מחשבות של לילה

• פותח הנושא orrin
  • פורסם בתאריך

orrin

New member
מחשבות של לילה

מצב מסובך. לא יודעת בדיוק מאיפה להתחיל, ובטח ובטח שאין לי שמץ איך כל הסיפור הזה יגמר. אנחנו מכירים כבר שנה, שנה וחצי. זה התחיל מהתכתבות במסרים, ואז טלפון..... אם אף אחד עוד לא גילה לכם- תפוז זה סוג של אתר הכרויות מסתבר... נהיינו ידידים, בגדר של טלפון פעם בחודש משו כזה. שיחות טובות, מסרים מדהימים. יש לנו ראש די דומה, ציניות באותו כיוון. בשבועיים האחרונים, אולי כי שנינו השתננו אולי כי זו פעם ראשונה שלשנינו אין בן זוג, השיחות נהייו יותר אינטימיות, כמה פעמים ביום. בחיים לא נפגשנו, תמיד היה משו שביטל את הפגישות. ופתאום אצל שנינו התחיל להתפתח מן רגש כזה, לא מוסבר. מין רצון ליותר מאשר ידידות. משו מטורף לגמרי בהתחשב בעובדה שהוא דתי, ואני ממש לא. האמת שלהגיד שאני ממש לא זה כמו להגיד שלא קר בשמש. חברה שלי הגדירה אותי כאתיסטית הכי גדולה שהיא מכירה. הרבה יותר קל לי להאמין שהייתי צפרדע בגלגול הקודם מאשר להאמין בקיומו של כוח עליון בכל שם שלא יקראו לו. בכל מקרה, אני מודעת לגמרי לכל ההשלכות. וגם הוא. ושנינו יודעים שאם נכנס לזה זה יהיה ממש מסובך. ואיכשהו למרות כל האמור לעיל אני יודעת שאם אוותר על זה אני בחיים לא אסלח לעצמי. כי אפשר לדבר איתו. לא רק להחליף מילים, לא רק לקשקש. אפשר לדבר איתו על הכל. ואכפת לו ממני ברמות. בחיים לא פגשתי אדם של כך אכפת לו ממני בלי שפגש אותי, שמפחד עלי יותר ממה שהוא מפחד על עצמו. אנחנו נפגשים ביום ראשון. אני מרגישה פסיכית לגמרי. איך אפשר להרגיש משו לאדם שבחיים לא פגשת? עוד לא ברור לי מה אני מרגישה, אבל הוא לא יוצא לי מהראש. וגם אני לא משלו מסתבר. והוא אומר שאני אחד האנשים הכי מיוחדים שהכיר ושהוא נקרע בין לב לשכל ושאם הוא לא היה דתי אז... מסובך. מסובך כל כך. המחשבות קופצות לי בראש, בגלל זה ההודעה הזו נראית יותר כמו בליל מילים מאשר משו נורמלי. הלב אומר משו אחד, הפחדים אומרים משו אחר. אני לא מסוגלת לוותר עכשיו. אני חייבת לפגוש אותו כדי לדעת מה אני רוצה, מה הוא רוצה. אבל שנינו כל כך פוחדים שאנחנו חושבים מליון צעדים קדימה (בעיקר הוא) וזה מלחיץ עוד יותר. הוא פוחד לפגוע בי. אני פוחדת לפגוע בו. שנינו פוחדים להפגע. שנינו יודעים שיש פה משו מיוחד. אין הרבה אנשים בעולם הזה שאפשר באמת לדבר איתם, על הכל, בלי הפחד של מה יחשבו עלי או אם הוא ילך אחר כך בגלל זה. רק לראות את השם שלו על הצג של הסלולרי גורם לי לחייך. הוא מצליח לגרום לי לצחוק גם ברגעים שבא לי לשרוף את העולם בכללותו, הוא מצליח לגרום לי לראות את הדברים בזווית קצת שונה, הוא מאתגר אותי לחשוב, הוא גורם לי להרגיש. למה הטוב הזה חייב להיות כל כך מסובך??? ואולי זו רק אני שלא יודעת למצוא שום דבר פשוט. ובעצם- כמה בכלל שווים הדברים הפשוטים? יום ראשון..... ואז נראה.... אוווווווווווווווווף נהייתי כוסית.

