מחשבות...

כרמל 1

New member
מחשבות...

האם מחשבות הם סוג של אנרגיה? או שהם עצמים קטנטנים שמועברים בתוך המוח? האם 'מחשבות' זוהי רק מילה שבאה לסמל רגש? או אולי משהו אחר..? מה גרם האם היו אלו מחשבות שגרמו לבני האדם להצחיל בתהליך אינטלגנטי הוא האם היה זה מוטציה של גן הבנה או כל משהו אחר? תודה

SilentMike

New member
אנרגיה היא מילה עייפה.

למה עייפה? כי כל מיני אנשים ממהרים להוציא אותה מהפה בכל מיני הקשרים. צריך להיות קצת יותר זהירים בכבודה של האנרגיה, בכל זאת, אנרגיה זה עבודה, ועבודה ראויה לכבוד
. אני לא יודע להגיד מה זה מחשבות. אני די בטוח שזה לא "עצמים קטנים". כשאני חושב על עוף נניח, לא נראה לי שאפשר להתמקד על העוף במיקרוסקופ לכדי "עצם קטן". אכן יש תקשורת בין ניורונים אבל קשה להקביל שדר בודד למחשבה שלמה. הוא קצת קטן מדי. מחשבות ורגשות באות כנראה מאותו המקום, היינו המוח, אבל אני לא חושב שאחת היא סוג של השניה. אני גם לא בטוח שכל-כך קל "להפריד" ולבודד מחשבות ורגשות אלו מאלו ולהגיע ל-"מחשבה בדידה". המילה "מחשבה" במונחים המקובלים שלנו מתארת איזושהיא חוויה שעוברת עלינו, ואף על פי שאני משוכנע שכל חיינו ניתנים לתרגום במונחים של מצבי המוח שלנו, אין לי סיבה לחשוב שכל מה שאנו חווים כ-"מחשבה" יהיה ניתן בקלות לבידוד ולניתוח כתופעה עצמאית. המוח פועל כדי שנתפקד, ולא כדי להקל עלינו להבין את אופן פעולתו. לעומת זאת יש ספר שנקרא "How the mind works" של סטיבן פינקר. לא קראתי אבל שמעתי עליו טובות (המעט ששמעתי בכל מקרה).

nכמ

New member
מחשבה..

מחשבה היא תוצר של פעילות כל המוח כולו, ולא של חלק או אזור מסויים. אם חלק מסויים של המוח יפגע בעקבות תאונת דרכים, חלק מהיכולות הקוגנטיביות יכולות "להעלם". בכל רגע נתון שעובר מילוני ריאקציות כימיות מתרחשות במוחך כאשר אתה קורא את ההודעה הזאת ומבלי שתהיה כלל מפעיל במודע את אותם ריאקציות, הם שמאפשרים את החשיבה האנושית. המוח של ההומנאידים גדל והשתכלל ככל שעבר הזמן (קישור מצורף - fossil records) שלבי ההתפתחות(עץ החיים) בתמונה המצורפת (
) גולגלתו של Australopithecus afarensis הייתה בגודל 375 עד 500 cc ** cc = cubic centimter - סנטימטר מעוקב. גולגלתו של Australopithecus africanus הייתה 420 עד 500 cc (**) גולגלתו של Australopithecus aethiopicus הייתה כ-410 cc גולגלתו של Australopithecus robustus הייתה כ-530 cc (**) גולגלתו של Australopithecus boisei הייתה כ-530 cc (**) גולגלתו של Homo habilis הייתה כ-650 cc גולגלתו של Homo erectus הייתה כ-900 cc גולגלתו של Homo sapiens (archaic) הייתה כ-1200 cc גולגלתו של Homo sapiens neanderthalensis (הניאנתדרלים) הייתה כ-1450 cc (**) גולגולתו של Homo sapiens sapiens (האדם המודרני) היא כ-1350 cc ע"ף ההבדלים בגודלם של הגולגולות ע"פ סנטימטרים מעוקבים בין הומנאידים בשלבי ההתפתחות השונים, אפשר לראות שמה שגרם להתפתחות האינטליגנציה היה שינויים בגודל המוח. קופים יכולים להגיע לרמת האינטליגנציה של ילד בן 5, אך לא מעבר לכך, יכולות הלמידה הם פונקציה של גודל המוח והקשרים הניורולוגים הקיימים בו. ** - 'ענף' שנגדע ולא המשיך להתפתח.

מחשבות...

צריך להבדיל את המילה מעוד נגזרות שלה... יד מחשבה מודעת, יש אינסטיקטים, יש מחשבה לא מודעת, יש תת מודע, יש"רגש"... כל מה שאנחנו יודעים, זה שחלק מהמיכלולים האלה דורש הורמונים, חלק דורש תקשורת בן ניורוטראנסמיטורים, חלק דורש את שניהם, וששיבוש במהלכים האלה יוצר סיטואציות מעניינות, חלקן יחשבו סטייה, חלקן גאונות, חלקן שתיהן בייחד. אני טוען, שהכל זה אנרגיה בלא וכי, המחשבות, הפעולות, האטומים, וכל מה שעובר בדרך, כולל התנועה של האצבע שלי, שתיפסק עכשיו...

כרמל 1

New member
תודה רבה לכולם!! ../images/Emo13.gif

וסליחה שאמרתי אנרגיה |וופס שוב עשיתי את זה|
אבל האם האב המשותף לאדם ולשימפנזה התחיל את האינטלגנציה המירבית שלנו? אם כן, על ידי מה? |שוב תודה|

למעלה