מחשבות

מחשבות ../images/Emo62.gif

לאחרונה כמו ששמתם לב אני כותב כאן פחות. במשך השנים בניתי סביבי איזשהי חומה רגשית.כנראה כדי להגן על עצמי מפני מציאות שורפת שחייתי בה. זה התבטא למשל בזה שכמעט לא הצלחתי בשום סוג של טיפול פסיכולוגי, מפני שבמקום לדבר על רגשותהייתי מדבר בעיקר על דברים שמסביב לרגשות אך לא נוגעים בהם ממש. גם כאן אני לפעמים מתקשה להתייחס לרגשות של אלה שאני עונה להם:אני כותב בצורה מטאפורית מאד, לפעמים אפילו קצת פשטנית מתקשה להתחבר לצד הרגשי של מה שנכתב ומתקשה במידה מסויימת אפילו להביע אהבה, הזדהות, חמלה, (אני חושב) (בוודאי בהשוואה לאחרים שנמצאים כאן) אולי אף פעם לא אוכל להפטר מזה לגמרי. חלקים מסויימים בחומה הזו מוטב שישארו. אבל אחרים - ייצטרכו להעלם (וברור שאני לעולם אשאר אני עם היכולות הרגשיות שלי. אני לא אהפוך למישהו אחר פתאום). בזמן הקרוב אני אנסה להתמודד עם החומה הזו, ואני חושב על דרכים. יש לכם רעיונות?

אתה זה אתה

אולי כך אוהבים אותך? ומקבלים אותך איך שאתה? אני קוארת מה אתה כותב יש הרבה רגש תאמין לי שבת שלום

../images/Emo13.gif

ובכל זאת אני מרגיש צורך לשנות אני מדמיין את עצמי כמעט כמו במקרר של חנקן נוזלי שבו הכל קופא גם רגשות לא רוצה להיות במקרר כזה.לא רוצה להיות מבודד לגמרי מבחינה רגשית אלא רק רק בתחומים שבהם אני בוחר. (שגם הם יכול להיות ייעלמו עם הזמן ככל שאפסיק לפחוד מהם) שבת שלום

Mאיה

New member
איש הצפון

אולי עליך קודם כל לפתור את ה"מציאות השורפת" שחיית בה...רק כך תוכל להביע רגש. הגדרת את הבעיה, עליך לפתור אותה ואז תוכל להשתחרר וללמוד כיצד להביע רגשות...אולי זה אפילו יבוא לך באופן טבעי ברגע שתתמודד ותפתור את הבעיה?! כל שנותר לי זה לאחל לך בהצלחה. אוסיף ואומר שגם אם אתה לא מבטא רגש באופן ישיר, קוראים את הרגש מבין השורות. קבל
, Mאיה.

כן.. ובמידה מסויימת

אני בדרך. מה שגרם לי להתרחק היה ילדות לא הכי סימפטית. אני היום בן 34 והזכרונות קצת פחות חריפים מאז, אבל הסיבות להתרחקות, אני חושב שלא נשארו ב"אז" אלא די התאימו את עצמן ועידכנו את עצמן עם הזמן. ומצד שני יכול להיות שאני מטפטף יותר רגש בכתיבה משנדמה לי וממה שהייתי רוצה..ואני די מצפה מעצמי להיות מה שאיני. (או בשפה ציורית מצפה מעצמי להיות
כשבעצם אני
) אולי אבל תודה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אולי זה עניין של אמון

לוקח לך זמן להפשיר את החומה הזו, דרך ביחד מתמשך, עד שאתה מרגיש שזה בסדר לחשוף את הפנים שלך, את הרגשות, בפני מישהו. כפי שאתה רואה וודאי, יש כאן אנשים שצוללים ביתר קלות לתוך הבריכה הזו ומדברים מאוד בפתיחות ויש אחרים, ששומרים על עצמם, בעיקר עונים לאחרים ותומכים, אבל כמעט לא מדברים על עצמם. גם זו דרך להגן על עצמך... קח את הזמן, שתרגיש בנוח לדבר על הרגשות שלך. בכל מקרה, רגשות הם משהו יפה, ולא דבר שעליך להתבייש בו או להסתיר אותו. ותתפלא, אם תגיד את זה, אולי תגלה שאחרים מרגישים בדיוק כמוך?