orrin

New member
המשך הטלנובלה

הוא התקשר לפני שעה. הוא לא יכול להפסיק לחשוב, והוא פוחד שאנחנו לא יודעים למה אנחנו נכנסים ובלה בלה בלה. הוא אמר שהחודש הזה, מתשעה באב עד יום כיפור, זה חודש של חשבון נפש עם אלוהים שהוא צריך לעשות לבד ואין לו יכולת/רצון להכנס למערכת יחסים כרגע, אבל הוא לא שולל כלום בעתיד ואני רק חושבת כמה זה הזוי לעשות שיחת יחסינו לאן לפני שאתה בכלל נפגש. כל כך מטורף, כל כך לא אני, כל כך הזוי, כל כך מבלבל..... סיכמנו שבחודש הזה נהיה בגדר ידידים שזה אומר שיחות על הכל חוצ מעל זה בערך ועוד חודש נראה לאן דברים הולכים. חוצ מזה החודש הזה יתן לדברים לשקוע וזמן לחשוב ולראות מה אנחנו באמת רוצים. מטורף כבר אמרתי??? זה כל כך לא אני. אני אדם עם כל כך הרבה חומות בדרך כלל..... הזוי. מפחיד. מבלבל. אני מרגישה פסיכית לגמרי. למה כל הדברים האלו קורים דווקא לי? והוא מדהים. אני כל כך לא רוצה לאבד אותו. אם מישו יכול להיות כל כך אכפתי ולדאוג לי כל כך בלי לפגוש אותי זה אומר המון. וברור שאני עוד לא מכירה אותו, וברור שזה עוד לא קשר, וברור שאין לי שמץ של מושג מה אני מרגישה. בלגן של רגשות כרגע. וכל מה שאני רוצה זה חיבוק ממישו. אווווווווווווווווווווווווף אה, ואין יום ראשון. זה לא בחוקים.

magenta73

New member
יקירה

יש המון דברים נחמדים באנונימיות. אפשר להפתח, לגמרי. אפשר להיות מי שאתה רוצה להיות, לא מי שאתה ביומ-יום, האנונימיות למעשה מורידה כל מיני מגננות וחומות שאנחנו הולכים איתם ככה, היא נותנת לנו להיות יותר חשופים, אם רק נרצה, וגם יותר פתוחים או מקבלים - כלמור יותר ה"אני המושלם" מ"האני האמיתי". אבל זו אנונימיות. וזאת המציאות, ולפעמים זה מתנגש. ויש בזה יתרונות וחסרונות - כמו הקונפליקט שאת עומדת בו עכשיו. אומרים שאהבה אמיתית חוצה גבולות וכו'... האמנם?... עוד בפולניה הייתי סקפטית. את באמת רואה את עצמך בקשר עם אדם דתי? כשחוקים מסויימים באים לפניך?... אולי אתם פה להיות ידידי נפש. אני בהחלט לא חושבת שכל קשר בין גבר לאישה אמור להיות רומנטי. ואת מבלבלת כאן את הרגשת הבדידות שלך, ספציפית, כרגע, עם תקוות עליו, שאם נהיה רציניים - זה הרי מובל לכישלון מלחתכילה. הרי זה פער גדול מידי. במחשבה, ברגשות, בהתנהגות... פשוט פער גדול מידי.

orrin

New member
טוב...

