שיריתה, את חייבת לאפשר לעצמך../images/Emo101.gif
לראות את חצי הכוס המלאה, כי זו עובדה שאם לא תביטי בה את רק יכולה ללכת לאחור ולהמשיך ולשקוע... וחבל. חבל לך להיות שבויה במחשבות של דעיכה, דיכאון ושקיעה, כשאפשר אחרת. את חייבת לקבל גם את העובדה שלנו ההורים יש דברים שלעולם אולי גם לא נוכל לשנות אצל ילדנו. איך דרך קלה ואני יודעת שלאף הורה זה לא בה בקלות, פשוט אף הורה אולי לא סיפר לך מה הוא מרגיש באמת, לבד בלילה בכרית... דעי לך שזה לעולם גם לא יהיה יותר קלעם השנים, אבל זה לא בלתי אפשרי. אני שומעת את מחשבות הדיכאון שאת שרויה בו, חשוב לי מאוד שתתיעצי עם מומחה שיוכל לעזור לך להתמודד עם זה, זה לא בושה לקבל טיפול אנטי דיכאוני, זה רק יכול לעזור לך ולתת לך עוד ועוד כוחות להתמודד. אני יודעת שלעתים זה מאוד מאוד קשה ואף אחד לא יוכל לעולם להכנס לנעלייך, אך זה לא בלתי אפשרי ואם את עכשיו בדאון זה לא אומר שזה לא בסדר, מותר לך ויש לך את כל הלגיטימציה, אבל דעי גם שיש אפשרות לקבל טיפול ולאזור עוד ועוד כוחות עבור משפחתך. כבר כתבתי לך פעם ואני חוזרת על כך, אל תשכחי שיש לך בעל ושני ילדים נוספים שזקוקים לך מאוד והכי הכי חשוב, יש לך ילדה והיא הכי הכי זקוקה לאמא הנפלאה שלה שתהיה מתפקדת וחיונית לצידה לעוד הרבה מאוד השנים ואם לאמא יש נפילה או מצב רגשי קשה , אז כמו שאת נותנת לביתך טיפול תרופתי, זה בסדר שגם את תטפלי בעצמך על מנת שיעמדו לך כוחותייך לטפל במשפחתך, כי את היא עמוד התווך של המשפחה שלך ואת צריכה כוחות וגם אם יהיו אלו כוחות חיצוניים שיעזרו לך, זה בסדר ולא כולם צריכים לדעת מזה, זה יכול להיות את והרופא שלך ולעולם אף אחד אחר לא ירגיש, או ידע רק את. צר לי אבל את זה אף הורה לא סיפר לך עד כה, אני מכירה הורים רבים שנוטלים טיפול תרופתי יומי נגד דיכאון לתקופות שהם מרגישים שהם למטה וזה מאוד עוזר להם לעלות למעלה, להמשיך לשאת את המשא הכבד שרק את יכולה לשאת אותו כי רק את יכולה להיות האמא הכי טובה בשביל ביתך, אף אחד אחר לא יכול לקחת את זה ממך ובסתר ליבך, אני יודעת שאת יודעת את זה, לא?. דעי לך שכל הורה לילד עם צרכים מיוחדים ככל שיהיו, הוא הורה מיוחד, גם הוא עצמו צריך התיחסות מיוחדת. אסיים בסיפור ידוע, פעם אחת נאמר בעיירה שכל אחד יכניס את צרותיו למזוודה ויניח אותה בכיכר העיירה ויוכל לבחור/להחליף לו מזוודה עם צרות אחרות, כל התושבים עשו כך, אבל כשהגיע השעה לבחור מזוודה, כל אחד רץ לחפש את המזוודה שלו, כי אותה הוא מכיר הכי טוב ואיתה הוא כבר יודע איך להתמודד הכי טוב בעולם והוא לא רוצה ללמוד להתמודד מחדש עם צרות אחרות. כמה שזה קשה, תמיד, אבל תמיד הביטי בחצי הכוס המלאה והיי שמחה איתו, כי זה החצי המלא וזה מאה אחוז שלך. והאמיני לי שיש לך כוחות והרבה, את פשוט צריכה עזרה לעבור את תקופות המשבר שלך, ואם תקבלי עזרה אני בטוחה שתצליחי, את הריי פייטרית לא קטנה. ואל תשכחי שאנחנו כאן לרשותך תמיד. חג שמח,