון שאין לנו את האגו הגברי, אבל הוא הרי אמור לרצות בילד כמוך והיות שהסטטיסטיקה היא שחצי מבעיות הפוריות מקורן בגברים אין סיבה שהוא לא ייבדק רק בגלל "אגו". בדיוק כמו שאני מצפה שיתמוך בי ויהיה שותף בתהליך אני הייתי שותפה לתהליך שלו - תמיכה, חיבוק ואמונה שלמה שהכל יהיה בסדר. ורק לידיעה הגבר שלי הגיב בצורה הבאה - "הי, קיבלתי אישור מהרופא לאונן!" אז לקחת הכל בפרופורציות ועם חוש הומור (הרי כשהיינו ילדים אמרו לנו שמי שמאונן יפלו לו הידיים או שהוא יתעוור...)

פּוֹנְג

New member
אפרופו בדיקות מביכות - וקיטורים

אתמול בשעה שאני שוכבת לי פסוקת רגלים והרופא וה US 'שלו' בוחן את איברי הפנימיים. הוא התחיל לשאול אותי שאלות (מה אומרת הרופאה, האם את זה כבר ראו וכו'.) אחר כך, בבית, כששיחזרתי את השאלות שלו ואת התשובות שלי (בכלל לא עניתי לו לעניין) חשבתי לעצמי, מה הוא חושב לעצמו? האם הוא היה יכול לחשוב בהגיון לענות על שאלות אם היה לו משהו כזה דחוף לו לXXX ומישהו זר היה עושה לו בדיקות כאלו מביכות... אין לגברים שום בדיקה (לדעתי) שיכולה להיות דומה ברמת המובכות שלה לבדיקה המביכה שלנו (ולאו דווקא מעקב זקיקים, אפילו סתם בדיקה שיגרתית אצל גניקולוג) כל כך כעסתי, עליו שהוא לא מבין. כל כך כעסתי על עצמי שלא אמרתי לו משהו אחר כך. כל כך קשה לי עם רופאים מזדמנים. כל כך קשה לי עם הבדיקות המביכות האלו. כל כך קשה לי עם המעקב הזה מול הרופאה דרך הטלפון כאילו על זמן שאול. אם אני אמשיך עם הכל כך קשה לי, אני אתחיל לבכות, אז אני אספיק

אפרסקה

New member
כמה שאני מזדהה... תקראי מה קרה לי

אתמול בבדיקת הזקיקים ותביני כמה שאת צודקת, רופאים יכולים להיות כאלה אטומים! אני חושבת שחלק מההכשרה לגניקולוגים גברים זה שידחפו להם (סליחה על הגסות) מכשיר אולטרסאונד לתוך הת.... לפחות עשר פעמים לפני שהם מקבלים את התעודה. ובהשראתך, שיצטרכו לענות על שאלות תוך כדי. ואולי אח"כ הם יהיו יותר רגישים.

lulyK

New member
כמה דברים שלמדתי

מעשרות הרופאים שפגשתי עד ש"נחתתי" על הרופאה שאליה אני הולכת עכשיו. קודם כל, אין לא נעים, ואין לפחד מ"נקמה" של רופא. אם אני מרגישה לא נעים מולו, לקום וללכת! לא להתפשט ולא לעלות על הכסא. אני לא מוכנה לעבור שום בדיקה בלי שפלג גופי התחתון מכוסה. זה אולי פחות נוח להם, שיאירו יותר טוב את האזור. כמו שפונג אמרה: הבדיקות האלה גם ככה מביכות, ואנחנו צריכות להיות באיזשהו מצב שנוכל גם להקשיב למה שאומרים לנו, ולחשוב על השאלות שאנחנו רוצות לשאול. בקיצור, לזכור שזה הגוף שלנו ושזכותנו להרגיש בנוח

lulyK

New member
אפרסקה חמודה ../images/Emo24.gif

אין טעם שעכשיו תרגישי אשמה או שתכעסי על עצמך. אם יש לך כוח להתעק בזה, נשמע שיש לך סיבות טובת להתלונן על הרופא הזה - אל תפחדי. אם אין לך כוח, תשאירי את זה מאחורייך ותמשיכי הלאה באופטימיות. לדעתי, הכי חשוב למצוא רופא טוב ואנושי, ומה שפחות להגיע למיון או לכל מיני מוקדים שלכי תדעי על מי תפלי שם. ברוב המקרים - יותר נזק מתועלת

למעלה