המוח ידע מהתחלה שאת צודקת. הלב קצת פחות. אני לא רגילה למצוא אנשים שמתחברים אלי כל כך מהר, ושאני יודעת שאם לא X אז הכל היה אחרת. אבל יש דבר כזה שנקרא מציאות ואני צריכה ללמוד לחיות איתו. וחשבתי המון.... הלילה, ובכלל בשבועות האחרונים. וכן, לא יצא מזה כלום רומנטי כי אני לא אדם שיכול לחיות עם הידיעה שכל פעם שאני צריכה חיבוק הוא לא יוכל לתת לי את זה בגלל אלוהים כזה או אחר. אז דיברנו והחלטנו שאנחנו נשארים ידידים, כי כיפ לנו מאוד ביחד וטוב לנו לדבר. ואולי זה מה שצריך היה לקרות, אבל עדיין יש לי תחשות פספוס קלה, שצובטת איפשהו בלב. ואגב- זה ממש לא קשור לתחושת בדידות. כי לא חיפשתי. ולא רציתי. ולא ניסיתי למצוא. כי הוא די נפל עלי בקטע הזה של הרגש, זה לא שישבתי וטחנתי אתרי הכרויות ואז אני לא מבינה איך מצאתי מישהו. לא רציתי קשר, גם עכשיו אני לא ממש בטוחה שאני רוצה כי אני צריכה את האנרגיות שלי לכל מה שקורה לי בחיים- אני עוברת תקופה כזו של גרם אנרגיה יכול לשנות את כל המאזן. אז לאור כל האמור לעיל לא נראה לי שזה ממש קשור לבדידות. מעבר לזה אני לא ממש לבד. אף פעם לא הייתי. וזהו. יש מציאות. לומדים לחיות איתה. ויש לי ידיד ששווה המון. וזה שווה הרבה יותר מקשר שנגמר אחרי שבועיים בגלל פערים מאוד מוגדרים. יש מטרות שהן מטרות אבודות מראש, ואיכשהו אני ממש טובה בלמצוא אותן
לא נורא, שואו מאסט גו הום..... יהיה בסדר. האמת? כבר בסדר..... קיבלתי זריקת מציאות. הניתוח הצליח, החולה? חי.... עדיין.... תודה ענקית ו
ממני

shaniza

New member
סליחה

חיבוק הוא יכול לתת וגם יותר מזה יש הרבה דתיים שיש להם חברות חילוניות בדיוק היום ראיתי בקניון חיילת שלי מהצבא... היא היתה עם חבר שלה...מחובקת. רק אחרי שהם הלכו וראיתי אותם מאחור קלטתי שהוא דתי. אני לא חושבת שנכון לומר שבגלל שהוא דתי אז הקשר הזה (במידה והיה יוצא לפועל) נועד לכישלון. הכל תלוי במוכנות של כל צד לוותר מעט עד שמוצאים את עמק השווה. ויש כאלה שמצליחים. בכל מקרה, אם החלטתם להישאר ידידים אז הרי שאתם יכולים להיפגש... חודש פיקוח נפש לא מונע מדתיים להסתובב ולהיפגש עם משפחה וחברים. אלא אם כן החלטתם להישאר ידידים וירטואלים.

orrin

New member
ושוב יקירתי המציאות יותר מסובכגת

נכון. אם שני הצדדים מתפשרים יכול לצאת רק טוב וזה נכון בכל קשר. אין שום קשר שאין בו פשרות ברמה מסויימת. ונכון שבתיאוריה אני יכולה לא ללבוש גופיות לידו והוא יכול לחבק אותי- אבל איך זה יגרום לי להרגיש? איך זה יגרום לו להרגיש? ועוד אצלי את יכולה להגיד מילא, אבל אצלו זה לשים אותי מול אלוהים- ואני לא חושבת שאני מוכנה נפשית לדבר כזה. שמישהו יוותר על חלק קטן מהאלוהים או מהאמונה שלו בשבילי. תראי, את יודעת בדיוק כמוני שיהדות זה סופרמרקט- כל אחד לוקח בדיוק מה שמתחשק לו. אז הוא לקח. והוא הגדיר את הגבולות שלו, ואני בדקתי אם ואיפה ומתי הם מתחברים לשלי. ועם כמה שהוא מדהים, ועם כמה שהכל, זה לא רק "לא פשוט" זה פאקינג הרבה מעבר..... זה שהעולם מונחים הוא שונה, ושמה לעשות- רגש זה הרבה במשוואה שנקראית זוגיות אבל הוא לא הכל. וזהו...

shaniza

New member
הוא אמר לך את זה?

שהוא שם אותך מול אלוהים? או שזה מה שאת חושבת ומרגישה? אני לא יודעת מה רמת האדיקות שלו... אבל וואלה.. הייתי רוצה לראות כאן דעות של דתיים חובשי כיפות בנידון...

orrin

New member
בין השורות הוא אמר

בלהגיד דברים כמו "את יודעת מה המשמעות של מרחק נגיעה? אני לא אוכל לחבק אותך או לגעת בך" יאדה יאדה.... מותק הוא דתי הוא דתי התנתקות יש לו כיפה והוא הולך עם הציציות בחוצ. הוא דתי. אין לאן לברוח מזה כמה שאני לא אנסה אין לאן. זו המציאות. וזהו....

shaniza

New member
אם ככה

אז עזבי בהחלט יותר מדי פערים. ובמקרה הזה, אולי באמת עדיף שלא תיפגשו בכלל. לפעמים מפגש כזה יכול רק לבלבל עוד יותר.

just 20 f

New member
אני אגיד לך את דעתי- מניסיון...

