מחשבות...

lollapalooza

New member
מחשבות...

מאיפה להתחיל? אני בתקופה טובה בחיים שלי. הכי טובה שהייתה אי פעם, אני חושבת. מעבר לכמה דברים שאני אשנה כשיגיע זמנם- לא חסר לי כלום. אבל מצד שני, לפעמים אני מוצאת את עצמי שקועה במחשבות על דברים אחרים. דברים שהיו פעם והיו מאוד לא טובים, חלקם אפילו די פירקו אותי. זה מוזר, כי לדברים האלה אין שום משמעות היום, חוץ מהעובדה שהם חיזקו ושינו אותי לטובה, מתוך החוויה הקשה. ועדיין, הם חוזרים אלי במחשבות, וגורמים לי להרגשה ממש רעה. למשל, נרדמתי קודם, לפני כשעה וחצי, ואז התעוררתי, ולא הצלחתי לחזור לישון אז התהפכתי במיטה והמחשבות התחילו לרוץ. פתאום נזכרתי בתקופה הרעה מלפני שנתיים, שבאמת הייתה הכי רעה בחיים שלי (והיו הרבה תקופות רעות), וזה גרם לי להרגיש בדיוק כמו אז, חסרת אונים, לבד, עצובה. ואני כבר לא כזו הרי, אז למה עוד יש לזה השפעה? אני לא יודעת. אולי זה הפחד לחזור לשם, אולי אני רגילה מדי לתקופות הלא טובות ומוזר לי שהכל הולך טוב. אולי כי תמיד כשדברים נראו טוב, הם התרסקו לי פתאום, ואני מחכה לזה. אני לא יודעת איך להפטר מהמחשבות האלה. נראה לי כל כך מטומטם ומיותר להיות עצובה בגלל משהו שלא קורה יותר. ועדיין, זה לא עובר וזה עושה לי רע. לא יודעת מה הפואנטה שלי. סתם רציתי לכתוב את זה.

המחשבות יעברו, זה פשוט היצר הפולני

שלנו לתהות למה הכל מסתדר, ומתי מרפי יגיע. ואולי זה בגלל שאת באמת מפחדת לחזור לשם. את פשוט צריכה לקחת כמה רגעים, להסתכל על עצמך במראה [הכי כיף לדבר ככה עם עצמך!
], לחייך, להבין עד כמה טוב לך עכשיו, ולהגיע למסקנה החד משמעית שאת לא חוזרת למה שהיה פעם. התקופה הבאה שתבוא לא תהיה מעולה ומצוינת בגלל אנשים, מעשים, תקריות שהיו בדרך. היא תהיה מעולה ומצוינת בגלל שאת לא כבר לא נותנת [וגם לא תתני] לעצמך לחזור למה שהיה פעם.

כולה מחשבות

אם לא תיחסי להן חשיבות ולא תתני להן לתפוס מקום חשוב בחייך - הן לא יהיו חשובות ולא יתפסו לך מקום חשוב בחייך. אבל אם תתני להם מקום ותעשי להן כבוד - ואפילו תתחילי להרגיש דברים רק בגלל שאת חושבת אותם - או אז באמת יהיה להן הרבה חשיבות בעיניך. תפסיקי לקחת את עצמך ואת מחשבותייך בכזו רצינות ויוקל לך. כמו שאמרתי: כולה מחשבה! לא איזו אמת צרופה או עובדה מוגמרת. רק מחשבה. כמו שהיא באה ככה היא יכולה ללכת ואחרת תבוא במקומה. No big deal.

Dizen

New member
יש למחשבות רעות נטיה לעשות את זה.

לתפוס אותנו ברגעים הכי קשים ולהרוס. ואת לא רואה את זה עובד הפוך
ויעל כתבה בדיוק את דעתי: במקום לנסות להיפטר מהמחשבות האלה, נסי להפחית בחשיבות שלהן. זה נראה לי יותר מציאותי, יותר אפשרי. [כשאת מנסה בכוח להפסיק משהו, זה רק גורם לו לקרות יותר..] ולמרות כל מה שכתבת - טוב לשמוע שטוב לך.
.

Drorrrrrr

New member
אלו

רק מחשבות וטוב שאת מבדילה בניהן למציאות. את יודעת שהמציאות הרבה יותר טובה, ולפעמים אי אפשר למנוע בעד המחשבות לבוא. אז חושבים אותן ואחר כך כבר שוכחים, כי עכשיו הרבה יותר טוב. ואם את רוצה לדבר, את יודעת שיש לך עם מי. אני תמיד פה.

למעלה