מחשבות

מישו20

New member
מחשבות

אני חדש בפורום, אהבתי מאוד את הסרט ,חשבתי אחריו הרבה ואני רוצה לחלוק קצת איתכם ,הרעיון של הסרט הוא לא כל כך מופקע ונגיעות ממנו אפשר למצוא בתורת היחסות של איינשטיין (כן תאמינו) למי שמבין קצת בפיזיקה יודע שאינשטיין קבע בתורת היחסות שאין מושג של מרחב וזמן והכל זה אנרגיה ואנחנו (המרחב כולו בעצם) זה רק עיוותים במארג האנרגיה, שיוצר מין תפיסה של מרחב ,חומר וזמן כך שבעצם אנחנו לא קיימים בעצם אלא כולנד מין אשליה אבל כיוון שכולנו באותה אשליה החושים שלנו מתרגמים את העיוותים האלו לחומר,מרחב וזמן, כמו שמחשב קולט במצלמה פרח יפה אולי הוא יציג לנו את אותה תמונה אבל הוא כלפי עצמו מאחסן את התמונה בצורה דיגיטלית שאינה קשורה כלל לאותו פרח יפה, מה שאנחנו רואים מזה שיש דבר שאנחנו רואים כפרח יפה והמחשב רואה את זה כקוד ארוך בשפה בינארית, כך אותו דבר בעולם אצלנו אין כלל חומר הכל מין עיוותים במארג האנרגיה שהחושים שלנו מפרשים כפרח יפה שכל לא קיים ,מקווה שהבנתם אותי אם יש לכם שאלות תשאירו תגובות

MetalSinagouge

New member
ברוך הבא.

אני לא מבין כלום בפיזיקה, אבל שמעתי לא פעם את הטענות שע"פ תורת היחסות אנרגיה=חומר ואני יודע שזו טענה שנויה במחלוקת, אולי אפילו לא כל כך נכונה. גם אם כן, לדעתי הסרט הוא מטאפורה, ולא אמור להלקח בצורתו המילולית והברורה.

JiyuuKi

New member
נראה לי דווקא שזה נכון

מה, אף פעם לא ראית גל אלקטרומגנטי שנהפך פתאום לאלקטרון פוזיטרון ואנטי-ניוטרינו?:) סתם אני מדבר שטויות, אבל אני כמעט בטוח לחלוטין שמסה יכולה להפוך לאנרגיה ולהפך..

MetalSinagouge

New member
אולי שריפה?

בכל אופן, לא נראה לי שהוא התכוון לזה לגמרי. בבסיס מה שהוא ניסה לומר, אם יורשה לי לפרש, זה שכל דבר שאנחנו רואים הוא בעצם סוג של אנרגיה- צבע, צליל וכו'. הבעיה בזה היא שאנשים לא חושבים הלאה. נניח שבאמת זה ככה, והמציאות היא אוסף כאוטי של "אנרגיה". השאלה המתבקשת היא: אז מה? האם זה מבטל את התחושות שלנו, את האוריינטציה שלנו במרחב, את יכולת הזיהוי שלנו של אנשים אחרים? לא. גם אם יש משהו מעבר למציאות הזו, זה עדיין לא מונע מאנשים לדפוק אותך במחיר בסופר.

0Pandemonium0

New member
ודאי שמסה יכולה להפוך לאנרגיה!

והאנרגיה הזו תהיה שווה, כמובן, למסה כפול מהירות האור בריבוע: E=MC^2. באשר לחומר, הוא קיים מהסיבה הפשוטה שאנחנו יכולים להרגיש אותו, נכון? הכיסא שעליו אתה יושב עשוי ברובו מריק, ואקום. לא אוויר, אלא חוסר אוויר. אבל כשאתה יושב עליו אתה מרגיש אם הוא רך או קשה, אתה מרגיש את הצורה המוצקה שלו לעומת האוויר שסביבו. הוא חומרי לגמרי, או כמעט לגמרי.

Gilliana

New member
מה מה מה??? :-O

כנראה שאנחנו לא מדברים על אותה תורת יחסות או שאתה פרשת את הדברים באופן שכל קשר בינו ובין המציאות מקרי בלבד. כך או כך, תורת היחסות ממש, אבל ממש לא טוענת את הדברים שאתה מציג כאן.

0Pandemonium0

New member
ברוך הבא לפורום.

אני לא יודע אם כדאי בכלל להבין את הסרט בצורה שבה הוצג, ואולי יותר נכון להסתכל עליו כמטאפורה, באמת. עזוב את תורת היחסות עכשיו, יש לסרט גם צדדים אחרים, הרבה יותר מעניינים.

למעלה