קודם כל, בלי קשר לניסיוני, עדיף לא למשוך קשר כזה, שלא ראינו אף פעם את הבן-אדם, כל כך הרבה זמן. זה חשוב להיפגש כבר בהתחלה! אחר כך סתם מפתחים ציפיות אבל לא משנה, אני לא אטיף לך עכשיו כי מאוחר מדי. בכל מקרה, אני בעד שתיפגשו כמה שיותר מהר, לפחות בשביל לעשות סדר, לאו דווקא בשביל לצאת ולהיות ביחד וכו'... זה נורא חשוב לפגוש את מי שמאחורי המילים והקול, חבל שזה רק עכשיו. זה יכול מאוד לבלבל אחרי זה... עכשיו מה שהיה לי... בפעם ה- 1 שנפגשתי עם מישהו מהרשת זה היה אחרי שהיינו בקשר אינטרנטי של 8 חודשים!! (לסירוגין כמובן...). רק אחרי התקופה הזו פתאום דיברנו בטלפון ואחרי 3 ימים נפגשנו, כי אי אפשר היה יותר (אמרתי את זה נכון?
) ואחר כך היינו חברים שנתיים... הוא הראשון שלי בהכל ואני בטוחה שהוא האהבה של החיים שלי אבל הנקודה היא שאי אפשר לדעת, הכל יכול להיות. נפגשתי אחר כך עם עוד 3 בנים וזה לא היה זה, אבל לפחות לא דחינו את הפגישה הרבה... בקיצור- בהצלחה!

qolo

New member
למבולבלת

את נשמעת כזו בת 16 שפגשה את התלמיד מהכיתה המקבילה. למה לבזבז את רגשות הלב והמחשבות היומיומיות על בן אדם שלא פגשת מעולם. זה נשמע מאוד ילדותי,ונראה שאת חיה בבועה שמרחפת גבוה ברקיע.

orrin

New member
ואו קלעת בול

זה בטוח כי אתה מכיר אותי כל כך טוב.... וואו... אפשר לקבוע תור לקליניקה שלך? אני בטוחה שאם בכזו קלות פתרת את הבעיה הנוכחית אז השלום במזרח התיכון קטן עליך....

just 20 f

New member
וואו, את מהירה חחחח...

ת'אמת, אני מתעצלת לקרוא שוב את ההודעה המקורית עכשיו (תסלחי לי...) אז אין לי מושג. כנראה שאת צינית... נכון?

REYST

New member
דומה אבל שונה...!

