מחשבות.

סלינוש

New member
מחשבות.

ביום חמישי הלכתי לקבוצה. אחרי ששבועיים לא הלכתי. וכשהגיע תורי להתחלק? אמרתי כמה אני אוהבת את כולם וזהו, העברתי את זכות הדיבור הלאה. התביישתי להתחלק בפני הקבוצה במה שקורה איתי. ומה באמת קורה איתי? שום דבר, נכון להרבה זמן. אני לא עושה תוכנית. התחלתי כבר לפני איזה חצי שנה לזייף בפגישות, אני מגיעה שבוע כן שבוע לא... אין לי מאמנת, אני לא כותבת לא קוראת, כלום.... בטח שלא עובדת את הצעדים שהם בעצם הבסיס להחלמה... אז הגעתי לקבוצה... וחשבתי לעצמי, אולי אין טעם שאני יבוא לקבוצה, אני הרי לא עושה כלום, אני לא מצליחה לשתף את החברים במה שקורה לי, אני מרגישה אאוטסיידרית, אז מה הרעיון...? אז כן, הרגשות האלה עוד עוברים לי בראש, אבל אני יודעת שברגע שזה יהיה חד משמעי ואני יחליט שאני לא באה יותר לפגישות עד שיש שיפור, השיפור לא יגיע. הנפילה תהיה הרבה יותר עמוקה. הייתה לי תקופה בזמן האחרון שחזרתי להקאות מכוונות. האמת היא שבשבוע האחרון אני חושבת שדי נמנעתי מזה, או קי, לא אתמול. אתמול הקאתי. אני מודה, אבל אני מקווה לא לחזור על זה. גם מצאתי את עצמי נכנסת לאתרי אינטרנט מפוקפקים משהו שמעודדים הפרעות אכילה (חלקכם יודעים על מה מדובר),ונורא נסחפתי עם זה. אבל מחקתי את האתרים האלה מהמחשב שלי. זה עושה לי רע מאוד. אז זהו, גם לשם אני לא נכנסת כבר לפחות שבועיים. אתמול התחלתי לקרוא בספרות של או.איי. ולקרוא ולקרוא. מה שלא קראתי במשך השנה השלמה שאני בתוכנית. ואתם יודעים מה אני מגלה? שכמה שחשבתי שהתוכנית הזו מדהימה לטעמי, ואני באמת חושבת ככה, יש לי המון התנגדויות. המון קושי בויתור על האגו שלי, על הרצונות שלי, על הפחד שלי. כבר תקופה שאני נותנת לפחדים שלי לנהל אותי. זה לא שאני לא יודעת מה הן הפעולות שאני צריכה לעשות כדי להגיע לדרך של החלמה, אני חושבת שיש לי הרבה דרכים טובות לפנות אליהן: לקחת מאמנת, להגיע לכל הפגישות של הקבוצה, לעבוד את הצעדים, להשתמש בכלים של התוכנית. זה המון. המון שאני לא עושה. למה אני לא עושה? אין לי תשובה ברורה. הפחד. אולי הפחד? מכנות? אולי "נוח" לי במצב הזה? כי אני נכון להיות לא עולה במשקל, אפילו יורדת. אולי "נוח" לי כי אני לא צריכה להתעמת עם עצמי? אולי אני פשוט לא רוצה מספיק? אני לא יודעת, כי הנה, יש לי מול העיניים את כלים להיות הרבה יותר חופשיה ומאושרת. ואני לא חוטפת את זה.. אז למה..? ואני סוחבת המון דברים בפנים. המשקל עדיין המטרה. למרות שברור לי שתוכנית היא הרבה מעבר למשקל. במשך זמן מסוים המשקל לא כל כך הפריע לי, אבל זה שוב חזר להיות המטרד העיקרי, וגם אחרי שירדתי 52 ק"ג, אני לא מסופקת ורוצה לרדת עוד 20 ק"ג... ומרגישה דברים נורא קשים בקשר לגוף שלי, דברים שלפני הירידה במשקל לא העזתי לחשוב עליהם. שנאה לגוף שלי.. אני יודעת, שאם לא אכנס אל התוכנית באופן רציני, ולא אתחיל לעבוד את הצעדים, אני אחזור להשמין, ואני מפוחדת מהרעיון הזה, אני רק לא מבינה למה הפחד מלהשמין חזרה, ומהגיהנום שכוך בזה לא חזק יותר מהפחד של לעבוד את התוכנית...? זה בדיוק המקום של "האומץ לשנות את אשר ביכולתי".. "אלי, תן בי את השלווה לקבל את הדברים שאין ביכולתי לשנותם האומץ לשנות את אשר ביכולתי והתבונה להבחין בין השניים"

בדדי

New member
../images/Emo23.gif

"אני רק לא מבינה למה הפחד מלהשמין חזרה, ומהגיהנום שכוך בזה לא חזק יותר מהפחד של לעבוד את התוכנית...?" לדעתי חמודה התשובה היא בכך שלהיות עסוקה כל הזמן במשקל , זה פשוט לא לקחת אחריות על החיים ולהיות עסוקה במשהו שהוא סמפטום לבעייה הרבה יותר עמוקה, ואילו ללכת לתוכנית ולהחליט על שיקום זה אומר לקחת אחריות ולהתחייב לעצמך שהפעם את שמה את עצמך במרכז ונלחמת עבורך... ובאמת לומדת לקבל את עצמך כמו שאת לטוב ולפחות טוב, וסוגרת מעגלים פנימיים ויוצאת חזרה לעולם מחוזקת יותר? מקווה שתמצאי את הכוח בך להמשיך וללכת לתוכנית שתמצאי את הכוח לבחור בך... בהצלחה חבקי אותך חזק חזק.

../images/Emo47.gif כותרת לך כתרים ../images/Emo140.gif

אם רק היית חשה את העוצמה והכוח שיש בדברייך, אם רק היית מצליחה לקרוא באותה נימה של כבוד את דברייך - כשם ששמת אותם על המסך, אם רק הייתה בך האהבה שאת שולחת כאן - להפנותה פנימה, אם רק היית מבינה כמה כוחות ואנרגיות את שולחת אל העיניים הקוראות את דברייך - היית מבינה. כן, סלינקה, היית מבינה - שכשהקוצים דוקרים בידייך, הדרך לורד - לפרח היא הכי קצרה שיש. כשהשרירים כואבים ומאיימים להיקרע - במעלה הגבעה התלולה - הפיסגה היא במרחק של עוד צעד אחד, היית רואה את האור הגדול הבוקע מכל פינה לעברך ומבקש כי תתפסי בו - כי אלייך הוא נשלח - כי שלך הוא. כי את, ילדת אלוהים את!!! הפחד אינו מנהל אותך יותר. את מביטה לו בעיניים באומץ ויודעת כי הוא שם, חלק ממך, ואת מתנהלת איתו ויודעת כי לעולם תהיי שם איתו - כי הוא זה שדוחף אותך קדימה. אדם שאינו מפחד - אינו יכול להיות בעל אותם חושים מחודדים - כשלך. יש לך אומץ גדול. והתבונה להשתמש בו כדי לשנות - כבר נמצאת בידייך - השתמשי בה. אהבתי אותך היום יותר מתמיד. אל תוותרי.

למעלה