דווקא כאן בפורום אין לי בעיה

לחשוף את עצמי יותר או פחות מבמקום אחר. זה שאני לא מכיר אישית אף אחד זה לא העניין לדעתי.. (להיפך, לפעמים יותר קל להפתח בפני זרים גמורים מאשר בפני אנשים שמכירים).. ברור גם שרגשות הם דבר יפה (חוץ ממס´ קטן כמו שנאה,קנאה ועוד) והם גם תמיד דבר נכון ולגיטימי (גם כשמדובר בשנאה וכו) אבל בכל מקרה

stonefroze

New member
כמה מילים על חומות

הי איש צפון יקר. להרגיש רגשות עמוקים ולבטא את אותם רגשות אלה שני דברים שונים לחלוטין. חוסר היכולת לבטא את הדברים,לומר אותם מפורשות היא החומה.חוסר היכולת לומר לאנשים שבהם אתה יכול וצריך לתת אמון את אשר אתה מרגיש היא החומה. שהרי לאנשים זרים אינך צריך בהכרח לומר דבר ויש בכך צידוק והגיון. כל אדם יכול או שאינו יכול לקבל מאיתנו "סיווג ביטחוני" על מנת להיכנס לחדרים הנסתרים שבנפשנו. החדרים הפנימיים ביותר.קודש הקודשים של כל אדם. ותלוי,כמובן,מיהו ומהו אותו אדם. החומה שעליה אנו מדברים חוסמת את מה שאמור לזרום באופן טבעי. רגשות אמורים לזרום באופן טבעי.רגשות שנעצרו על לא עוול בכפם מתנקמות בעוצר.בחוסם.הם לוחצים על האדם מבפנים והאדם מרגיש רע. אולם בעוד שאצל מרבית האנשים אין ממש חומה בצורה אלא סכר וגילוי הרגשות שלהם מבוקר בהתאם למצב ולנסיבות, הרי שאצלנו בעלי החומה,אין בקרה, הכל נעצר,הכל נסגר. אין שיתוף,אין גילוי אפילו עם אלה אשר הם הקרובים לנו מכל. כך זה היה כל השנים עד שזה הפך להיות לנו הרגל וכן,זה הרגל רע.רע מאוד ומן הראוי להיפטר ממנו. והתוצאות שלו עבורי לא היו טובות. בלשון המעטה. חוסר היכולת שלי לדבר במהלך השנים בפתיחות גדולה יותר עם בני אדם שדווקא מצאו חן בעיני גרמה לכך שפיספסתי,כנראה,הרבה מאוד הזדמנויות ליצור קשר עם אנשים חדשים וטובים,וכך נשארתי בודד ובלי חברים, כמעט בלי כישורים חברתיים ובלי קשר אינטימי עם אישה.גם האמונה שלי בעצמי כאדם הלכה ופחתה, כי האדם,מה לעשות,הוא ייצור חברתי הזקוק לקשר עם אחרים ולמשוב מהם,וכאשר הוא חי לבד אין לו ממי לקבל את המשוב הזה. כן,כמובן,להיסגרות הזאת היו סיבות. אתה קורא לזה מציאות שורפת.אני מכנה זאת סיבות. משהו קרה והוא הוליד התנהגות מסויימת.ההתנהגות הזאת הפכה להרגל,שכתוצאה ממנו קרו דברים אחרים שליליים בהמשך החיים שחיזקו את ההרגל וההרגל הלך ונעשה חזק יותר ויותר עד שהשתלט על כל חיינו ובלע גם את כל הדברים החיוביים. אתה מכיר את הסרט חנות קטנה ומטריפה? ישנם הרגלים שדומים בהחלט לצמח ההוא בסרט. הם מספקים איזשהו צורך בהתחלה,אולם הם פועלים נגדנו,בסופו של דבר, כמו סוס טרויאני. הסביבה החיצונית לא מבינה אותנו.אנחנו כבר איבדנו את היכולת לתקשר ולהסביר והחומה הזאת עושה בנו שמות. מה ניתן לעשות? לפי דעתי זה לא דבר שניתן לפתור אותו "בזמן הקרוב", אם כי כל זמן בזמן הקרוב שבו המודעות לבעיה קיימת הוא זמן טוב להתמודד עם הבעיה. השאלה מה ניתן לעשות היא שאלה הקשורה בהרגל. כיצד נפתרים מהרגל,ששורשיו כבר עמוק באדמה.? קשה מאוד לעקור נטוע,אלא אם כן נוטעים דברים חדשים. ולכן יש לנטוע דברים חדשים,לאט,בהדרגה,שיאפשרו לנו לעקור את הנטוע מבלי לאבד את תחושת הביטחון שלנו. נניח וקשה לך לדבר בעולם "האמיתי" עם בני אדם. אתה לא מי יודע מה בוטח בהם.