העניין הזה ממש לא ברור, זו פעם שנייה שאני כאן ואני נתקל בהודעה שלך שגורמת לי לחשוב שאנחנו חיים את אותם חיים... ואני אסביר, קודם כל, בעניין השאלות שעולות אצלך, קשר וירטואלי שונה מקשר רגיל בזה שאת מציגה את מי שאת רוצה, שזה לפעמים צד בעצמך שלא היית מעיזה להציג בקשר רגיל, והקשר הולך ונבנה בין שני אנשים שאם הם היו נפגשים הם לא היו מכירים את הצדדים האלו אחד אצל השני... אחרי תקופה ארוכה של קשר כזה אם מחליטים להיפגש, השאלה הגדולה היא האם תצליחי לשמור את הצד הזה שבך שנתת לו להכיר, גם כשהקשר כבר לא יהיה וירטואלי, ואני מזכיר שכנראה יש סיבות לזה שהצד הזה שבך יוצא בקשר וירטואלי ולא בקשר רגיל... ואם לא תצליחי, האם הוא יידע לקבל אותך ולהבין שכל הצדדים הם בסופו של דבר אותו אדם - את! וכמובן שכל זה עובד גם מהצד שלך כלפיו. דבר שני, עניין הדת! אני אישית הייתי דתי עד הצבא, והיום שמונה שנים אחרי, אני יכול להגיד לך שאם אני פוגש מישהי דתייה, אני פוסל בלי לחשוב פעמיים. ולא בגלל שיש לי משהו נגד דתיות אלא בגלל שאני מי שאני היום ואין סיכוי בעולם שאני ארצה להתקרב לדת שוב או להתפשר על חלקים מחיי בשביל זה ולכן מראש אני פוסל כדי לא להכניס את עצמי לסיטואציה שכזאת. את, לעומת זאת, כבר בקשר עם אותו אדם ועד עכשיו זה לא הפריע... אני לא אומר שזה בלתי אפשרי לחיות כזוג כשאחד דתי והשנייה לא, אבל זה מצריך באמת פשרות רציניות משני הצדדים! ובמאמר מוסגר (הדת היהודית לא ממש ידועה כפשרנית גדולה...) ככה שזה ממש לא יהיה קל..! דבר שלישי, והפעם זה קשור אלי, אני גם הכרתי מישהי, לא באינטרנט אלא בטלפון, במסגרת העבודה (שירות לקוחות). התחיל קשר שהלך והתפתח בצורה אניטנסיבית ביותר ומהירה במיוחד ואני מרגיש ממש קרוב אליה לא עובר יום בלי שלוש שעות של דיבור בטלפון, שליחת SMSים וכד' והדיבור הוא לא סתם על הא ועל דא אלא דברים מהותיים שעוברים עלי ועוברים עליה והקשר רק הולך ומתחזק... אני כמובן, רציתי להפגש כמה שיותר מהר כדי שהקשר הזה באמת יילך בדרך הטובה והמוכרת, אבל היא אומרת שהיא עוברת תקופה קצת קשה עכשיו והיא לא מרגישה שיהיה נכון להפגש עכשיו... וגם היא נתנה לי דדליין של עוד חודש (מלפני יומיים)..! אז עכשיו את מבינה למה נראה לי שיש בינינו איזשהו עולם מקביל... אז אני יושב לי וחושב איך אני יכול לגרום לחודש הזה לעבור מהר ולהגיע כבר ליום שהיא תסכים להפגש איתי..? וכאן נכנסת פריבילגיה שלי יש ולך כנראה אין... קוראים לה מילואים! לפני כמה שעות קיבלתי טלפון מהמ"פ שאומר להיות מוכן כי מחר בערב (מוצ"ש) מקפיצים אותנו למילואים לחודש... אז הנה יש לי דרך להעביר את החודש הקרוב וכשאני אחזור מהמילואים זה יהיה בדיוק בזמן כדי לפגוש אותה
אז נותר לי רק לאחל לך שגם את תמצאי דרך להעביר את החודש הזה... ולאחל לשנינו שעוד חודש מעכשיו נהיה מאושרים
בהצלחה אני.

orrin

New member
טוב...

תראה, קודם כל אני המון ניגודים וזה בכלל לא קשור למדיום- זה קשור אלי. אני כל כך הרבה דברים שלפעמים זה אבסורד שהם נמצאים תחת אותו אדם. לגבי הקשר הוירטואלי- לא יודעת אני חיה בגישה שאומרת שאם אני ארצה משחקים אני אקנה ברבי. או חיילים ירוקים (האמת נשמע יותר כמוני). אני לא טיפוס של משחקים. מה שאתה רואה- זה בדרך כלל מה יש. לטוב ולפחות טוב. מעבר לזה, אין לי מה להסתיר. ולכן כל אדם שמכיר אותי ואני מתחברת אליו/אליה לומד להבין די מהר שאני המון דברים ביחד. זו הסיבה שממש לא משנה לי המדיום הוירטואלי, כי בסופו של דבר יוצאים ממנו..... ושוב- לי אין חודש לחכות. לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל כבר גיליתי שלפעמים הדבר הכי חזק זה לוותר. אני לא מוכנה שאף אחד יצטרך לבחור ביני לבין אלוהים. או ביני לבין כל דבר אחר שחשוב לו. זה כמו שהאקס שלי היה מתעצבן מהעובדה שאחרי שאני גומרת לצייר אני נראית יותר ציור מהציור. זה היה משגע אותו אבל לי זה עושה טוב, ולכן לא הסכמתי לוותר. אז זו רק דוגמא שהיא כאין וכאפס לעומת אמונה ועדיין היא די ממחישה את דעתי בעניין- מי שמוותר בשביל אחר על משו שחשוב לו או שזה לא באמת חשוב לו או שהוא פוחד שבלי הוויתור הזה האדם השני ילך. וככה לא בונים מערכת יחסים.... (מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי) מקווה שהחודש הזה יעבור לך טוב תשמור על עצמך במילואים רק טוב

למעלה