(אולי בצדק,אולי שלא בצדק.) יש לך זכרונות כאלה או אחרים מבני אדם שחידדו את תחושת החשדנות שלך למימדים מופלגים. מה הסיבה שאתה חושד באנשים?(מה הסיבה שאני חושד באנשים?) אחת הסיבות היא,שאינך מכיר אותם.אינך יודע מה הם חושבים. מה הם רוצים.מה הם מרגישים.מהם הם חושבים לגביך. מה הם מרגישים לגביך,וכמו כן האם הם רוצים משהו ממך, מטוב ועד רע. המצב מחמיר,לעיתים(כמו במקרה שלי),כאשר האנשים עצמם סבורים שהם "מכירים" אותך.אבוי לאדם שההיכרות שלו עם אנשים אחרים אינה הדדית.הם מכירים אותו.הוא אינו ממש "מכיר" אותם. זה יוצר כעסים מאוד גדולים אצל המוכר שאיננו מכיר והכעס אף הוא סוג של חומה(לפחות במקרה שלי). אז עדיין מה לעשות? רגשות עצורים הם רגשות מזיקים.נקודה.אין לעצור רגש לחלוטין.ואם אינך יכול לתת לרגש לזרום אל אנשים אחרים באופן ישיר,נסה לנקז את הרגש באופן עקיף. אופן עקיף יכול להיות כתיבה למשל.כמו למשל הכתיבה בפורום הזה. (והרי גם אתה כותב כאן ואינני סבור כלל וכלל שאינך מתחבר לצד הרגשי של האנשים) דבר נוסף,נסה לתת דימויים נוספים למצב שבו אתה נמצא חוץ מדימוי החומה.כך למשל אני קורא למצב שלי שנת חורף. משום מה זה נראה לי דימוי קצת יותר אופטימי,קצת יותר פתוח וזה לא סוגר אותי לחלוטין בתוך ארבע פינות. נסה להביט בחומה שלך.האם אין בה סדקים במקומות מסויימים? אם יש,נסה להרחיב בהדרגה את הסדקים הללו. מה הם הסדקים?בני אדם שאתה נותן בהם קצת יותר אמון מאשר אנשים אחרים.האם יש לך אנשים כאלה? את הקרחון חייבים להתחיל להפשיר מבפנים.כאשר ייתקרבו אליך אנשים אחרים הם יפיצו את החום שיעשה את המשך העבודה.אולם מי ירצה להתקרב אל מדבריות של קרח? אנשים רוצים חום.אנשים רוצים רגש. אם אנו סגורים בתוך העולם שלנו ואיננו יכולים לשתף בני אדם אחרים בו אז מה יהיה בסופנו? ומה זה משנה בכלל אם אנו אפילו סבורים שעולמנו הפנימי הוא מופלא אם בני אדם אחרים רואים רק את הצד השיטחי ולא את הגרעין,את הליבה? אני מאמין,שלא רק שניתן להרחיב את הסדקים,אלא אף ניתן לשבור את החומה ולבנות אותה מחדש כסכר,כמו אצל מרבית בני האדם. החומה לא הייתה קיימת שם לפני כן.אנחנו בנינו אותה. אנחנו ולא אף אחד אחר. וכשלב נוסף בדרך לשבירת החומה שלי החלטתי לפרסם בזה הרגע בכרטיס האישי שלי את ה e-mail שלי. מי שרוצה מוזמן לשלוח לי הודעות.

כן ../images/Emo70.gif

יש בחומה שלי סדקים. ואולי גם יותר מזה. הדרך להרחיב סדקים שונה מאדם לאדם כמובן. כל אחד ומה שנוח לו. אני אגב מאמין שמאחורי החומה יש סכר. כלומר גם אני ואתה (אני מניח) יודעים לשלוט בעוצמה של רגשות כשבכל זאת אנחנו מבטאים אותם. ואתה יודע מה כן מפתיע? היא לא תמיד קיימת באותה עוצמה לא תמיד כל כך קשה לי לעשות את החיבור הזה בין האצבעות לראש ולרגש. לתת לזה שם או דימוי אחר זה רעיון נהדר ואני אנסה להשתמש בו. אגב הדימוי של סוס טרויאני הצחיק אותי כי חבר שלי גילה היום אחד כזה אצלו במחשב
לא עלינו

למעלה